Documentals

Sputnik - Documentals 2008

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD 1.2 SMP (1185 kbps)
Codec audio:
Mp3
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Sputnik - Jimi Hendrix: L'home que van convertir en déu
Jimi Hendrix (Seattle, Washington, 27 de novembre de 1942 - Londres, 18 de setembre de 1970). Nom amb què és conegut el cantant i guitarrista de rock i rhythm and blues nord-americà James Marshall Hendrix. Autodidacte, la seva carrera musical començà al costat de prestigiosos artistes de blues com BB. King, Ike & Tina Turner, Little Richard i Wilson Pickett, i les seves principals influències foren T Bone Walker i Johnny Guitar Watson. El 1967 es traslladà a Anglaterra, on formà el grup Experience. Considerat un investigador i renovador del rhythm and blues i un mite sexual, morí ofegat en el seu propi vòmit després d'una llarga temporada de problemes amb les drogues. El seu zenit artístic arribà amb l'edició del disc Axis Bold as Love (1968); a més, enregistrà Are you Experienced (1967), Electric Ladyland (1968) i Band of Gypsys (1970).
ed2k Oliana Molls 3294 2008-05-26 19:10:49
Sputnik - John Hammond: de Bessie Smith a Bruce Springsteen
John Henry Hammond, Jr. (Nova York, 15 de desembre de 1910 - 10 de juliol de 1987) va ser un productor musical, músic i crític des dels anys 30 fins als 70. En el seu servei com a caçatalents, Hammond seria una de les figures més importants de la música popular del segle XX. Va ser responsable del desenvolupament i èxit de la carrera musical de molts artistes, incloent-hi Benny Goodman, Billie Holiday, Count Basie, Teddy Wilson, Big Joe Turner, Pete Seeger, Babatunde Olatunji, Aretha Franklin, Bob Dylan, Freddie Green, Leonard Cohen, Bruce Springsteen i Stevie Ray Vaughan, entre d’altres.
ed2k Oliana Molls 2249 2008-05-26 19:09:40
Sputnik - Rap: Buscant el ritme perfecte
El rap és un estil musical que sorgeix als barris negres i hispans novaiorquesos vinculat des de principis dels 80 als ambients de la cultura hip hop.

Si el hip-hop es va distingir per evolucionar a partir de les formes primigènies de la música religiosa de la comunitat negra dels Estats Units, a través d'una expressivitat laica i popular que es va conciliar molt sovint amb el funk, el rap es desenvolupa sobretot per dues vies: trenca els seus llaços amb el funk i la música disco de consum, accentua la seva relació amb el break dance alhora que radicalitza els seus signes d'identitat de la cultura del carrer, mitjançant formes autònomes i un llenguatge específic i combatiu.

En les seves primeres manifestacions, i seguint la pauta break, el rap va sorgir de les operacions que en les sales de ball executava un disc joquei utilitzant un o diversos temes, per tal d'aconseguir de les interrupcions i barreges resultants, una composició que servís com a vehicle sonor a la recitació del solista o, més sovint, a un nodrit conjunt d'intèrprets.

L’agulla del tocadiscs, en conseqüència, es convertia en un element fonamental dels temes rap i mitjançant les ràfegues breus i reiteratives, esquitxades d'arrossegades rítmiques, emfatitzant rimes que es nodreixen d'argots, efectes onomatopeics, bromes i consignes, es desencadenava un joc de rèpliques i contrarèpliques molt suggestiu, que al seu torn es complementava amb provocatives escenificacions.
ed2k Oliana Molls 2344 2008-05-24 04:49:33
Sputnik - Els Beatles mai vistos
L’agost de 1966, a San Francisco, els Beatles van fer el seu últim concert. Encara gravarien àlbums durant quatre anys més, però ja no van tornar a pujar mai més junts en un escenari. Aquest documental explica per què, al cim de la seva popularitat, el quartet de Liverpool va renunciar a actuar en directe.

A través d’imatges inèdites i dels testimonis de les persones que els van acompanyar en directe, el documental "Els Beatles mai vistos" segueix el recorregut dels Beatles pels escenaris de tot el món, des de les seves actuacions en petits locals d'Anglaterra fins a les gires pels Estats Units i la seva polèmica visita a Àsia.

