Altres

Concert - Txaikovski a San Francisco

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD, 1334 kbps, 704x400, Qf: 0,190 – 54% Test compressibilitat,
Codec audio:
MP3, 192 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Concert - Txaikovski a San Francisco
Durada: 51 minuts. - Mida: 562 MB

Des del Davies Symphony Hall. San Francisco USA Orquestra Simfònica de San Francisco Michael Tilson Thomas, director

Piotr I. Txaikovski (1840 - 1893): Simfonia núm. 4 en fa menor, op. 36

“Si no fos per la música, hi hauria moltes més raons per tornar-se boig”. Amb aquesta contundent frase expressava Txaikovski el seu permanent desassossec vital.

Txaikovski, nascut a Sant Petersburg, és un dels grans compositors russos. Eclèctic, molt influït per la música germànica, sobretot de Mozart, Beethoven i Brahms, la seva música és l’expressió de les seves emocions.

Avui podem gaudir de la quarta simfonia de Txaikovski. Acabada l’hivern de 1877, va coincidir amb un dels moments vitals més crític de Txaikovski: Un casament fracassat, un intent de suïcidi... La quarta simfonia és una gran obra, tant per les dimensions musicals i instrumentals com pel concepte. Un primer tema interpretat pels metalls presenta ja l’ambient emocional de l’obra, amb el qual Txaikovski anomenava el “Tema del destí”. Aquest tema, tal com farà després en la cinquena simfonia, té un caràcter cíclic. Apareix, de sobte, a cada un dels quatre moviments trencant bruscament l’ambient creat.

En el programa d’avui, la quarta simfonia de Txaikovski està interpretada per l’Orquestra Simfònica de San Francisco des de la seva seu habitual, el Davies Simphony Hall. La dirigeix Michael Tilson Thomas, que també ens en fa una breu presentació.
ed2k lopere 635 2013-02-11 00:57:57

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.