Documentals

El Misteri del Nil (IMAX) (Mystery of the Nile)

Any:
2005
Categories:
Documental, Producció Catalana
Generes:
Aventures
Descripció:
Durada: 45' 37" . - Mida: 1,36 Gb

El dia de Nadal del 2003, en Pasquale Scaturro i un equip d'exploradors inicien una gesta històrica per convertir-se en els primers en completar un descens total a través del Nil Blau, des de les fonts fins a la intersecció amb el Nil Blanc i, a partir d'allà, fins a la desembocadura al mar Mediterrani. Quatre mesos després, el 28 d'abril a les 7:01am, en Pasquale i el seu company d'expedició Gordon Brown, van arribar al Delta i a les platges d'Alexandria, convertint-se en els primers en tota la història en assolir aquest viatge de prop de 5.000 kilòmetres.

Aquest increible viatge és la base d'El misteri del Nil, la primera pel·lícula catalana i espanyola en gran format. "El que en Pasquale i en Gordon han aconseguit és pràcticament miraculós" ha manifestat Greg MacGillivray, productor d'El misteri del Nil. "El Nil Blau és conegut com l'Everest dels rius. Molts exploradors han intentat recórrer el Nil sencer però han fracassat. El nostre equip ha hagut de superar enormes dificultats: ràpids mortals, atacs de cocodrils, malària, trets dels bandits locals i arrests pels militars. Tot això em recorda els reptes que semblaven impossibles durant el rodatge el 1996 de la nostra pel·lícula Everest. La determinació de l'expedició per assolir la seva destinació fou veritablement remarcable. En un moment en què la situació a l'Orient Mitjà domina les notícies, la seva és una història d'interès humà molt motivadora, de proporcions èpiques- una història que esperem serveixi per acostar a gent de totes les cultures."

L'equip va iniciar aquest viatge històric a la font del Nil, la llegendària Font de Sakala, que es troba als altiplans etíops on el riu és conegut com el Petit Nil Blau. Des d'allà van aconseguir travessar la perillosa zona de les gorges Nord i Negra d'Etiòpia, continuant per les planícies àrides del Sudan fins a Khartoum, on el Nil Blau s'uneix amb el Nil Blanc per convertir-se en el Nil, i fins a les ciutats portuàries d'Egipte, acabant a Alexandria, prop de 5.000 kilòmetres riu avall. "El Nil és el riu més magnífic del món" diu Scaturro, "té ràpids, cascades, jungla, canyons, deserts, hipopòtams, cocodrils, belles seccions de planícies molt llargues, preciosos i enormes bancs de sorra? No hi ha cap altre riu al món que se li pugui comparar ni cap altre que estigui tan estretament associat com el Nil amb una cultura i societat en particular. Sense el Nil no haurien existit Egipte, els faraons o les piràmides. La història del món occidental està inexorablement lligada al Nil." El misteri del Nil explica l'aventura d'aquesta expedició emotiva i històrica alhora que explora els llaços culturals i mediambientals entre les civilitzacions etíop, sudanesa i egípcia. Essent tant una aventura humana com una mirada seriosa a aquesta fascinant i alhora desconeguda regió, El misteri del Nil és una experiència en gran format amena i educativa alhora.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVD El Misteri del Nil (IMAX) 2005 2008-07-29 00:14:56

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.