Programes de TV

La Sonora - 1a i 2a Temporades juntes

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD
Codec audio:
MP3
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
La Sonora -01- El cantautor Carles Dénia - Danses Xuriach (09-01)
La Sonora 1x01 (9-1-12) ? El cantautor Carles Dénia // Danses antigues amb el grup Xuriach.

La Sonora és un artefacte construït amb retalls de músiques i danses d'arrel i d'arreu. Cada setmana, els nostres reporters Marc Ruiz, Clàudia Brufau i Pau Benavent t'ofereixen dos reportatges en profunditat amb els protagonistes de l'escena folk, danses i musiques del món, cobla, dansa d'arrel, fusió, festes populars i altres músiques i danses realment alternatives. A més, novetats discogràfiques i editorials, recomanacions d'agenda, arxiu de videos imprescindibles i altres seccions. A més de l'emissió setmanal, també, un cop al mes, La Sonora t'ofereix un programa monogràfic. Per als propers mesos hem previst programes especials sobre "Coetus, gira de percussions ibèriques al Brasil", "La guitarra a Catalunya", "Roger Mas&Cobla Sant Jordi" o "El cant improvisat" entre d'altres.
ed2k lopere 1232 2012-01-21 01:41:32
La Sonora -02- Electrofolk amb Electrotoylets -25è Tradicionarius
La Sonora 1x02 (16-1-12) ? Electrofolk amb Electrotoylets // Inauguració del 25è Festival Tradicionàrius.

Els protagonistes del primer reportatge de La Sonora són els Electrotoylets, una banda que fusiona la música electrònica amb melodies populars catalanes i sardanes de tota la vida. Una mirada iconoclasta i surrealista del folklore català en clau de psicodèlia electrònica. El segon reportatge ens porta a la plaça de la Vila de Gràcia, a Barcelona, des d'on seguirem els Ministrers de la Vilanova fins al CAT, per apuntar-nos al concert inaugural de la 25a edició del Festival Tradicionàrius. Un concert protagonitzat per Xavi Lloses amb l'Escolania de la Quadratura del Cercle. El flabiolaire Jordi Figaró i el pianista Jordi Vilaprinyó ens ofereixen un fragment de "Variacions sobre un tema a l'estil popular" de Jordi León.
ed2k lopere 1221 2012-01-21 01:42:55
La Sonora -03- Forró amb els catalans del Brasil-Cuplet (23-1-12)
La Sonora 1x03 (23-1-12) ? Forró amb els catalans del Brasil // Núria Lozano i Carol Duran; reinventen el cuplet El forró és una música i un ball brasiler que destil?la alegria. El percussionista Denis Ferreira i la ballarina Sarah Pallares ens conviden a una sessió de forró. Un reportatge en el marc de la programació del "D'aquíd'allà" dedicada als catalans del Brasil. El musicòleg Jaume Ayats analitza els cants de l'afició en els camps de futbol i dissecciona musicalment l'himne del Barça. Carol Duran i Núria Lozano reinventen el cuplet en un espectacle de Betzuca.
ed2k lopere 1226 2012-01-26 01:00:06
La Sonora -04- Coetus al Brasil (28-01-12)
"La sonora" presenta el reportatge monogràfic de 25 minuts "Coetus al Brasil", el relat de la gira al Brasil del grup de percussions ibèriques Coetus, amb els cantants Eliseo Parra i Sílvia Pérez Cruz. El reportatge, produït per Metrònom Films i dirigit per Martí Hosta, ens proposa una doble descoberta. Per una banda, la primera banda de percussions ibèriques, que el proper 2 de febrer del 2012 serà a l'Auditori, a Barcelona, presentant el seu disc "Entre terres". De l'altra, com la música, i en concret les percussions, es converteixen en una eina de diàleg amb les cultures del Brasil per on transcorre la gira. El reportatge inclou temes com "El labradorito", El maracatu" o "El gallo rojo".
ed2k lopere 1210 2012-01-31 00:54:20
La Sonora -05- Pep G. “Botifarra” i Quico el Célio, el Noi i el M
Pep Gimeno “Botifarra” i Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries // El Ballet Reial de Cambodja.

