Documentals

La música d’Europa

Any:
0000
Categories:
Documental, Producció Catalana, Altres
Generes:
Documental, Música
Descripció:
DURADA: 29 minuts. - MIDA: 247 MB

“La música d’Europa” és un documental de 30 minuts, produït per la Comissió Europea i dirigit per Jordi Barrachina, que explica la històrica relació entre la cultura catalana i l'"Oda a l'Alegria", l'himne europeu.

L'any 1936 l'Orfeó Gracienc i el mestre Pau Casals van assajar l'"Oda a l'Alegria", de Ludwig van Beethoven, traduïda al català pel poeta Joan Maragall a principis de segle. L'alçament feixista, però, en va frustrar la presentació pública, prevista pel 19 de juliol, en ocasió de l'obertura de l'Olimpíada Popular a Barcelona.

75 anys després, amb l'"Oda a l'Alegria" ja convertida en himne d'Europa, la Comissió Europea proposa a l'Orfeó Gracienc interpretar-ne una nova versió, composta per Maurici Villavecchia, com un homenatge a aquell intent frustrat i a l'Europa dels nostres dies.

"La música d'Europa" és el relat documental d'aquesta història, fruit d'una iniciativa compartida entre la Comissió Europea i la Fundació Catalunya Europa. El documental ha estat dirigit per Jordi Barrachina.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB La música d’Europa 0000 2012-05-10 23:13:27

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.