Altres

Futbol Club Barcelona - Copa del Rei 2012 - Athletic Bilbao - FC Barcelona (Final) 25-05-2012

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD @ 1897 kbps, 25fps, 720x384 (16:9)
Codec audio:
Català MP3 @ 128 kb/s Cbr Estèreo, 48000Hz Còdec àudio: CatRàdio MP3 @ 96 kb/s Cbr Mono, 48000Hz
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Futbol Club Barcelona - Copa del Rei 2012 - Athletic Bilbao - FC Barcelona (Final) 25-05-2012
ATHLETIC BILBAO vs FC BARCELONA - Final Copa del Rei Estadi Vicente Calderón, Madrid

25 Maig 2012

ALINEACIONS ATHLETIC BILBAO Titulars: Iraizoz (1), Iraola (15), Ekiza (23), Amorebieta (5), Aurtenetxe (3), Javi Martinez (24), De Marcos (10), Susaeta (14), Muniain (19), Ibai Gomez (28), Fernando Llorente (9) Suplents: Toquero (2), San José (6), Raúl Fernández (13), Iñigo Pérez (17), Gurpegi (18), Ander (21), Igor Martinez (26).

FC BARCELONA Titulars: Pinto (13), Montoya (35), Mascherano (14), Piqué (3), Adriano (21), Xavi (6), Busquets (16), Iniesta (8), Alexis (9), Messi (10), Pedro (17) Suplents: Victor Valdés (1), Fábregas (4), Thiago (11), Keita (15), Afellay (20), Bartra (32), Tello (37).

CANVIS Canvi a l'Athletic: Iñigo Pérez entra per Susaeta (46') Canvi a l'Athletic: Ander entra per De Marco (46') Canvi al FC Barcelona: Keita entra per Alexis (71') Canvi a l'Athletic: Toquero entra per Llorente (72') Canvi al FC Barcelona: Cesc entra per Xavi (80') Canvi al FC Barcelona: Thiago entra per Pedro (86')

GOLS 2' Pedro 19' Messi 24' Pedro

CRONICA DEL PARTIT David Saura

Glòria eterna al Barça de Pep

Guardiola abaixa el teló amb una altra obra mestra, la 14a en quatre anys inoblidables; un final rodó a una història d’èxit i seducció

El FC Barcelona tanca la temporada 2011/12 amb 4 títols i només 4 partits perduts, un bagatge gairebé immaculat

L’equip oblida el cop de la Champions contra el Chelsea i recupera les millors sensacions d’un equip que allarga la seva llegenda

La pilota és rodona i l’etapa de Guardiola només podia tenir un final rodó. Va estrenar el seu palmarès com a tècnic en una final de Copa contra l’Athletic Club i l’ha tancat (de moment) amb el mateix títol i contra el mateix rival. En aquest trajecte, Guardiola deixa un llegat de 14 títols de 19 possibles, però, per sobre de tot, una manera de fer respectada i admirada arreu. Guardiola s’ha buidat, però ha omplert de satisfacció i d’orgull a tots els culers. I als amants del futbol.

Després de la mala passada que va suposar l’eliminació a la Champions contra el Chelsea, el futbol ha retornat el Barça la glòria que li correspon al millor equip de la història. El Vicente Calderón ha vist un Barça com el d’ara fa un any a Wembley, desacomplexat i convençut, que ha fet del joc al primer toc i de la passada a l’espai la quintaessència del seu estil. Aquesta nit, a més, amb una arrencada de partit brutal, directa i efectiva. No sabem si fruit d’una xerrada emotiva i especialment preparada pel tècnic, però segur que no ens equivoquem gaire.

Amb la pilota com a gran tresor. El principal mèrit del Barça de Guardiola és que, com aquesta nit, ha jugat tots els partits mirant la pilota cara a cara. No és un fet menor que mai hagi perdut la possessió de la pilota en els 247 partits de l’era de Guardiola. Ni l’Athletic Club més estètic de la seva centenària història -tot i que avui s’ha assemblat més a aquell equip dels vuitanta- ha aconseguit robar-li al Barça el timó del vaixell. Tampoc és un fet menor que en aquests quatre anys, només s’hagin perdut 19 partits de competició oficial.

Tot aquest bagatge, Guardiola, que mai ha perdut en els 15 partits disputat contra l’Athletic Club en quatre anys, l’ha assolit sent fidel als seus principis. Amb dos homes que va portar de Tercera a la Champions, Pedro i Sergio Busquets, a l’equip inicial de la final i amb un protagonisme indiscutible; amb Pinto com a titular en tots els partits de Copa (tres finals incloses); amb Xavi i Iniesta com a abanderats de l’ADN Barça, i amb Messi, amb tres Pilotes d’Or sota el ‘regnat’ de Guardiola, com a far de l’equip, en una posició on Pep li ha tret el màxim rendiment possible (73 gols).

L’equip, en uns primers 30 minuts de videoteca, ens ha regalat una nova entrega de futbol total. Com a Mònaco, o com a Yokohama, aquesta mateixa temporada. Les baixes de tres homes indicutibles a la defensa (Abidal, Puyol i Alves) no han estat inconvenient per guanyar un Athletic superat pels esdeveniments i la pesada exigència històrica per a un equip encara massa jove. Justament el contrari que simbolitza Xavi, amb 20 títols al seu palmarès blaugrana. Motius suficients perquè el Barça alci el 26è títol de Copa, més que cap equip en tot Europa.

El colofó a una gran temporada. El títol de Copa abaixa el teló de l’etapa Guardiola amb un regust fantàstic. El colofó d’una temporada amb 4 títols, que aviat és dit. Un botí segurament injust amb els mèrits d’aquest equip, si tenim en compte que només ha perdut quatre partits aquesta temporada. Però com diu la samarreta que lluïen els jugadors durant tot el dia d’avui, juguem sota un principi que no té final. Pep marxa, però Tito l’ha acompanyat en tot aquest trajecte. Comença la transició cap a la continuïtat: acaba una etapa, però segueix el cicle del millor equip del món. Gràcies, Pep!
ed2k Shinnosuke 720 2012-07-03 22:31:33

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.