Documentals

Misteris d’Àsia

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD, 1291 kbps, 704x400, Qf: 0,183 – 70% Test compressibilitat,
Codec audio:
MP3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (català) (VO anglès)
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Misteris d’Àsia -01- Joies de la jungla
Angkor va ser una antiga ciutat important de l’imperi Khmer entre els segles IX y XV de la nostra era. Les seves ruïnes es troben prop de l’actual Ciutat de Siem Riep, Província de Siem Riep, Regne de Cambodja. La UNESCO les va declarar Patrimoni de la Humanitat l’any 1992.

Angkor es una antiga paraula del sànscrit par a referir-se a ciutat; les paraules “thom” i “wat” són del actual idioma khmer i volen dir "gran" i "pagoda" respectivament. Així doncs “Angkor Thom” es pot entendre com la Gran Ciudad i “Angkor Wat” com la Ciutat del Temple. Un cop a Angkor, es pot calibrar la importància que va tenir com a capital d’un regne que es va fer imperi cap a l’any 802 de la nostra era, que es va mantenir triomfant i hegemònic durant sis segles, i que va arribar a imposar la seva llei des del golf de Bengala fins el mar de la Xina. A finals del XVI, i després de sofrir repetides invasions mongols i siameses i de més d’una etapa de fam, fou abandonada i posteriorment engolida per una jungla espessa y voraç. Els temples d’Angkor mantenen tot el seu misteri, camuflats sota arrels que s’enfilen pels murs esculpits. Angkor Wat y Angkor Thom, són el vestigi més valuós d’aquesta capital que va dominar el sud-est asiàtic entre els segles IX i XVI.
ed2k lopere 892 2012-05-26 12:35:21
Misteris d’Àsia -02- Els secrets de la Gran Muralla
És la gesta més gran de l’enginyeria mundial. És mil vegades més llarga que qualsevol monument mai construït, assoleix més de 6.400 quilòmetres des del seu començament al Riu Groc fins el seu final al Riu Blanc. Es va començar a construir abans del naixement de Crist i hi seguien treballant quan Colom va anar a Amèrica. Quins temors ocults van induir els xinesos a construir “La Gran Muralla”? Una fortificació a la que anomenaren “el cementiri més gran del món” per els milers de persones que hi van morir durant la seva construcció i que descansen sota d’ella. Descobriu que els milers de turistes que van a “La Gran Muralla”, no trepitgen realment l’auténtica, que està a l’horitzó cap el Nord de la Xina, on molt poca gent la visita i la fotografia.
ed2k lopere 776 2012-06-01 23:25:11
Misteris d’Àsia -03- Els temples perduts de l'Índia
Fa milers d’anys a les selves del sud de l’Índia, alguns governants importants van construir temples exquisits y majestuosos, de dimensions tan enormes que desafien la nostra imaginació. Un d’ells és tan gran que en el seu espai hi podria cabre el Kremlin, el senat dels Estats Units, les Cases del Parlament de Londres, el palau de Versalles i la basílica de Sant Pere de Roma. Actualment alguns d’aquests temples perviuen, mentre que d’altres estan abandonats i en ruïnes. Admireu la magnitud d’aquestes edificacions i l’important paper que va tenir l’elefant en la seva construcció.
ed2k lopere 714 2012-06-13 18:27:18

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.