Documentals

La vella i curiosa Amèrica - Harry Smith (L’antologia de la música folk americana de H. Smit)

Any:
0000
Categories:
Documental
Generes:
Biografia, Història, Música, Art
Descripció:
La vella i curiosa Amèrica. L’antologia de la música folk americana de Harry Smith

Cineasta, músic, pintor, místic..., Harry Smith va tocar moltes tecles durant la seva llarga i prolífica vida com a figura clau de la cultura "underground" de la segona meitat del segle XX. En aquest expressiu treball documental, el director, Rani Singh, es fixa sobretot en la molt influent "Antologia de la música popular americana" ("Anthology of American Folk Music"), una remarcable i completíssima col?lecció de clàssics del blues i del country enregistrats per músics com Blind Lemon Jefferson, Roscoe Holcolmb, la Carter Family i la Memphis Jug Band, entre el 1927 i el 1934.

Smith, un musicòleg "amateur" insaciable, va començar a recollir aquests enregistraments únics quan encara era a l'institut; va acabar acumulant-ne més de 8.000 i va publicar els millors a la seva antologia l'any 1959. El cantant i compositor Bob Neuwirth apunta que aquestes cançons ens parlen de la vida, la mort, la sang, la traïció, l'assassinat, l'embriaguesa i de cadascun dels set pecats capitals. Amb motiu del rellançament de la col?lecció, l'any 1997, l'emprenedor musical Hal Willner va organitzar un seguit de concerts en què alguns dels artistes amb més talent del moment interpretaven les seves peces favorites de l'antologia.

Singh ha aprofitat fotografies d'aquests concerts, entrevistes i imatges d'arxiu per fer un documental que és a la vegada un homenatge i una celebració. Importants interpretacions de Beth Orton, DJ Spooky, Sonic Youth, Kate i Anna McGarrigle, Lou Reed, Philip Glass, Richard Thompson, Emmylou Harris, Beck i Nick Cave són la marca distintiva d'aquest treball que culmina amb la impactant interpretació de "The Butcher Boy" per part d'Elvis Costello.

"La vella i curiosa Amèrica" és un homenatge a l'afinat gust musical de Smith i a la força i la rellevància d'aquest tipus de música.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 0 La vella i curiosa Amèrica - Harry Smith Completa!! 0000 2012-06-27 00:46:57

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.