Elinks

La ciutat cremada

Any:
1976
Categories:
Pel·lícula, Producció Catalana
Generes:
Història
Descripció:
Durada: 2h. 40'. - Mida: 1'75Gb

País: Catalunya Gènere: Històrica Direcció: Antoni Ribas Guió: Antoni Ribas i Miquel Sanz Música: Manuel Valls i Gorina Intèrprets: X. Elorriaga (Josep), F. Casares (Frederic), A. Molina (Roser Palau), P. Garsaball (Sr. Palau), J. Mestre (Remei Palau), J.L. López Vásquez (Prat de la Riba), J. Vivó (Dr. Robert), M. Salvador (Sra. Palau), A. Marsillach (Cambó), J. Borràs (Puig i Cadafalch)

Narra els esdeveniments històrics que es produïren a Barcelona entre els anys 1899 i 1909; des de l'arribada dels soldats de la guerra colonial de Cuba fins al procés d'esclat popular que passà a la història com La Setmana Tràgica. Al voltant de la família Palau, mostra de la burgesia catalana i del desenvolupament econòmic de l'època, succeeixen els fets polítics i socials més rellevants del període.

“Primer títol de la trilogia del director sobre la història de Catalunya del segle XX, que completà amb Victòria (1981-83) i Terra de canons (1993-2000). Emotiu film epicohistòric de ressonàncies catalanistes, que desbordà la seva condició de producte cinematogràfic, sobretot quan s’estrenà, ja que es tractava del primer film en català de la Transició. Tingué alguns problemes amb la censura, que s’havia de resituar en un Estat democràtic. Aquest decidit esperit de reivindicació catalanista i de recuperació de la reprimida memòria històrica es manifestà en el finançament del film (aportacions individuals i inversors populars.

Molts dels inversors hi participaren com a actors, entre els quals destaquen: Alfons Carles Comín, Jordi Botja, Josep Benet, Montserrat Roig, Arnau Olivar, Marina Rossell (...). La cinta aconseguí un èxit esclatant i provocà emoció entre els espectadors, a més de reflexions sobre els paral·lelismes històrics i polítics de les dues èpoques, la del film i la de l’estrena. L’estrena al País Valencià i ales Illes Balears ocasionà alguns aldarulls, tot i que fou en castellà.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVD La ciutat cremada 1976 2009-04-23 21:28:48

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.