Documentals

Viure la música

Any:
0000
Categories:
Documental, Producció Catalana, Altres
Generes:
Documental, Història, Música
Descripció:
Durada: 55 min. Mida: 553 MB

"Viure la música", producció de TVC, Area de Televisió i l'Escolania de Montserrat, una immersió en la vida dels escolans de Montserrat, un dels principals cors infantils del món.

El documental mostra, d'una banda, l'activitat quotidiana dintre de l'Escolania, on els nens reben una profunda formació musical i humana, i de l'altra, les actuacions que el cor realitza, com la feta al Gran Teatre del Liceu, de Barcelona.

La importància de l'Escolania com a planter de músics professionals es manifesta en la presència del director de l'Orquestra Nacional de Espanya, Josep Pons, del tenor Francesc Garrigosa i dels membres del Palau de la Música Catalana, presents, tots, en el documental.

L'ESCOLA DE MÚSICA MÉS ANTIGA D'EUROPA L'Escolania de Montserrat és l'escola de música més antiga d'Europa que ha perviscut. N'han sortit un bon nombre de mestres de capella i instrumentistes, a més de coneguts compositors i professors. Actualment està formada per cinquanta nois de 10 a 14 anys, que, a més d'una sòlida educació musical (llenguatge musical, dos instruments, cant coral...), hi reben formació humana i intel·lectual.

L'Escolania surt periòdicament a fer concerts pel país i a l'estranger, a més d'enregistrar més d'un centenar de discos i CD amb peces de l'escola montserratina i d'altres compositors. Tot i així, la seva finalitat principal és participar amb els seus cants en les celebracions litúrgiques.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Viure la música 0000 2017-01-18 00:53:37

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.