Les gires de Lennon, McCartney, Harrison i Ringo van desbordar el grup i el seu entorn: calendaris impossibles, problemes de seguretat, recursos tècnics deficients, amenaces, polèmiques als mitjans de comunicació... Els reptes als quals s’enfrontaven eren desconeguts. "Els Beatles mai vistos" explica com, sense voler-ho, el quartet de Liverpool va donar forma a les grans gires modernes de la música pop.
ed2k Oliana Molls 2785 2008-05-30 20:55:21
Sputnik - Radiohead: Meeting people is easy (VOSC)
La gira de presentació d''OK Computer', o com enfrontar-se a l’èxit i no morir en l'intent. Any 1997, Barcelona. Comença la gira de presentació del disc "Ok Computer". El món del rock rep el nou àlbum de la banda de Thom Yorke com un dels més importants del seu temps. I de la nit al dia, radiohead es troben convertits en grans estrelles. L’introvertit Thom Yorke i els seus companys assoleixen un èxit massiu, però no estan preparats per fer front als elogis de la premsa, als premis i a l’adoració dels fans.
ed2k Oliana Molls 2417 2008-06-06 20:14:09
Sputnik - Sónar around the world
“Sónar Around the World” és una producció de Televisió de Catalunya en la qual es presenta el particular “making of” del festival. Es tracta d’una pel?lícula realitzada al llarg de tot un any i que té als visitants del festival, artistes convidats i alguns membres de l’organització com protagonistes. Les càmeres van seguir de prop els passos de Sónar a Barcelona i també a Buenos Aires, Hamburg, Tòquio i Seül. Ciutats totes elles on, al llarg de 2006, es van celebrar edicions del SonarSound, el nom que utilitza el festival quan exporta la seva fórmula fora de les nostres fronteres. Els secrets de Sónar en 65 minuts.
ed2k Oliana Molls 2229 2008-06-13 20:32:52
Sputnik - Pet Shop Boys: A Life in Pop
Neil Tennant i Chris Lowe formen un dels equips més famosos del pop. Sota el nom de Pet Shop Boys, han sabut transmetre una visió intel?ligent i lúcida del món a través de cançons dissenyades per fer ballar. Però Tennat i Lowe també s’han apropat al teatre, al cinema i als escenaris dels musicals. Aquesta setmana repassem la carrera dels Pet Shop Boys amb un documental que va des dels seus orígens fins a la gravació del seu últim disc d’estudi, "Fundamental". A banda dels Pet Shop Boys, el documental compta amb els testimonis de membres de bandes joves com Scissor Sisters, The Killers i Keane, els humoristes britànics Matt Lucas i David Walliams ("Little Britain") a més d’artistes que han treballat amb Tennant i Lowe. Vint-i-cinc anys d’una vida en clau de pop.
ed2k Oliana Molls 2316 2008-06-21 11:05:30
Sputnik - Les illes escollides: un viatge cap a la llibertat
ed2k Oliana Molls 2388 2008-07-05 15:50:55
Sputnik - Les illes escollides... (presentació)
ed2k Oliana Molls 2081 2008-07-05 16:00:47
Sputnik - Moog
Robert Moog (1934-2005) no és una gran estrella, però va tenir una visió que va fer canviar la història de la música popular. O almenys, la manera com sona aquesta música. És l’inventor dels sintetitzadors més populars de tots els temps, que porten el seu nom.

Els instruments que Robert Moog al llarg de quatre dècades han estat imprescindibles per músiques tan diverses com el rock simfònic, el techno, el hip-hop, el pop o la música experimental.

Els teclistes Keith Emerson (Emerson, Lake & Palmer), Rick Wakeman (Yes), Bernie Worrell (Parliament, Funkadelic) i Money Mark (Beastie Boys), el productor DJ Spooky, el grup Stereolab i altres músics apareixen en un documental que és al mateix temps una mirada al fascinant univers de Robert Moog i un recorregut per la història de la música electrònica.

"Moog" va rebre el premi al millor documental a l'edició del 2004 del festival de documental musical In-Edit de Barcelona.
ed2k Oliana Molls 2277 2008-10-04 15:50:45
Sputnik - Wilco, I am trying to break your heart (1era part)
Els nord-americans Wilco són una de les bandes més prestigioses del rock actual. El salt al gran públic el van fer gràcies a l’àlbum “Yankee Hotel Foxtrot” (2002), el més atrevit de la seva carrera fins aleshores. Però la gravació del disc va estar plena de dificultats. Les diferències amb la discogràfica i els problemes personals entre els líders del grup, Jeff Tweedy i Jay Bennett, van posar a prova la resistència de Wilco.

