Documentals

Història de la soja

Any:
0000
Categories:
Documental
Generes:
Història
Descripció:
DURADA: 50 minuts. - MIDA: 586 MB

La soja és un llegum que fa milers d'anys que existeix. Des de la Xina, on té els seus orígens, la soja s'ha obert camí cap a molts racons del planeta, i actualment alimenta milions de persones. En aquest documental veurem com la soja ha adoptat formes diferents per adaptar-se als gustos dels consumidors i com s'ha convertit en una font d'aliment i de negoci. Què té la soja, que s'hagi convertit en un producte bàsic de la dieta de molts països asiàtics? Aquesta és la Història de la soja.

A Indonesia, veurem com es fermenten les mongetes de soja per a esdevenir “tempe” un ingredient gruixut, florit, de molts plats interessants, aperitius i fins i tot pastissos. A Taiwan, aprendrem com les mongetes de soja primer es fan “tofu” i després són marinades en sal per què es tornin “tofu pudent” una exquisitat, coneguda no tan sols pel seu gust sinó per la seva flaire. I a les Filipines, veurem com es processen les mongetes de soja i es solidifiquen en “taho” Una cuallada dolça i suau que s’ha convertit en l’esmorzar especial preferit.

La seva admirable versatilitat, ha permès a la soja alimentar moltes persones i treure’n d’altres de la fam. Coneixerem tres venedors de “taho” a Manila, els seguirem pels carrers, i escoltarem com aquesta humil llegum ha sustentat les seves vides. Amb les seves històries, descobrirem com ha sigut que la soja ha estat tant bona.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Història de la soja 0000 2012-02-18 01:47:50

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.