Aquest dilluns, a "La Sonora", fem una paella i una cantada amb Pep Gimeno, "Botifarra", i Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries; i la cobla la Flama de Farners presenta el disc "Convidats". Hem anat a una cabana del delta de l'Ebre per fer-hi una paella i una cantada amb Pep Gimeno, "Botifarra", i Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Una matinal de música i paisatge. La cobla La Flama de Farners, dirigida per Jordi Molina, presenta el disc "Convidats", en què fusiona el so de la cobla amb el so de la viola de roda de Marc Egea i altres instruments. Interpreten, també, una obra del compositor Paco Viciana. El Ballet Reial de Cambodja ens mostra la seva dansa clàssica.
ed2k lopere 1299 2012-02-03 21:21:06
La Sonora -06- Pau Riba, viatge a Formentera i Marc Timón
La Sonora 1x06 (6-2-12)

Pau Riba, viatge a Formentera // El compositor Marc Timón (DVBrip català x lopere) (TotsRucs.cat)

Ja fa 40 anys del disc "Jo, la donya i el gripau", el disc que Pau Riba va fer a Formentera, un disc nascut de "part natural", com el seu primer fill, Pau. Pau Riba celebra la reedició d'aquest disc gravat a l'illa amb un equip portàtil alimentat amb bateries. Marc Timón ha estat i és un dels compositors més revulsius del món de la cobla. Imaginació, innovació i qualitat que ha vertebrat a l'entorn del seu domini de diferents gèneres musicals a banda de la cobla: el jazz, el funk o la música simfònica. Un retrat transversal d'un dels joves compositors catalans més transversals.
ed2k lopere 1283 2012-02-11 20:55:10
La Sonora -07- El cant improvisat - Les hores prèvies al concert
Torna el cant improvisat & Les hores prèvies al concert amb el director Marcel Sabater & Fiquem el reporter dintre un instrument. El cant improvisat revifa amb força des de diversos gèneres: les glosses, el cant d'estil, els garrotins, però també el hip hop. Assistim a una trobada de cant improvisat al Centre Artesà Tradicionàrius i a la trobada de Transglossadors a la Farinera del Clot, a Barcelona. Què sent un director unes hores abans del concert? Hem fet ioga, hem dinat i hem esperat que arribés l'hora de sortir a dirigir al costat del director Marcel Sabaté just abans de presentar una nova formació orquestral gironina: la Giorquestra. En Pau Benavent no en tenia prou a voler tocar tots els instruments musicals. Al taller del lutier Angel di Stefano s'ha ficat dins d'un dels múltiples instruments inventats per aquest músic imaginatiu que lidera el projecte "Els laberints del so"...
ed2k lopere 1289 2012-02-15 19:29:41
La Sonora -08- Flamenc amb Cobla - Esteve Molero - Les Canyetes d
Flamenc amb Cobla // Esteve Molero // Les Canyetes de la Foradada

El guitarrista flamenc Niño Josele s'ha fusionat amb la Cobla Sant Jordi sota la tutel.la del quartet del jazzman Joan Díaz, teclista i arranjador. Una combinació explosiva que descobrim per dins al primer reportatge d'aquesta setmana. El jove compositor i director Esteve Molero ens parla dels seus nous projectes: fer jazz com a trombonista i rellegir la música de Vicenç Bou amb la Cobla Marinada. Amb ell descobrim, entre d'altres coses, que les melodies de Vicenç Bou i les de Cole Porter no estan allunyades. Construïm instruments a partir de materials naturals amb Les Canyetes de la Foradada.
ed2k lopere 1170 2012-02-25 19:03:56
La Sonora -09- Roger Mas i la cobla tel·lúrica
El cantautor de Solsona Roger Mas presentarà el proper 24 de març el seu nou disc, en què fusiona la seva veu i el seu univers amb el so tel.lúric de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. La Sonora ha seguit aquesta història d'amor musical, des de les primeres provatures el setembre del 2011 al Petit Palau, el concert durant el novembre a la Fira Mediterrània, fins a les mescles. Un programa especial de 25' en què coneixem la idiosincràsia vital i musical d'aquest creador.
ed2k lopere 1186 2012-03-02 19:51:27
La Sonora -10- La kora, amb Nino Galissa i Sam Sussoh...
La kora, amb Nino Galissa i Sam Sussoh // Un taller de gospel amb Walt Whitman // Tubada BCN 2011