Aquesta setmana us oferim la primera part del documental “I am trying to break your heart”: el retrat en profunditat d’un procés de creació artística fascinant i ple de conflictes que va posar en evidència la crisi de la indústria discogràfica a principis del segle XXI.
ed2k Oliana Molls 2196 2008-10-12 13:59:50
Sputnik - Wilco, I am trying to break your heart (Presentaci
Presentació del documental.
ed2k Oliana Molls 1830 2008-10-12 14:14:44
Sputnik - Wilco, I am trying to break your heart (2ona part)
Wilco, una de les bandes més influents del rock de canvi de segle, grava el seu disc més ambiciós, “Yankee Hotel Foxtrot” (2002). Però quan l’àlbum ja està enllestit, la seva discogràfica el rebutja i el grup entra en crisi per culpa de les diferències artístiques i personals entre els dos líders del grup, Jeff Tweedy i Jay Bennett.

Aquesta setmana Sputnik emet la segona part del documental “I am trying to break your heart”. És una crònica de la gravació del disc més important de la carrera de Wilco, però al mateix temps, també és un retrat d’una indústria musical en crisi.
ed2k Oliana Molls 2074 2008-10-19 21:19:25
Sputnik - Wilco, I am trying to break your heart (Presentaci
Presentació del documental.
ed2k Oliana Molls 1920 2008-10-19 21:20:34
Sputnik - Pink Floyd: Which one's pink
La història de Pink Floyd a "Sputnik" ja que fa un mes moria Rick Wright, teclista i fundador d'un dels grups més influents de la història del rock. Aquesta setmana, per recordar-lo, repassem les quatre dècades d'història de la banda. El documental "Which one's pink?" és un recorregut des dels seus inicis a l'underground de Londres fins al concert benèfic que els va reunir per última vegada l'any 2005, un viatge des de la psicodèlia dels anys amb Syd Barrett fins al rock simfònic de "The Wall". El programa inclou imatges mai vistes i entrevistes amb els components de la banda: Wright, Roger Waters, David Glimour i Nick Mason.
ed2k Oliana Molls 2652 2008-10-26 21:32:05
Sputnik - Pink Floyd: Which one's pink (presentació)
Presentació del documental.
ed2k Oliana Molls 2038 2008-10-26 21:32:58
Sputnik - Leonard Cohen: I'm your man (1era part)
En la música popular, hi ha pocs noms que facin tant de respecte com el de Leonard Cohen. El músic i poeta canadenc és una referència en el mon de la cançó d’autor, però també del rock, del pop i del folk.

Coincidint amb la seva tornada als escenaris després de gairebé 15 anys, us oferim la primera part d’“I’m your man”. Un programa que és, al mateix temps, un documental i un concert d’homenatge en què Nick Cave, Rufus Wainwright, Anthony i altres estrelles canten les cançons de Leonard Cohen, que parla de la seva vida i desvetlla les claus de les seves cançons.
ed2k Oliana Molls 2259 2008-11-01 17:54:30
Sputnik - Leonard Cohen: I'm your man (Presentació 1era part
Presentació del documental a càrrec de l'Sputnik.
ed2k Oliana Molls 2001 2008-11-01 17:55:36
Sputnik - Leonard Cohen: I'm your man (2ona part)
Us oferim la segona part d’aquest documental, meitat concert, meitat entrevista, on el poeta i músic canadenc explica la història de cançons tan famoses com “Chelsea Hotel” i “Suzanne” i repassa els episodis més importants de la seva vida des que va arribar a Nova York als anys seixanta fins a la seva relació amb el budsime.
ed2k Oliana Molls 2097 2008-11-07 16:32:49
Sputnik - Leonard Cohen: I'm your man (Presentació 2ona part
Presentació de la segona part del documental.
ed2k Oliana Molls 1944 2008-11-07 16:34:08
Sputnik - Global metal (2008) (1era part)
Com es viu el heavy metal en un país en desenvolupament? Què significa aquesta música en una cultura tan singular com la del Japó? Quin paper pot tenir una música tan intensa pels qui viuen sota una dictadura? Al documental “Gobal metal”, Sam Dunn, un jove antropòleg seguidor d’Iron Maiden, mira de donar resposta a aquestes preguntes.

