Documentals

Exilis

Any:
2006
Categories:
Documental, Producció Catalana, Minisèrie
Generes:
Documental, Història
Descripció:
Aquesta sèrie de sis capítols recull experiències d'exiliats. Perdedors de la guerra i, també, lluitadors contra la dictadura franquista que van haver de marxar a la diàspora i on molts van morir. La sèrie ha resseguit la seva trajectòria vital.

"Exilis" és una producció de l'Àrea de Documentals, Educatius i Nous Formats de TVC, en col·laboració amb la Secretaria General de Cooperació Exterior de la Generalitat, realitzada per l'equip autor de sèries com "Zona Roja" i "Tarasca" i que repassa quatre dècades de la nostra història.

Des del 1939, al final de la Guerra Civil espanyola, fins a finals dels anys setanta, a través de la història i el testimoni de persones que van haver de travessar la frontera. Aquest període analitzat agafa tot el temps transcorregut des de la retirada cap a França d'uns 800.000 republicans a l'acabament de la guerra, passant per la marxa forçada del país de l'abat Aureli Maria Escarré per unes declaracions crítiques amb el règim franquista, a mitjans dels anys 60, i fins a l'exili forçat, ja en plena transició política i per acusacions de delictes d'injúries contra l'exèrcit, d'actors com Ferran Rañé i Albert Boadella.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB+TV 0 Exilis Completa!! 2006 2008-07-29 00:22:19

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.