Elinks

Desviació (Detour)

Any:
1945
Categories:
Pel·lícula
Generes:
Crim, Drama, Misteri, Thriller
Descripció:
Durada: 65 minuts. - Mida: Mida: 530MB

Idioma versió original: anglès Producció: Leon Fromkess per a PRC, 1945 (Estats Units) Direcció: Edgar G. Ulmer Guió: Martin Goldsmith Fotografia: Benjamin H. Kline (blanc i negre) Música: Leo Erdody Intèrprets: Tom Neal, Ann Savege, Claudia Drake, Edmund MacDonald, Tim Ryan, Esther Howard

Un pianista fa autoestop des de Nova York a Los Angeles per reunir-se amb la seva promesa. Un dels conductors que el porta mor d'una sobredosi de pastilles, i el pianista, instintivament, amaga el cadàver i es queda el cotxe, els diners i la documentació. Pel camí puja una autoestopista que descobreix els fets i li fa xantatge fins al punt de convertir-lo en el seu esclau i arruïnar-li la vida.

Molts crítics consideren aquesta pel·lícula la millor del cinema B. La realització d'Edgar G. Ulmer és intensa i claustrofòbica, rodada en sis interiors despullats. Treballa amb poquíssims personatges i presenta una esgarrifosa relació de dependència entre home i dona. El protagonista és un exemple extrem de perdedor, interpretat per un actor que en la vida real havia assassinat la seva dona i havia estat a la presó per aquest motiu. Però especialment la protagonista femenina dibuixa un personatge dominant i repel·lent, que contribueix a donar a la pel·lícula el seu caràcter únic.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Desviació 1945 2009-07-16 22:58:27

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.