Documentals

El documental – No t’aturis

Any:
0000
Categories:
Documental, Producció Catalana
Generes:
Història
Descripció:
Durada: 54 minuts. - Mida: 462 MB

El curs més difícil; el repte més gran. Retrat proper de quatre adolescents que cursen segon de Batxillerat a l'Institut Milà i Fontanals del Raval, a Barcelona. Com el barri, conformen un mosaic de cultures i procedències diferents, i faran front a un any ple de dificultats, esforços i esperances. El curs no és fàcil i no tots viuen de la mateixa manera l'amenaça de la selectivitat. És un moment de canvis, acadèmics i personals. I, al llarg d'un curs sencer, els plans de futur donaran moltes voltes. Durant tot un curs escolar, el documental segueix les seves vides familiars i acadèmiques. El resultat, un document únic, delicat i proper a la realitat de molts joves que lluiten pel seu futur.

Els protagonistes Quatre estudiants de segon de Batxillerat, amb realitats familiars i econòmiques que sovint limiten les seves oportunitats. Tenen diferents somnis, i aquest curs serà clau per definir si es poden complir. Estan en un moment de transició i han d'enfrontar-se a les exigències acadèmiques, a les dificultats pròpies del seu entorn i a les contradiccions internes que implica ser adolescents.

Jessica Nascuda a Colòmbia, va créixer al barri. Viu amb la seva família i té una relació molt especial amb la seva àvia. Apassionada del món animal, el seu somni és estudiar Veterinària, però ho té molt difícil: ha de treure un excel·lent per poder accedir a aquests estudis i fins ara la seva mitjana és de suficient. La dificultat d'assolir el repte i la relació inestable amb la seva mare marquen el seu segon de Batxillerat, fins al punt que haurà de trencar bruscament amb el seu dia a dia.

Miquel Esportista i molt estudiós, viu amb la seva mare en una llar monoparental. La situació econòmica no li permet afrontar les altes taxes universitàries, però durant el curs la seva tutora li recomana lluitar, a base d'estudi, per tenir una beca d'excel·lència i poder estudiar de forma gratuïta el primer any de carrera.

Marese Adolescent esbojarrada i riallera, li agrada la moda, la fotografia i passejar-se per les botigues del Portal de l'Àngel. Té un blog amb consells de moda. Els seus pares, que van deixar les Filipines buscant una vida millor a Barcelona, tenen més recursos que la resta dels seus companys. La dificultat del curs la porta a voler deixar els estudis, però la seva tutora i els seus pares no permetran que llenci la tovallola.

Tajin Arribat fa poc més de dos anys a Barcelona des de Bangla Desh, s'ha d'esforçar més que la resta a l'institut perquè no domina el castellà ni el català. Viu amb el seu oncle. Té molta pressió a sobre perquè és la gran esperança de la seva família per poder escapar de la realitat que viuen a Bangla Desh. Troba molt a faltar el seu país, i sobretot la seva mare i la seva germana. Aprovar segon de Batxillerat no serà una tasca fàcil per a ell.

Notes de la directora "Les històries que conformen la pel·lícula tenen lloc al barri del Raval de Barcelona, però podrien passar a qualsevol lloc, a qualsevol ciutat occidental. Els protagonistes estan marcats per una condició social, econòmica i familiar molt concreta: molts d'ells representen un grup en risc d'exclusió social, a causa del nivell d'estudis i econòmic de les seves famílies. I també són subjectes de patir discriminació per ser immigrants o per semblar-ho. Els protagonistes de "No t'aturis" s'han fet grans normalitzant la crisi econòmica, que els col·loca en una situació de gran incertesa: no hi ha llocs de feina, els salaris són precaris, el preu de la matrícula universitària és molt alt. En aquest context, l'educació és l'única manera d'assegurar-se un bon futur, de generar el canvi social que necessiten."
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB El documental – No t’aturis 0000 2016-10-28 23:50:07

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.