Altres

Concert. Bernard Haitink dirigeix Xostakóvitx

Any:
0000
Categories:
Altres
Generes:
Música
Descripció:
DURADA: 1 h 35 minuts. - MIDA: 981 MB

Des del Concertgebouw d’Amsterdam. Reial Orquestra del Concertgebouw Frank Peter Zimmermann, violí. Bernard Haitink, director

Johannes Brahms (1833-1897): Concert per a violi en Re major, op. 77 Dmitri Xostakóvitx (1906-1975): Simfonia núm. 15 en La major, op. 141

Amb més de 80 anys, l’holandès Bernard Haitink és una de les principals figures actuals de la direcció. La seva biografia el relaciona amb les millors orquestres: la filharmònica de Berlín, la de Viena, la London Symphony o la Staatskapelle de Dresden. Avui el podem veure en plena acció amb la Reial Orquestra del Concertgebouw, l’orquestra amb què va començar la seva carrera i que va dirigir durant 25 anys.

La primera obra és el concert per a violí en Re major de Johannes Brahms. Va ser estrenat per Joseph Joachim i dirigit pel mateix compositor. La seva gran dificultat va fer que l’anomenessin el “contra-concert” de violí. Però actualment és un dels més apreciats tant pels solistes com pel públic. El violinista alemany Frank Peter Zimmerman ens el fa viure amb el so del seu Stradivarius de 1711 que havia estat propietat d'un altre gran intèrpret, Fritz Kreisler.

La segona obra del concert és la darrera simfonia de Xostakóvitx, la número 15. Escrita l’any 1971, en la tonalitat de La major, consta de quatre moviments. És una composició per a gran orquestra, que l’autor tracta sovint com un grup de cambra i amb un ús de la percussió força innovador. L’obra està plena d’ostensibles cites musicals del mateix Xostakóvitx, Rossini, Wagner, Glinka i Mahler. Brahms i Xostakóvitx en estat pur, sota la direcció de Bernard Haitink i des d’una de les millors sales del món, el Concertgebouw d’Amsterdam.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Concert. Bernard Haitink dirigeix Xostakóvitx 0000 2012-01-26 01:12:35

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.