Sèries

Sèniors

Any:
2010
Categories:
Sèrie, Documental, Producció Catalana
Generes:
Biografia, Documental, Família, Entrevista
Descripció:
Durada: 27 minuts. - Mida: 227 Megues.

Durant 13 capítols de 25 minuts, "Sèniors" porta al 33 la visió real i actual del que és el món dels jubilats a través de 39 persones de tot Catalunya que cobren pensió. Aquesta nova sèrie documental vol trencar els tòpics. Aquests 39 jubilats demostraran que ser un jubilat vol dir ser actiu, que els anys no estan renyits amb l'optimisme i que la seva experiència segueix sent tan vàlida com quan treballaven.

La docusèrie "Sèniors" ha intentat recollir sensibilitats i realitats molt diferents. Per això, s'ha rodat durant tres mesos per tota la geografia catalana, entrevistant gent gran d'entorns socials molt diferents. Submergir-se en el món d'aquests 39 sèniors és submergir-se en un món ple de riqueses cognitives i sensitives. Les seves paraules denoten saviesa, sentit comú, experiència, duresa, tendresa, valentia... Les seves vides són quadres únics irrepetibles, carregats d'història, llums i ombres, llàgrimes i somriures...

Els protagonistes de "Sèniors" encaren la tardor de la vida actius, amb il·lusió, coratge i certa rebel·lia, ja que són conscients que encara tenen molt per dir i aportar a la societat, això si la societat els dóna més instruments i canals per fer sentir la seva veu... "Sèniors" deixa sentir la veu d'una generació que va viure la Guerra Civil Espanyola i la postguerra i que té gravat en foc valors com sacrifici, treball, esperit de superació, constància, solidaritat, amor... Com deia el fill d'un dels protagonistes, "quan desapareguin els nostres avis, el món serà un lloc més fred i deshumanitzat?"

"Sèniors" permetrà escoltar-los i aprendre d'ells.
Font T Format Nom Idioma Any Afegit
DVB 0 Sèniors 2010 2010-04-15 11:54:32

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.