Documentals

El documental - Pere Capellà i Roca

Any:
0000
Categories:
Documental
Generes:
Biografia, Història
Descripció:
Durada: 58 minuts. - Mida: 609 MB

Retrat biogràfic del mestre, activista polític, poeta i dramaturg mallorquí Pere Capellà. De la mà de diversos experts en la seva trajectòria política i artística, de la seva filla Margalida i de companys i amics, "Pere Capellà" ens acosta a una figura humana que explica a través de la seva peripècia vital la de del seu poble, Algaida, la de les Illes Balears, i la d'una societat espanyola que va viure l'experiència d'un segle XX traumàtic i controvertit.

Bastit cronològicament, amb abundants filmacions d'arxiu i amb l'ajut de reconstruccions, assistim a les fites més importants de la vida de Pere Capellà: els seus estudis de Magisteri a Palma, el seu protagonisme en la proclamació de la República a Algaida, la presa definitiva de consciència que li provoca l'arribada a Barcelona l'any 1934, la Guerra Civil en què participa com a tinent d'artilleria de l'exèrcit republicà al front de Madrid, el seu empresonament i la seva condemna de 20 anys de presó i, finalment, la tornada a Mallorca l'any 1943, en llibertat condicional.

Allà, després d'uns anys de dura adaptació a la dolorosa derrota, reprendrà la seva activitat creativa amb la seva participació com a cronista poètic en el diari Baleares i, sobretot, amb l'inici d'una exitosa carrera com a autor teatral. Entre les seves obres destaquen "L'amo de Son Magraner", "Sa pesta", "Més val un dit en es front", "El rei Pepet" i "El marquès de Sa Rabassa". Va morir el 17 de desembre de 1954.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB El documental - Pere Capellà i Roca 0000 2013-10-26 00:05:50

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.