Altres

Sherlock Holmes (Obra completa) (Arthur Conan Doyle)

Any:
0000
Categories:
Altres
Generes:
Misteri
Descripció:
Autor: Arthur Conan Doyle - Títol: Sherlock Holmes (Obra completa) - Any de publicació: 1887 a 1927 - Idioma original: anglès - Gènere: Novel·la policíaca.

Primera edició completa i en versió digital en català a càrrec d’ePUBCat -1000- Data d’edició: 25.12.2014- Versió: 1.0 - Pàgines: 1737.

Primera edició en català, íntegra i digital, de les aventures completes d’en Sherlock Holmes, personatge immortal de Sir Arthur Conan Doyle.

Edició especial commemorativa dels primers 1000 llibres d’ePUBCat

“Somnia sempre i apunta més amunt del que saps que pots aconseguir”, deia en William Faulkner. I sense saber-ho, això és el que van fer fa uns tres anys un grup de gent que no es coneixia per començar a donar forma a una comunitat que avui assoleix un somni vagament explicitat: editar mil llibres amb qualitat per fomentar la lectura digital en la nostra llengua.

Perquè mai se’ns hagués acudit que el simple fet de començar a recollir els llibres en català dispersos per Internet ens portaria a plantejar-nos la necessitat d’editar-los amb bona qualitat per tal de permetre als altres gaudir de la lectura sense entrebancs. I que això donaria lloc a una comunitat d’edició col·laborativa on molta gent hi aporta editant, revisant, cercant, traduint, dissenyant, formant, gestionant, maquetant i sobretot, llegint. Un model nou, participatiu i sense ànim de lucre on tothom s’hi dedica en la mesura de les seves possibilitats per permetre a la gent llegir en català sense estar sotmesos a la dinàmica del mercat.

Sabem que aquesta tasca té partidaris i detractors, però en un mercat editorial tan petit com el català ?on uns són massa grans i els altres massa petits- pensem que editar uns pocs centenars de llibres cada any ajuda a fomentar la lectura en català i a que la gent conegui autors i gèneres que d’altra manera quedarien enterrats per la gran quantitat de novetats que es publiquen. I sobretot, permet recuperar clàssics, donar a conèixer autors i rescatar obres de culte amb la selecció d’uns editors que són, sobretot, lectors apassionats.

Parlant de nosaltres, avui no és dia d’esmentar ningú en concret però sí d’agrair a cadascuna de les persones que han estat donant forma a aquest projecte l’esforç, la tenacitat i la paciència de fer una tasca silenciosa i complexa amb la única recompensa de saber que d’altres gaudiran d’aquell llibre mercè a la cura amb que s’ha preparat per fer-lo arribar a les mans del lector. Mil llibres i mil gràcies a tots i cadascun de vosaltres!

El nostre número mil és un cas exemplar d’aquesta feina: la primera edició en català, íntegra i digital, de les aventures completes d’en Sherlock Holmes, personatge immortal de Sir Arthur Conan Doyle. Una perla que ara ja és a les vostres mans perquè la gaudiu tranquil·lament com el que és: el fruit d’un treball col·lectiu, des de l’autor que les va crear fa més de cent anys fins al darrer revisor que ha llegit aquest obra abans de compartir-se. Un gran regal de Nadal per celebrar com pertoca que el somni ja és una realitat.

I ara què, us preguntareu? Doncs ens queden moltes idees i moltes coses per fer encara per seguir donant forma a la següent etapa d’aquest somni col·lectiu que ha de seguir aportant al foment de la lectura en català. Com diem, “Llegir ens fa més lliures”, i què millor per fer-ho realitat que aconseguir que es llegeixi normalment en la llengua d’un país que sigui com qualsevol altre del món. I sobretot, que aquest projecte tingui espai perquè tu també hi puguis sumar i participar per fer-lo més gran i millor cada dia. Com deia en Thomas Jefferson, “M’agraden més els somnis del futur que la història del passat”. T’animes a seguir somniant amb nosaltres? L’equip d’ePUBCat.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
Sherlock Holmes (Obra completa) 0000 2014-12-25 19:25:52

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.