Documentals

L'Àsia culinària - L'Àsia culinària

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD, 1138 kbps, 704x396, Qf: 0,163 – 55% Test compressibilitat,
Codec audio:
MP3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
L'Àsia culinària -1x01- El Japó
Un país on el desenvolupament té lloc a la velocitat del llampec. Sempre a l’avantguarda, és el lloc de naixement d’algunes de les més revolucionàries ?i excèntriques? innovacions en la història de la humanitat. Des de l’estètica de l’arquitectura moderna fins la cultura avantguardista del carrer, des d’els còmics “manga” fins els fideus instantanis, la ingenuïtat japonesa ha canviat la manera de com vivim i com mengem. El menjar japonès no es defineix pels ingredients exòtics com: algues, mongetes adzuki, i wasabi; es caracteritza per principis i valors profundament japonesos. El més destacat és el principi del “Kodawari”: un perfeccionisme obsessiu i apassionat.
ed2k lopere 1233 2012-03-06 18:48:55
L'Àsia culinària -1x02- L'Índia
Des dels aficionats locals a l’antiga tradició de la lluita, fins els estudiants tècnics i els especialistes que treballen a Bangalore, també mirarem els seus aliments locals i el petit efecte que les marques de menjar ràpid han tingut en el menjar indi. Després a Delhi, on una era de tradició de cuinar, servir i preparar el menjar estava reservada a la reialesa Mughal, encara és molt viva i encara travessa tots els nivells de la societat. Entenent les influències de la colonització de l’Índia al segle XVII, anem a un restaurant especialitzat en servir nostàlgia en cada plat. Finalment, a través de l’esperit de la comunitat d’un temple Sikh, arribem a entendre com alimentar les masses (des dels nens del carrer fins les famílies) reflexa no solament servei a Déu sinó una part integral del menjar indi, això és sempre l’esperit de transformar i difondre la cura, devoció i amor al seu poble.
ed2k lopere 983 2012-03-12 01:10:10
L'Àsia culinària -1x03- Tailàndia
Desconegut per molts, el viatge culinari a Tailàndia no és tan sols ple d’aromes d’espècies sinó també una necessitat d’aconseguir un equilibri entre els cinc sabors fonamentals en cada plat o en el conjunt de l’àpat. Amb un toc d’herbes fresques i d’espècies, anem a assaborir la història culinària de Tailàndia amb les antigues receptes d’una curiosa col?lecció de Llibres de Funerals. Descobrim els secrets del món antic que hi ha al darrere de la omnipresent sopa Tom Yam a les parades dels mercats de carrer a Bangkok, aleshores anirem a visitar entre bastidors l’esport de la boxa Muay i els sabors variats dels curris regionals que proporcionen energia als seus campions. En un estrany gir cap a la pau, experimentarem l’espiritualitat budista i l’antic art zen de la curació tailandesa, a través de les seves ofrenes culinàries.
ed2k lopere 1025 2012-03-20 18:23:44
L'Àsia culinària -1x04- Malàisia
Malàisia és la veritable essència del gresol del món, una terra diversa, habitada per malais, xinesos i indis que han emigrat des de les seves terres natals i s’han instal?lat en aquesta península fa segles. Han introduït les seves pròpies idees culinàries mentre n’absorbien d’altres ètnies que també s’hi havien instal?lat, resultant en una fusió que ha estat part del paisatge. La història de Malàisia és una culminació de fets i idees que han passat, des dels llegats colonials al bum de la immigració i això es reflexa en les textures i sabors de les cuines que es poden trobar en el país. És la història de com les diferents potències occidentals tractaven de controlar els ports comercials dels estrets de Malaca.
ed2k lopere 963 2012-04-10 19:35:17
L'Àsia culinària -1x05- Taiwan
La bonica Taiwan té moltes coses a oferir més enllà del seu tresor de cultura i tradició. La Taiwan moderna, amb més de 500 anys d’història documentada, és un paradís del menjar amb un sorprenent conjunt de diferents cuines. Els taiwanesos, amants del menjar, han adoptat una mentalitat democràtica i oberta cap a les altres influències, des de les exquisides tècniques dels seus antics amos colonials japonesos fins a l’ús dels ingredients del seu propi poble aborigen.
ed2k lopere 968 2012-04-10 19:35:28
L'Àsia culinària -1x06- Corea
Corea, la desena economia mundial, ha subministrat al món telèfons mòbils, cotxes i electrònica. Ara la moderna Corea serveix al món un tast de la seva herència cultural i de les receptes de fa més de 5 segles. L’etiqueta i les costums observades pels reis Joseons durant els àpats s’han tornat un exemple per les costums a taula dels coreans moderns. L’equilibri del yin i el yan en la varietat dels plats d’acompanyament i el sentit del “menjar com a medicina” per a nodrir el cos s’ha tornat el principi que guia la dieta dels coreans actuals. Fa pocs anys que la cuina coreana moderna està estenent les seves ales de popularitat arreu del món, ajudada per l’èxit de l’onada de cultura pop coreana “hanryu”.
ed2k lopere 954 2012-04-10 19:35:50

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.