Coneixem dos griots excepcionals que viuen a Catalunya: Sam Sussoh i Nino Galissa. Els griots són trobadors de la cultura mandinga, de l'Àfrica Occidental, que fan servir la kora per cantar notícies, denunciar injustícies i sobretot promoure la pau. Walt Whitman és una llegenda viva del gospel, director dels Soul Children of Chicago. Hem assistit al taller de gospel que ha ofert durant uns quants dies a Barcelona amb motiu dels 25 anys del Cor Carlit i hem provat d'afegir-nos a una experiència col?lectiva que és molt més que cantar. Ens infiltrem en una trobada de tubistes per trencar tòpics a l'entorn de la tuba. I hem après, entre altres coses, que no cal ser cepat ni tenir uns pulmons molt potents per ser un gran tubista, com Pablo Fernández, tubista solista de l'OBC.
ed2k lopere 1182 2012-03-02 19:53:17
La Sonora -11- L'arpa neogòtica de Josep Maria Ribelles...
Al primer reportatge de La Sonora anem a l'estudi de l'arpista Josep Maria Ribelles. Ribelles ha recuperat l'arpa neogòtica catalana, un instrument que va caure en desús al segle XIX i que ell ha rescatat seguint el model estètic de l'arpa que apareix en un retaule de Pere Serra que es troba al monestir de Sant Cugat del Vallès. Coneixem en Denis o la Rosa Maria, joves estudiants d'instruments de cobla com la tenora o el flabiol al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Barcelona -la que va ser la tercera capital del tango- torna a ser una potència tanguera amb músics del nivell de Marcelo Mercadante, que presenta el bandoneó i el seu darrer disc, amb el guitarrista Gustavo Battaglia.
ed2k lopere 1260 2012-03-07 17:59:14
La Sonora -12- L'Orq. de Cordes del Món - Dansa del ventre i Trib
Descobrim l'Orquestra de Cordes del Món, dirigida per Ernesto Briceño, on conviuen músics de diferents procedències. En aquesta ocasió, amb solistes que practiquen la música sefardita, tradicional catalana, africana o flamenca. Alhazar és la principal ballarina catalana de dansa del ventre - tribal fusió. La visitem al seu estudi al poble de Rojals, a la Conca de Barberà. Fem un tast de percussions corporals amb Albert Martín, Ferran Samper i la professora Neus Fernández, codirectora de la companyia Perkimba.
ed2k lopere 1114 2012-03-17 20:15:50
La Sonora -13- Rumba de rumbautor amb Micu - 40 anys i mig del Gr
Rumba de rumbautor amb Micu // 40 anys i mig del Gripau Blau // Pascuala y Fauna (19-3-2012)

El rumbautor de Gràcia Miquel Rodergas, Micu, ens convida a un assaig de la seva banda. Ja fa 40 anys i mig de la bèstia més mítica de les cançons per a petits i grans: el Gripau Blau, i ho han celebrat en el marc del Festival Tradicionàrius de Barcelona. Fem un tast de la música popular de Xile amb una renovadora del gènere: Pascuala Ilabaca, acompanyada del grup Fauna, ens presenta la seva fusió de ritmes del món amb la tradició maputxe.
ed2k lopere 1349 2012-03-22 00:18:01
La Sonora -14- Ernest Crusats (La iaia) i Jaume Arnella, junts al
Ernest Crusats (La iaia) i Jaume Arnella, junts al CAT - Tapdance amb Guillem Alonso.

