Altres

Auca del Born

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD, 1334 kbps, 704x400, Qf: 0,190 – 88% Test compressibilitat,
Codec audio:
MP3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo, (VO)
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Auca del Born
Durada: 44 min. Mida: 582 MB

TV3 ha emès la funció inaugural d'"Auca del Born" amb la qual l'Ajuntament de Barcelona enceta els actes del Tricentenari del 1714, i obre les portes del Born Centre Cultural; es reconverteix així l'antic mercat construït sobre les restes arqueològiques de la Barcelona del segle XVIII.

"Auca del Born" és un espectacle que el dramaturg Jordi Casanovas ha escrit i dirigit expressament per a la inauguració del Tricentenari. L'obra, concebuda com un auca amb 48 escenes, es desenvolupa en diferents punts del jaciment arqueològic i també a les passarel?les que l'envolten. Narra la història d'amor entre un jove peixater del Born i una jove desconeguda que acaba d'arribar a la ciutat, abans del llarg setge que va viure la ciutat. El jove s'enrola a l'exèrcit català i l'envien per tot el país per aixecar la població contra les tropes borbòniques. Torna just abans de la caiguda de la ciutat i busca desesperadament la jove de qui es va enamorar.

Aquest argument serveix per repassar la vida quotidiana de les famílies del barri abans del 1714, els oficis, les aficions, les festes, així com alguns dels fets històrics que va viure la ciutat fins la desfeta de l'Onze de Setembre i l'aferrissada defensa de valors com la tolerància o la llibertat que en van fer els seus ciutadans. "Auca del Born" és un homenatge als ciutadans que van viure i van lluitar en aquella part de la ciutat que després van ser obligats a enderrocar amb les seves mans perquè el nou poder borbònic hi construís una ciutadella militar que apuntava sobre Barcelona.
ed2k lopere 1161 2013-09-10 20:44:54

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.