Sèries

Som dones

Any:
2015
Categories:
Sèrie, Producció Catalana, ProgramaTV
Generes:
Documental, Família
Descripció:
Durada: 26 minuts. - MIDA: 215 MB aprox.

"Som dones" és una sèrie documental sobre el món explicat per dones. Nenes, noies i dones de fins a 80 anys, amb situacions vitals i maneres de pensar molt diferents, ens ofereixen la seva història i la seva mirada, tan única com universal a la vegada.

Hem parlat de l'amor, de vincles, de néixer i morir, del compromís social, de sexe, de la feina i la maternitat, i així fins a 13 temes genèrics, un per cada capítol. Són coses que interessen a tothom i que formen part del nostre dia a dia. Temes que també afecten els homes, però que aquest cop tractem exclusivament des d'un punt de vista femení.

"Som Dones" és una sèrie oberta. No pretén fer grans sentències sobre la societat d'avui en dia, sobretot perquè les seves protagonistes només parlen de la seva vida i del seu entorn més proper i quotidià. Una visió social sense crear models ni estereotips. El que sí que es proposa és obrir portes, generar debat i visibilitzar diverses maneres de viure que conformen la nostra societat i els seus valors, perquè cada espectador es compongui el seu propi trencaclosques.

Ser dona avui en dia és una realitat canviant, rica, tot un món per descobrir. Com també ho és ser home. En definitiva, "Som dones" obre una finestra televisiva cada setmana per poder escoltar durant mitja hora un relat de dones.

Les entrevistades. Pel programa passen dones que parlen de temes personals i sovint molt íntims. Ho fan en un espai de comfort, on les entrevistades poden expressar-se tranquil·lament, un plató on poden xerrar com a casa.

Al nostre sofà s'asseuen dones que el públic coneix, dones que els resultaran familiars i dones que no han vist mai. En altres paraules, gent tan mediàtica com anònima. La seva franja d'edat va dels 6 als 87 anys, i les seves professions són ben diferents.

Des d'empresàries i científiques fins a cantants, com l'Helena Miquel o la Mayte Martín, passant per dones amb ressò polític com són la Montserrat Tura o la Muriel Casals. Enginyeres, bloggers i alguna ballarina com la Sol Picó; estudiants, una sergent i un parell de dibuixants, com la Roser Capdevila i la Pilarín Bayés. Una gran cuinera com és Carme Ruscalleda, mestresses de casa, perruqueres i una model de l'altura de Verónica Blume. També convidem sociòlogues expertes en temes de gènere, com la Sara Berbel, la Marina Subirats, la Joana Gallego i la Cristina Sánchez, entre d'altres.

Dones que formen part de la indústria del cinema i la publicitat, una monja com Maria Victòria Molins, terapeutes corporals, restauradores i actrius com la Cristina Genebat o la Mont Plans. Sense descuidar aquelles dones vinculades al món de la comunicació, com ara l'Agnès Marquès, la Llucia Ramis i la Natza Farré. Aquests són alguns dels noms més coneguts de les entrevistades a "Som Dones".
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 1 Som dones Completa!! 2015 2015-04-16 23:39:09

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.