Documentals

La memòria de la matèria

Any:
0000
Categories:
Documental
Generes:
Història
Descripció:
Durada: 50 minuts. - MIDA: 911 MB

En aquest documental de producció catalana dirigit per Albert Abril descobrirem com viuen i com entenen la vida els membres de la tribu amazònica dels zo'ès, una comunitat indígena que vivia completament aïllada del món fins que la van descobrir fa uns anys. Veurem també les conseqüències que ha tingut per a ells l'entrada en contacte amb la nostra civilització.

Els indis Zo'è viuen al cor de la selva amazònica, una tribu sense jerarquies, sense cabdills ni xamans, on la monogàmia conviu amb la poligàmia i la poliàndria i les decisions es prenen col?lectivament. Els Zo'è, amb la seva cultura prehistòrica, esdevenen la memòria viva del nostre origen, però el seu aïllament secular s'acosta a la fi, i amb ell la seva forma de vida. Un documental sobre una realitat insòlita.

Com explica Isabel Clara Simó: “Albert Abril ha filmat, amb una sensibilitat exquisida, la vida d’una tribu de l’Amazones, els indis zo’e, que, d’alguna manera, ens representen: són la nostra prehistòria, amb tota la seva dignitat i tota la seva puresa. No cal dir el valor que té un documental així per a l’antropologia: la manera d’alimentar-se, la nuesa adàmica, la igualtat de la dona?. Però el més important és la seva qualitat artística. Si Albert Abril fos americà, francès o espanyol, en parlarien a televisió cada dia, no en tinc cap dubte”.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB La memòria de la matèria 0000 2014-10-16 23:24:38

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.