Documentals

L'aigua en joc

Any:
2008
Categories:
Documental, Producció Catalana
Generes:
Documental, Educatiu
Descripció:
"L'aigua en joc" segueix la pista del cicle d'aquest compost al nostre país des de diferents localitzacions, des de la muntanya a les planes centrals fins arribar a la desembocadura dels rius, i quantifica l'aigua de les precipitacions, la dels rius, la dels diferents aqüífers.

El programa arrenca presentant quines són les causes primeres de la problemàtica actual en relació amb l'ús de l'aigua a Catalunya per passar a mostrar quines són les particularitats que fan de l'aigua un recurs diferent dels altres.

En aquest punt el programa insisteix força a explicar que l'aigua és un recurs patrimoni de la Terra, tal com recull una declaració de les Nacions Unides, i que no té propietaris. A més, deixa clar que els rius han de ser elements vius, amb cabal d'aigua suficient, compatibles amb les necessitats humanes.

El programa continua amb un balanç dels usos que a Catalunya té l'aigua, la seva distribució territorial i els desequilibris entre les diferents conques. Pel que fa als usos, s'analitzen el nivell de despesa de les diferents activitats, agrícola, industrial i domèstica, i es parla de les millores en l'eficiència i l'ús de l'aigua que es poden fer en els tres àmbits.

"L'aigua en joc" acaba el programa fent balanç i analitzant les possibles solucions a la problemàtica de l'aigua a Catalunya.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB L'aigua en joc Completa!! 2008 2008-04-29 10:09:48

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.