Jaume Arnella i Ernest Crusats, del grup La iaia, s'han trobat a l'escenari del CAT de Gràcia. Dues veus, dues generacions i dos estils acordats per trobar punts en comú. Com sonen sota unes sabates de claqué les clavegueres de Barcelona? Ho descobrim amb el prestigiós ballarí Guillem Alonso. Les dansaterapeutes Montserrat Iranzo, Gemma Palet i Sílvia Elgarrista ens conviden a l'espai Dansalut, a Barcelona, per assistir a uns tallers de dansa creativa i correcció postural per a diferents edats.
ed2k lopere 1174 2012-04-10 19:22:15
La Sonora -15- Guinovart 5.0 (31-03-2012) (v1)
Programa especial dedicat al compositor i pianista Albert Guinovart amb motiu dels seus 50 anys. La celebració cristal·litza amb un únic concert d'aniversari celebrat a l'Auditori de Barcelona.
ed2k naroatna 1051 2012-04-30 21:14:40
La Sonora -16- Flute boxing amb Óscar Vázquez -Ball de Bót mallor
Flute boxing amb Óscar Vázquez // El ball de Bót mallorquí i menorquí // Els sons del fang.

Heu vist mai com es fa hip hop amb una flauta? Assistim al taller de flute-boxing d'Óscar Vázquez, a l'ESMUC, amb una convenció de flautistes. Fandangos, jotes i boleros són part del ball de bót mallorquí i menorquí, però sabeu què és la bulla? Descobrim els sons del fang amb els instruments del percussionista Ernest Martínez.
ed2k lopere 1208 2012-04-15 19:15:23
La Sonora -17- Folkfusió amb Tazzuff - El contrapàs (16.4.12)
Folkfusió amb Tazzuff // El contrapàs "El Divino" // La tenora de Jordi Molina i l'acordió diatònic de Perepau Jiménez.

Tazzuff és una banda barcelonina que està renovant el panorama del folk. El contrapàs llarg "El Divino" és una joia coreogràfica única a l'arc mediterrani. Jordi Molina, pioner explorant la tenora més enllà de la cobla i de la sardana.
ed2k lopere 1124 2012-04-18 22:31:58
La Sonora -18- Quines músiques sonaven al “Titanic”? - El Toldrà
Quines músiques sonaven al “Titanic”? // El Toldrà compositor de cobla // La txalaparta a Catalunya. (23-04-12)

El músic Jordi Domènech ha arranjat per al Quartet Gerhard algunes músiques que es tocaven al "Titanic".El Festival de Pasqua de Cervera ha homenatjat enguany Eduard Toldrà. El so de la txalaparta té alguna cosa èpica i primitiva que ens fascina. La coneixem amb en Francesc, en Nando i el grup Txala.
ed2k lopere 1227 2012-04-25 19:07:53
La Sonora -19- La guitarra catalana (28-04-2012)
Són catalans els orígens de la guitarra? "La sonora" presenta un programa especial en què resseguim els possibles orígens catalans de la guitarra a través de luthiers i de compositors històrics com Ferran Sor o Francesc Tàrrega.
ed2k lopere 1201 2012-04-30 21:12:30
La Sonora -20- Ravid Goldschmidt porta els seus hang a Montserrat
Ravid Goldschmidt porta els seus hang a Montserrat - Certamen Internacional de Bandes de Música Vila de La Sénia - Strip dance.