La primera part del seu viatge arreu del món el porta al Japó, a l’Índia, a la Xina i al Brasil. En el seu recorregut, Sam Dunn es troba amb bandes consagrades com Sepultura, Metallica i Slayer, que donen el seu punt de vista sobre el metal com a cultura global.
ed2k Oliana Molls 2644 2008-11-17 01:43:23
Sputnik - Global metal (2008) (Presentació 1era part)
Presentació del documental.
ed2k Oliana Molls 2235 2008-11-17 01:44:11
Sputnik - Global metal (2008) (2ona part)
Israel, Dubai i Indonèsia són els destins de l’antropòleg i "metal fan" Sam Dunn en el seu viatge per conèixer quin paper té de la seva música preferida, el heavy metal, en cultures diferents de l’occidental. La segona part del documental “Global metal” ens porta fins a territoris en guerra i règims dictatorials. Acompanyats de Sam Dunn descobrim com, en aquestes cultures, com metal serveix per expressar els conflictes socials, polítics i religiosos del moment. El viatge de Dunn acaba a l'Índia, on assiteix a un moment històric: el primer concert del seu grup preferit, Iron Maiden, al país asiàtic.
ed2k Oliana Molls 2435 2008-11-22 19:39:32
Sputnik - Global metal (2008) (Presentació 2ona part)
Presentació de la 2ona part del documetal
ed2k Oliana Molls 2161 2008-11-22 19:40:32
Sputnik - REM a la BBC: Accelerant cap enrera
En dues dècades, R.E.M. han saltat dels circuits alternatius a les llistes d’èxit, han vist com desapareixien amics com Kurt Cobain i han sobreviscut a la marxa d’un des seus components. I en al llarg de tots aquest anys, han passat regularment pels platós de la BBC per presentar-hi en directe els seus nous singles.

Michael Stipe, Mike Mills i Peter Buck parlen sobre totes aquestes coses (de les pèrdues, de les victòries, de les transformacions) en un programa que recull les millors actuacions de R.E.M. als platós de la televisió pública britànica al llarg de vint anys. Aquesta setmana a l'Sputnik fem un recorregut per la carrera de R.E.M., des de "Pretty Presuasion" fins a "Leaving New York", passant per "Man on the moon", "Losing my religion", "Imitation of life"... Un retrat de R.E.M. en moviment a través del temps gràcies als arxius de la BBC.
ed2k Oliana Molls 2102 2008-12-02 00:35:59
Sputnik - REM a la BBC: Accelerant cap enrera (presentació)
Presentació del documantal.
ed2k Oliana Molls 1855 2008-12-02 00:36:55
Sputnik - La nit que James Brown va salvar Boston
ed2k Oliana Molls 2070 2008-12-08 20:15:35
Sputnik - La nit que James Brown va salvar Boston (presentac
ed2k Oliana Molls 1928 2008-12-08 20:16:19
Sputnik - More than this... La història de Roxy Music
Aquesta setmana a l’Sputnik parlem de música experimental i al mateix temps de pop. D’art d’avantguarda i de pop art, d’alta cultura i de glamur. De cançons que, tot i ser molt complexes, van arribar a les llistes d’èxits. Parlem de Roxy Music.

Liderat per Brian Ferry i amb músics tan singulars com el guitarrista Phil Manzanera i el teclista Brian Eno, va proposar una manera nova de fer música pop: imaginativa, sofisticada i plena de referències a l’alta cultura. Us proposem un recorregut per la història de la banda més glamurosa del pop britànic.

Al programa, a més dels components de Roxy Music, apareixen músics que reconeixen la influència de la banda de Brian Ferry en els seus propis projectes, com Steve Jones dels Sex Pistols, Nile Rodgers de Chic, Siouxsie Sioux dels Banshees o Goldfrapp.
ed2k Oliana Molls 2223 2008-12-16 12:45:19
Sputnik - More than this... La història de Roxy Music (prese
Presentació del documental.
ed2k Oliana Molls 2057 2008-12-16 12:46:20
Sputnik - Sputnik: company de viatge (Documental 20 anys)
L'Sputnik fa 20 anys. I per celebrar-ho, us proposem un viatge per les dues dècades d’història del programa. Hem triat nou grups catalans que han crescut amb nosaltres, i els hem encarregat versions inèdites de cançons que formen part de la nostra història perquè les interpretin dalt d'un peculiar escenari mòbil.

A través dels seus records, aquests mateixos músics són els que ens permeten repassar els vint anys de Sputnik: concerts històrics, presentadors, festivals, encerts i errors... Tot vist a través dels ulls dels músics més interessants del panorama actual.

Els grups que participen en l’especial de Sputnik són Sidonie, Refree, Love of Lesbian, Astrud, Cabo San Roque, Le Petit Ramon, Egon Soda, El Belda i el conjunt Badabadoc i Manel. La selecció inclou noms consagrats i talents emergents, i és una representació de l’ampli espectre musical que Sputnik ha cobert al llarg d’aquests anys.

Entre d’altres, en l’especial de Sputnik sonaran versions inèdites de “Common People”, de Pulp, “Boig per tu”, de Sau, “L’home que ens roba les nòvies”, d’Albert Pla, “Ritmo de garage”, de Loquillo y los Trogloditas i “1979”, de Smashing Pumpkins.
ed2k Oliana Molls 2588 2008-12-27 02:12:34
Sputnik - Sputnik: company de viatge (Presentació)
Presentació del documental.
ed2k Oliana Molls 1990 2008-12-27 02:13:48

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.