Documentals

Mil turons

Any:
0000
Categories:
Documental
Generes:
Història
Descripció:
Durada: 52 minuts. - Mida: 547 MB

Els Mil Turons és un documental realitzat durant l'any 2007 a Rwanda, Àfrica, concretament a Rúkara i ens mostra diverses entrevistes amb Teresa Cànaves, missionera de Pollença dels Sagrats Cors i la realitat que viu aquest país des de fa més de 22 anys.

L'objectiu de Teresa Cànaves? Millorar la salut i les condicions de vida d'una gent que és víctima de la pobresa, la fam, la desnutrició, les malalties, les guerres, la manipulació ... Es tracta d'una interessant visió d'un dels països més pobres d'Àfrica per part d'una missionera de Pollença, Mallorca.

Tot aquell que la coneix afirma que Teresa Cànaves és especial. Germana missionera dels Sagrats Cors de Pollença (Mallorca), fa 22 anys que viu a Rúkara, a l'est de Rwanda. Ha estat allà abans, durant i després del genocidi, i diu que allà vol morir.

La seva gran dedicació l'ha convertit en el nexe d'unió entre Rúkara i Mallorca. I el seu peculiar caràcter la manté al peu del canó, com a responsable d'un Centre sanitari, millorant projecte rere projecte la qualitat de vida d'un poble, la fragilitat ja sembla oblidada: Sida, malnutrició infantil, pobresa extrema i superpoblació.

Descobrim una part de la Rwanda actual a través dels ulls d'una mallorquina que ja mescla el català, rwandès i francès en una mateixa frase. I pot ser, fins i tot, que aprenguem alguna cosa important de la vida.

- "Quan mires enrere, penses: jo no tornaria a passar per això. Perquè tens gravades en la memòria tantes coses, tan dures, que t'entren calfreds només de pensar-ho." (Teresa Cànaves)
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Mil turons 0000 2014-06-22 23:05:53

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.