Avui ens enfilem a Montserrat amb en Ravid Goldschmidt i la seva col?lecció de hang. També participarem al certamen internacional de Bandes de Música Vila de la Sènia, que va reunir centenars de joves músics. I per acabar potser ens treurem la roba.... l'art de treure's la roba és també una forma especial d'escoltar la música.
ed2k lopere 1146 2012-05-02 22:44:25
La Sonora -21- Yacine i The oriental groove (7-5-12)
Yacine i The oriental groove // Vero Cendoya i Sol Picó ballen el romànic al MNAC // Els cuplets de Joan Viladomat (7-5-12)

Amb el músic a Yacine Belahcene fem un viatge eclèctic pels mercats i els suburbis de la Mediterrània. La col.lecció de pintura mural romànica del MNAC pren vida a través de la dansa de Sol Picó i Vero Cendoya. Els cuplets de Joan Viladomat.
ed2k lopere 1095 2012-05-11 21:01:26
La Sonora -22- Mirna Vilasís i Xavi Múrcia. Cantània (14-5-12)
Mirna Vilasís i Xavi Múrcia, dos referents de música per a infants, els hem visitat a Argelaguer. La cantata "50 milions de segons" ha reunit milers d'escolars en el marc de "Cantània". Ester Formosa ens convida a un taller de "veu creativa".
ed2k lopere 1118 2012-05-16 21:48:40
La Sonora -23- El Ball del Sant Crist de Salomó (21-5-2012)
Assistim a la representació número 150 del Ball del Sant Crist de Salomó, a la final de La Sardana de l'Any a Lleida i seguim el procés creatiu entre Catalunya, París i Weimar, del trio de fusió “Sin distancia”.
ed2k lopere 1102 2012-05-25 17:07:30
La Sonora -24- Bandes: més enllà del pasdoble (26-05-2012)
Bandes: més enllà del pasdoble. Programa monogràfic de 27 minuts, dedicat al Certamen Internacional de Bandes de Música Vila de La Sénia

En parlar de bandes de música ens vénen al cap formacions uniformades de músics de vent desfilant en cercavila mentre toquen un repertori de marxes o pasdobles. Hi ha una gran vitalitat de creació de música simfònica per a banda.
ed2k lopere 1064 2012-05-28 17:15:52
La Sonora -25- El nou disc d'Els berros de la Cort (28-5-12)
El nou disc d'Els berros de la Cort // Els vuitanta anys del coreògraf Albert Sans // La música pakistanesa a Barcelona

El grup gironí Berros de la Cort tornen amb nou disc: "Los nostres vices e pecats". El coreògraf Albert Sans ha complert vuitanta anys en plena forma creativa. La Música i danses a l'Associació de Treballadors Paquistanesos de Catalunya.
ed2k lopere 1031 2012-05-31 00:09:27
La Sonora -26- La música de les barberies, The Hanfris Q (4-6-12)
La música de les barberies, amb The Hanfris Quartet // Músiques i danses de la Costa d'Ivori amb Nalle Club.

Quina música sonava a les barberies nord-americanes quan encara no hi havia ràdio?. Nalle Club és una associació cultural africana de Barcelona. Amb ells hem descobert els tambors "parlants", que reprodueixen el to de les paraules.
ed2k lopere 1108 2012-06-08 00:47:10
La Sonora -27- Sabor de Gràcia, Aplec Calella, P Oliver (11-6-12)
Sicus Carbonell, ànima de Sabor de Gràcia // L’Aplec de Calella // Les percussions tradicionals catalanes, amb Pere Oliver.

Passem una tarda amb Sicus Carbonell, ànima de Sabor de Gràcia, renovador de la rumba i veu dels gitanos catalans i l'Aplec de la Sardana de Calella, una de les cites més importants del calendari sardanista.
ed2k Petiso 1059 2012-06-15 01:15:39
La Sonora -28- Jove dansa Laia Martínez, Orfeó Lleidat (18-6-12)
Jove dansa d'arrel amb Laia Martínez // La música de Brahms, protagonista d'una flaixmob de L'Orfeó Lleidatà.

