Documentals

El documental - Carmen! la Capitana

Any:
0000
Categories:
Documental, Producció Catalana
Generes:
Biografia, Música
Descripció:
Durada: 61 minuts. - MIDA: 637 MB

"Carmen!, la capitana", és una producció que compta amb la col?laboració de Televisió de Catalunya, que explica la vida de la "bailaora" de flamenc Carmen Amaya. L'artista gitana Carmen Amaya ha estat una de les figures més grans i influents en el món del flamenc. Va néixer al barri de barraques del Somorrostro barceloní i va començar a ballar de molt petita; als 4 anys ja actuava als teatres.

De seguida va formar part de grups de flamenc i actuava amb èxit per tot Espanya i per Europa, i va obtenir fama mundial per la seva característica manera de ballar: molt enèrgica i gens acadèmica. El documental entrevista, entre d'altres, el biògraf de la "bailaora", Francisco Hidalgo, l'editor musical i escriptor Mario Bois, el "bailaor" de flamenc José de la Vega, la historiadora Montse Madrilejos, el catedràtic de Comunicació Audiovisual Romà Gubern i els periodistes Jaume Colell i Sempronio.

Quan va esclatar la Guerra Civil, Carmen Amaya es va traslladar amb la seva família a Estoril, Portugal, i d'allà a Sud-amèrica, on va aconseguir la fama que va atreure empresaris dels Estats Units i que van fer possible el seu trasllat a Nova York. Allà va assolir l'èxit amb el qual se la reconeix avui dia. Aleshores ja va ser admirada per personatges com Charles Chaplin, Greta Garbo, Orson Welles, Toscanini, Leopold Stokowski o Eduard G. Robinson.

Carmen també va aparèixer ballant en curts i llargmetratges, i en algunes ocasions com a actriu, com és el cas de "Los Tarantos", de Francisco Rovira Beleta, del 1963, nominada als Oscars de Hollywood.

Casada amb Juan Antonio Agüero, va anar a viure amb ell a Begur, a la Costa Brava, on va morir poc després, l'any 1963, d'una malaltia renal que havia arrossegat tota la vida. El seu enterrament va ser una de les mostres de dolor més sentides que es recorden a la ciutat.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB El documental - Carmen! la Capitana 0000 2015-04-13 23:52:34

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.