Altres

Concert. Dudamel dirigeix John Adams

Any:
0000
Categories:
Altres
Generes:
Música
Descripció:
DURADA: 40 minuts. - MIDA: 435 MB

Des del Walt Disney Concert Hall. Los Angeles. Orquestra Filharmònica de Los Angeles. - Director: Gustavo Dudamel

John Adams (1947): City Noir

Avui assistim a l'estrena de “City Noir”, de John Adams. “City Noir” és una peça d’encàrrec i és també la carta de presentació del nou director titular de l’Orquestra Filharmònica de Los Angeles, Gustavo Dudamel.

La composició de John Adams, “City Noir”, guanyadora del premi Pulitzer de música, està inspirada en la lectura de la sèrie de llibres “Dream” (Somni) de Kevin Starr. Adams transcriu magistralment en música els ambients clarobscurs de novel?la negra dels anys 40 i 50 que es descriuen. L’obra consta de tres parts i la instrumentació recorda una big-band de jazz, amb una persistent bateria i diversos solos instrumentals a càrrec, entre d’altres, del saxo, la viola o la trompa.

John Adams és considerat un dels més importants representants del minimalisme. Una expressió que designa l'estètica musical basada en la repetició sistemàtica d'una petita cèl?lula melòdica i rítmica que es va transformant gradualment. Nascut en una família amant del jazz, Adams va estudiar el clarinet i tocava en grups i orquestres locals. Un fet que es reflecteix en les seves composicions, eclèctiques i plenes de lluminositat.

Des de la sala Walt Disney Concert Hall, dissenyada pel prestigiós arquitecte Frank Gehry i en presència del compositor John Adams, Gustavo Dudamel dirigeix l’orquestra Filharmònica de Los Angeles amb la seva habitual energia.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Concert. Dudamel dirigeix John Adams 0000 2012-03-20 18:02:23

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.