Documentals

Descobrint Hergé

Any:
0000
Categories:
Documental
Generes:
Biografia
Descripció:
Durada: 44 minuts. - Mida: 496 MB

Un documental que ressegueix la biografia d'Hergé a partir de materials d'arxiu i de les aventures de Tintín. Hergé va reaccionar davant dels esdeveniments més transcendentals a nivell mundial que reflectien els diaris i les emissores de ràdio del seu temps, i els va incorporar a les històries d'en Tintín. Va esdevenir, així, el cronista del seu temps a partir del seu aventurer de còmic.

Inicialment, com a jove escolta catòlic, va il?lustrar "Le Boy Scout", però ben aviat es va afegir a les files del diari catòlic per a la gent jove "Le Petit Vingtième", inspirat per un sacerdot, el pare Wallez.

La Unió Soviètica i el seu rebuig de la religió eren motiu de crítica per part de Wallez, que va induir Hergé a crear una història en dibuixos que fes referència a aquest tema, llavors poc conegut. "Tintín al país dels sòviets" ens acosta a la realitat de la Rússia soviètica després de la Revolució bolxevic. A continuació, se li encarrega al jove Hergé una nova tasca que durà Tintín a una aventura relacionada amb les missions belgues al Congo.

Amb materials d'arxiu, reconstruccions i entrevistes a un editor de diari, un documentalista i un DJ i presentador de ràdio, el documental traça la història d'Hergé i de com els llibres que va crear són un reflex de com anava canviant el món. Donat que la seva popularitat ha estat molt gran al llarg de molts anys, el fet que les seves historietes mostrin el tarannà general de la població europea durant els anys 30 va fer que amb el canvi que es va produir després de la desfeta que va representar la Segona Guerra Mundial les aventures de Tintín s'hagin anat veient amb altres ulls.

Descobrim l'home que va començar dibuixant tires de dibuixos senzilles i ingènues i que, com a conseqüència dels fets extraordinaris que va haver de viure, i també de les seves relacions personals, es va convertir en un intèrpret excepcional d'aquesta realitat tot creant un personatge que ha transcendit èpoques i fronteres fins a esdevenir un clàssic.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Descobrint Hergé 0000 2014-01-04 00:39:16

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.