L'Esbart Sant Cugat, una formació jove i inquieta amb una visió nova del món dels esbarts. També assistim a la flaixmob que ha protagonitzat l'Orfeó Lleidatà portant els valsos de Brahms als carrers de Lleida.
ed2k lopere 1196 2012-06-21 00:27:48
La Sonora -29- Música i circ amb La Troba Kung-fú i el Circ Cric
Música i circ amb La Troba Kung-fú i el Circ Cric // Música espiritual amb Pedro Burruezo i la Bohemia Camerata // Els cuplets de Joan Viladomat.

La Troba Kung-fú i el Circ Cric, amb el Circo Los, ens conviden a la "Gran nit de ball al Circ", un espectacle que mescla la música amb el circ. Pedro Burruezo ens convida a endinsar-nos en l'espiritualitat de diferents tradicions musicals. Els cuplets de Joan Viladomat.
ed2k lopere 1075 2012-06-30 01:00:38
La Sonora -30- Emili Vendrell: veu d’un poble (30-6-12)
Aquest any es commemora el cinquantenari de la mort del tenor català Emili Vendrell i Ibars (Barcelona, 1893 - 1962). La veu de Vendrell va ser banda sonora d'una època.
ed2k lopere 1145 2012-07-06 19:07:49
La Sonora -31- El Señor Marküsen i els didjeridús (2-7-12)
El Señor Marküsen i els didjeridús. - Humor poètic amb Los excéntricos. - Visitem el Museu de la Mediterrània Text Ocult:

El didjeridú és un instrument aborigen australià amb més de dos mil anys d'història. El barceloní Marcos Andreu, conegut artísticament com Señor Marküsen, és un mestre del didjeridú. Los Excéntricos, Premi Nacional de Circ, són una companyia catalana formada per tres veterans del circ: Marceline, Sylvestre i Zaza, els visitem a la seva casa de Valldoreix per saber com viuen i treballen el dia a dia. També visitem el Museu de la Mediterrània.
ed2k lopere 1058 2012-07-06 19:08:04
La Sonora -32- Jazz de N. Orleans amb la Gumbo Jass Band - Esbart
Gumbo Jass Band s'ocupen de difondre a casa nostra el jazz primigeni de Nova Orleans. Existeix la dansa reivinticativa? L'Esbart Joaquim Ruyra de Blanes presenten DAD.EXE, un espectacle que hi reflexiona en clau de dansa i de poesia.
ed2k lopere 1142 2012-07-14 00:35:58
La Sonora -33- L’akelarre del segle XXI (20-08-2012)
(20-8-12) L’akelarre del segle XXI // La Gralla, amb Jaume Aguza // Pep Gimeno, "Botifarra", i Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries

L'Akelarre de Cervera, la festa de les bruixes i Mascle Cabró, es reinventa cada any. El programa especial de "La Sonora" ens apropa a algunes de les persones i entitats que el fan possible. Hem anat a una cabana del delta de l'Ebre per fer-hi una paella i una cantada amb Pep Gimeno, "Botifarra", i Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Una matinal de música i paisatge.
ed2k lopere 1075 2012-08-25 13:12:47
La Sonora -34- Folk al Festival de Cantonigròs (10-9-12)
Folk noruec, italià i xinès al Festival de Cantonigròs // El públic britànic descobreix la música de cobla

L'edició d'enguany del Festival de Cantonigròs ens va permetre conèixer part del folklore de Noruega, Itàlia i la Xina. També hem anat a Londres, on la Fundació Universal de la Sardana va promoure els dies 28 i 29 de juny una conferència-concert sobre la cobla.
ed2k lopere 1044 2012-09-20 00:38:50
La Sonora -35- La filosofia de F. Pujols - Els Port-Bo (17-9-12)
La filosofia de Francesc Pujols, en clau musical // Els Port-Bo exploren la relació entre les havaneres i Montsalvatge

Carles Belda i els Badabadoc, la cobla Sant Jordi i el poeta Enric Casasses han participat a l'homenatge al filòsof Francesc Pujols. Els Port-Bo han interpretat al Museu d'Història de Girona diferents havaneres recollides per Montsalvatge.
ed2k lopere 1063 2012-09-20 00:38:52
La Sonora -35- La filosofia de Francesc Pujols (17-09-2012)
La filosofia de Francesc Pujols, en clau musical // Els Port-Bo exploren la relació entre les havaneres i Montsalvatge.

