Sèries

John Adams

Any:
2008
Categories:
Sèrie, Minisèrie
Generes:
Biografia, Drama, Història
Descripció:
Durada: 70 minuts. - MIDA: ~1 GB (Versió SD). - MIDA: ~2.7 Gb (Versió HD 720).

"John Adams" és una minisèrie producció de la cadena nord-americana HBO que narra la vida fascinant d'aquest home d'esperit independent, compromès amb la llei i amb la llibertat individual, que va ser un dels signants de la Declaració d'Independència i que es va convertir en el segon president dels Estats Units després del doble mandat de George Washingtom.

Aquesta minisèrie ofereix un retrat polític i personal d'un dels personatges clau en el naixement dels Estats Units com a nació: John Adams. Prenent com a base la biografia escrita pel premi Pulitzer David McCullough, que es va basar en la seva correspondència personal, aquesta sèrie de 7 capítols reflecteix, a través dels ulls del mateix Adams (Paul Giamatti) i de la seva esposa Abigail (Laura Linney), la incertesa que va envoltar el naixement dels Estats Units com a país i els seus cinquanta primers anys de vida.

John Adams té un repartiment de luxe encapçalat per Paul Giamatti, Laura Linney, David Morse, Tom Wilkinson i Sarah Polley. Dirigida per Tom Hooper i escrita per Kirk Ellis, "John Adams" presenta un munt de virtuts, però potser la principal és la perfecta combinació entre els esdeveniments de la història dels Estats Units -John Adams n'és considerat un dels pares fundadors i va ser un dels signants de la Declaració d'Independència- i la seva vida personal: la història d'amor de més de 50 anys amb la seva esposa Abigail i les satisfaccions, decepcions i patiments pels seus quatre fills. Entre els productors de la sèrie hi ha Tom Hanks, actor que ha donat suport a molts projectes sobre la història dels Estats Units, com "Germans de sang" i "The Pacific".

Amb un treball d'ambientació increïble, un hàbil recurs dels efectes digitals i la cura del més petit detall en vestuari i decoració, "John Adams" també destaca per la fotografia i per la partitura de la seva banda sonora. De les 23 nominacions que va rebre en els Emmy de l'any 2008, es va endur 13 guardons, entre els quals hi havia premis a les interpretacions de Paul Giamatti, Laura Linney i Tom Wilkinson. L'any següent Giamatti i Linney van rebre també els premis a les seves interpretacions en els Screen Actors Guild i en els Golden Globe, i "John Adams" va ser escollida com a millor programa de l'any.

Sota el lema "No és televisió, és HBO", aquesta cadena de pagament nord-americana ha produït èxits com "Sexe a Nova York", "Els Soprano", "Juego de tronos" o "Girls". "John Adams" és una mostra més de la qualitat dels seus productes.

Personatges i intèrprets JOHN ADAMS (Paul Giamatti) Va ser el segon president de la història dels Estats Units i està considerat un dels pares fundadors de la pàtria. Va ser advocat a Boston, des d'on va recolzar activament la declaració d'independència. Va succeir en el càrrec George Washinton i va tenir com a vicepresident Thomas Jefferson. Adams era un home marcat per contradiccions. La seva humilitat i frugalitat estaven en desacord amb la seva ambició i desig de renom. La seva millor aliada va ser sempre la seva dona, Abigail, amb qui va tenir quatre fills. Va morir el 4 de juliol juliol de 1826, just el dia que se celebrava el 50è aniversari de la Declaració de la Independència.

ABIGAIL ADAMS (Laura Linney) Esposa i assessora indispensable de John Adams durant 54 anys. Era intel·ligent, tendra, sensible, una persona àvida de coneixements. Durant les llargues absències d'Adams, Abigail va aconseguir pujar la família i la granja en temps de guerra. Abigail avorria l'esclavitud i la desigualtat de les dones i va demostrar ser una dels més implicades i eficaces primeres dames de la història.

THOMAS JEFFERSON (Stephen Dilane) Autor del text de la Declaració d'Independència dels Estats Units, per la insistència de John Adams. Home contradictori que defensava i idealitzava el petit agricultor propietari independent com a exemple de virtuts republicanes, però que en canvi gaudia dels plaers de les grans capitals europees.

BENJAMIN FRANKLIN (Tom Wilkinson) L'enginyós i políticament astut Franklin va ajudar Adams a dirigir les colònies cap a una declaració d'independència de la Gran Bretanya. Franklin, que gaudia d'una enorme popularitat, sempre va despertar la gelosia d'Adams.

GEORGE WASHINGTON (David Morse) Adams va escollir Washington com a comandant en cap de l'Exèrcit Continental i posteriorment va portar els nord-americans a la victòria sobre els britànics després de la llarga i costosa guerra. Escollit primer president dels Estats Units, sovint consultava Alexander Hamilton i Thomas Jefferson, però ignorava Adams.

Productors executius: Tom Hanks, David Coatsworth, Kirk Ellis, Gary Goetzman.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
HDTV 1 Versió SD Completa!! 2008 2014-09-11 00:44:56
HDTV 1 Versió HD 720p Completa!! 2008 2014-09-11 00:49:19

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.