Documentals

Memòria de l'infern

Font:
TV+TV
Codec video:
XviD
Codec audio:
MP3
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Memòria de l'infern
DURADA: 60 min.. - MIDA: 516 MB

Direcció: David Bassa, Carles Canet Fotografia: Jordi Ribó Realitzador: Carles Canet Guió: David Bassa So: David Prats Música: Nico de Track

Una coproducció de 2005 entre Televisió de Catalunya, Aurea Documentary i l'Institut Municipal de la Comunicació de Granollers, amb la col?laboració de l'ICIC.

El documental comença a Vilafranca del Penedès, on va néixer Eusebi Pérez, el deportat número 3.859. Se segueix l'homenatge que li ret el seu poble i el seu posterior viatge a Mauthausen amb motiu de la celebració dels actes del 60è aniversari de l'alliberament del camp.

L'arribada a Àustria porta l'equip a Linz, ciutat on va créixer i estudiar Adolf Hitler, situada a només quinze quilòmetres de Mauthausen. El deportat Josep Egea parla també dels seus records de Linz i de Mauthausen, on ensenya l'escenari dels horrors, acompanyat de la seva dona, Encarnació Martínez, i la seva néta, Judit Miralles.

Al poble de Mauthausen, Leopoldine Drexler, veïna del poble i filla d'Anne Pointer, la dona que va amagar les fotos de Francesc Boix que van servir de prova al judici de Nuremberg, i Manuel Garcia (deportat 43.160), que ha viscut tota la vida a Mauthausen, parlen de les seves experiències.

A Gusen, acompanyats per la família Egea, es mostren les cases luxoses edificades damunt de l'antic camp (una de les cases encara conserva la portalada del camp) i es visita el crematori.

A Hartheim, un castell que les SS van fer servir per experimentar amb els presos, s'assisteix a un emotiu homenatge d'un grup d'estudiants catalans i valencians, i parlen amb Helga Moser, la directora del centre, que, paradoxalment, és diputada de l'FPO, el partit de Jörg Haider.

El viatge continua a Ebensee, amb Francesca Savall, viuda del deportat 3.172. Ebensee és un camp de concentració construït dins de les muntanyes, ocult per a l'aviació aliada.

Després d'aquest recorregut, David Bassa i Jordi Ribó tornen a Mauthausen per assistir als actes commemoratius del seixantè aniversari, que, per primer cop en la història, compten amb la presència del president del govern espanyol.
ed2k lopere 816 2010-11-26 00:21:14

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.