Carles Belda i els Badabadoc, la cobla Sant Jordi i el poeta Enric Casasses han participat a l'homenatge al filòsof Francesc Pujols. Els Port-Bo han interpretat al Museu d'Història de Girona diferents havaneres recollides per Montsalvatge.
ed2k lopere 1059 2012-10-08 00:22:16
La Sonora -36- Peret Blanc de Beget (1917-1993) (24-09-2012)
Seguim la pista del vell traginer i violinista Peret Blanc de Beget (1917-1993) // Danses antigues basques amb l'Ensemble Diatessaron i el taller de dansa Erregelak.

El cantautor Amadeu Rossell ens convida a seguir les petjades d'en Peret Blanc de Beget. I sabíeu que algunes danses de la cort de Versalles s'inspiraven en antigues danses basques?
ed2k lopere 1092 2012-10-08 00:22:53
La Sonora -38- Cantar en català a la Catalunya Nord (01-10-2012)
Cantar en català a la Catalunya Nord // "Sciurus", els Esquirols del segle XXI. El col?lectiu Joan Pau Giné aplega una seixantena de grups musicals rossellonesos que s'han proposat fer-se sentir a la Catalunya Nord i a tot l'estat francès. També el grup "Sciurus" s'ha proposat fer reviure la música dels Esquirols.
ed2k lopere 1086 2012-10-08 00:23:25
La Sonora -39- Eduard Iniesta i la poesia de Joan Margarit (8-10)
Eduard Iniesta i la poesia de Joan Margarit // Amants de Lulú i Farrés Brothers. Visitem Eduard Iniesta, mestre de les cordes polsades, amb motiu de l'obra "El gos solitari de Mozart", composta sobre un poema de Joan Margarit. També coneixem els Amants de Lulú, quartet amb inspiracions gitanes i jueves.
ed2k lopere 1066 2012-10-18 01:09:12
La Sonora -40- Dijous Paella & his Catalan Rumba (13-10-12)
El grup de rumba catalana Dijous Paella va presentar un concert inèdit a la Fira Mediterrània de Manresa. El progrma ens mostra moments d'aquest concert i, a més, intenta explicar tot el que envolta la gravació d'una actuació en directe.
ed2k lopere 1086 2012-10-18 01:09:21
La Sonora -41- MIAU a Caldes de Montbui (15-10-2012)
La Sonora -041- (15-10-12) MIAU a Caldes de Montbui // Un nou Festival Internacional de Música Popular Tradicional a Vilanova i la Geltrú La Mostra Internacional d'Art Urbà (MIAU) de Caldes de Montbui: "La sonora" hi va ser per viure el diàleg de la dansa i la música amb la terra i l'aigua. Torna el FIMPT de Vilanova i la Geltrú, amb un nou ideari que torna als orígens.
ed2k lopere 1060 2012-10-18 01:09:56
La Sonora -42- La Bundu Band - Horacio Curti (22-10-12)
Folk electrònic amb La Bundu Band. El shakuhachi d'Horacio Curti. Amb influències de l'electrònica mestissa europea i la música compromesa catalana, el trio La Bundu Band ens ofereix el seu folk electrònic. El shakuhachi és una flauta japonesa de bambú feta servir històricament com a eina religiosa.
ed2k lopere 1037 2012-10-27 18:08:12
La Sonora -43- Els Brams - La Carrau (5-11-2012)
Els Brams amb la banda de l'Escola Municipal de Música de Berga // els 15 anys de La Carrau. Un dels grups capdavanters del pop rock català, Brams, presenta espectacle compartint escenari amb la banda de l'Escola Municipal de Música de Berga, dirigida per Jordi Sabata. A la Fira Mediterrània actuaran els terrassencs de La Carrau.
ed2k lopere 1196 2012-11-07 21:19:36
La Sonora -44- El grup Riu - Butoh, dansa japonesa (12-11-12)
El grup Riu s'emporta el seu públic de gira // Aprenem "butoh", la dansa japonesa de les tenebres, a Barcelona.

