Altres

Concert. Carmina Burana, participatiu

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD 704x396, XviD, 1460 kbps
Codec audio:
MP3, 160kbps, 48 kHz, ABR, Estèreo
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Concert. Carmina Burana, participatiu
DURADA: 67 minuts. - MIDA: 788 MB

Des de la sala Pau Casals de l’Auditori de Barcelona OBC Coral Polifonica de Puig-reig; Cor infantil de l'Orfeó Català Coral Cantiga; Coral Carmina

Carlo Rizzi, director

JessicaPratt, soprano; Alun Rhys-Jenkins, tenor; Leigh Melrose, baríton

“Carmina Burana” és un recull de poemes escrits al segle XIII pels goliards, monjos errants que havien penjat els hàbits. El manuscrit es va trobar l’any 1803 al convent benedictí de Beuern, a Alemanya.

L’any 1937, Carl Orff va poder llegir els poemes. Entusiasmat amb les sonoritats i els ritmes dels versos escrits en llatí, en germànic i en provençal, va compondre una cantata. Va agafar 24 dels poemes i els va escriure una música aparentment simple però plena de ritmes i sonoritats sorprenents. El projecte de “Carmina Burana” participatiu, s’adreça als aficionats amb una certa experiència coral o musical. Està organitzat per l’ Obra Social “La Caixa” i el Consorci de l’Auditori i l’Orquestra i neix com a resultat de l’èxit assolit des del 1995 amb els “Messies” participatius.

Els 350 cantaires seleccionats van assajar durant uns quants mesos sota la supervisió dels directors preparadors. I el resultat el podrem sentir compartint escenari amb l’OBC, tres solistes vocals, la Polifònica de Puig-reig i el Cor Infantil de l’Orfeó Català, dirigits per Carlo Rizzi. Barrejats entre els cantaires que omplen a vessar l’auditori hi ha el reforç de les corals Càrmina i Cantiga.
ed2k naroatna 658 2012-01-10 10:18:44

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.