Sèries

El lloc dels fets

Any:
2017
Categories:
Documental, Producció Catalana, Sèrie
Generes:
Documental, Història
Descripció:
"El lloc dels fets" es basa en la descoberta d'esdeveniments de caràcter històric que van passar a llocs concrets d'arreu del país. El programa fa una investigació periodística que vol resoldre misteris. El presentador Marc de las Heras guia l'espectador pels llocs on van succeir fets històrics singulars i investiga les pistes amb l'ajuda d'historiadors i especialistes. A més, l'espectador podrà conèixer la història de ben a prop, gràcies a la introducció de recreacions de personatges i d'ambients dels moments més importants de cada episodi.

Amb aquesta idea, es recorreran diferents punts de la geografia catalana per conèixer traïcions, estafes, crims, secrets, obsessions o venjances que van passar a Sant Pere de Casserres, al poblat ibèric d'Ullastret, al castell de Miravet, al Palau de Maricel de Sitges, a la Seu Vella de Lleida, als monestirs de Santes Creus, Sant Pere de Rodes, Sant Cugat del Vallès o l'església de Sant Pere de Ripoll, a la Tàrraco romana, al Palau Reial de Barcelona, a la Universitat de Cervera, i la fàbrica Asland de Castellar de n'Hug. Tretze llocs amb tretze històries, la majoria poc conegudes, que ens porten a un passat que va des dels ibers fins a principis del segle XX i que ens permetran gaudir de la bellesa d'aquests monuments, del seu entorn i dels atractius que ofereixen actualment.

"El lloc dels fets" és el primer projecte transmèdia de TV3. A més del programa de televisió i la seva web, hi haurà una plataforma per a dispositius mòbils amb tres capes. La primera ens permetrà realitzar visites a cada monument i viure de forma més propera l'experiència de la història; utilitzant tecnologies multimèdia combinades amb geolocalització reviurem les nostres històries allà on van passar. La segona ens permetrà connectar-nos al Mobile History Map, el projecte educatiu de mSchools on més de 3.000 estudiants d'arreu de Catalunya aportaran recreacions històriques en format vídeo de temàtiques relacionades amb "El lloc dels fets". La tercera ens facilitarà informació turística exhaustiva del voltant de cada monument.

"El lloc dels fets" és una producció de TV3 i Createl, dirigida per Jesús Font, en col·laboració amb l'Agencia Catalana de Patrimoni, l'Agència Catalana de Turisme, les diputacions catalanes i GSMA.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 1 1a temporada Completa!! 2017 2017-05-10 21:01:47

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.