Un dels grups revelació del nou panorama folk, Riu, presenta nou disc amb una gira que els portarà per Euskadi i Catalunya, amb la singularitat que s'emporten el públic al seu mateix autocar. Del 29 d'octubre al 4 de novembre ha tingut lloc a Barcelona una nova edició del Barcelona en Butoh, un festival interactiu per descobrir els misteris de la dansa japonesa creada després dels estralls de la Segona Guerra Mundial.
ed2k lopere 1029 2012-11-16 01:29:09
La Sonora -45- Final Concurs Sons a la Fira Mediterrània (19-11)
La Sonora -045- (19-11-12) Final del Concurs Sons a la Fira Mediterrània // 21 BouTons, acordions diatònics.

A la Fira Mediterrània, la final del concurs Sons amb quatre finalistes: Stukat del Bolet, Arnau Obiols Quartet, Laietans i Krregades de Romanços. Ballem danses valones amb el català Pere Romaní i la belga Marinette Bonnert a la plaça del Rei de Barcelona. Després, en aquest programa, podem veure una actuació del grup Txala.
ed2k lopere 1047 2012-11-21 00:54:21
La Sonora -46- La jota de l'Ebre amb el Quico el Cèlio (26-11-12)
La Sonora -046- (26-11-12) La jota de l'Ebre amb el Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries // Final del Campionat de Catalunya de Colles Sardanistes. Anem a Tortosa per conèixer personalment l'Artur Gaya i la gent de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries. Més de 400 dansaires van ser diumenge a Valls per viure la final del Campionat de Catalunya de Colles Sardanistes.
ed2k lopere 1050 2012-11-27 23:35:04
La Sonora -47- Agricantus - Alba Guerrero (03-12-12)
La Sonora -047- (3-12-12) Músiques de la Mediterrània amb els sicilians Agricantus // Alba Guerrero explora la polifonia en el "cante jondo". Agricantus, liderat per Tonj Acquaviva i la cantant Rosie Wiederkehr, són un dels grups més prestigiosos d'Itàlia en l'àmbit de la "world music". La cantaora Alba Guerrero ens convida a explorar la polifonia de les veus en el "cante jondo".
ed2k lopere 1316 2012-12-07 01:24:54
La Sonora -48- Esbart de Rubí - Jaume Ayats (10-12-12)
La rierada del 1962 vista per l'Esbart de Rubí // El musicòleg Jaume Ayats. L'Esbart de Rubí presenta "La rierada", una nova coreografia de Jordi Rubio. I el musicòleg vigatà Jaume Ayats.
ed2k lopere 1072 2012-12-12 21:36:05
La Sonora -49- Barcelona swing - Els Pastorets Mataró (17-12)
Barcelona, capital del swing // Els Pastorets musicals de Mataró.

Barcelona, amb un grapat d’escoles de dansa i l’activa associació de balladors Barcelona Swing, s’ha convertit en una de les capitals europees del swing. Hem anat a aprendre a ballar el lindyhop, el charleston, la balboa i el blues i hem participat en una ballada col.lectiva al parc de la Ciutadella. Hi ha "Pastorets" que són tot un espectacle musical com els Pastorets de Mataró.
ed2k lopere 1101 2012-12-21 22:36:59
La Sonora -50- Mauro Paganini - Bharatanatyam (10-1-2013)
Els "reciclàfons" de Mauro Paganini // Descobrim el "Bharatanatyam", dansa mil?lenària índia. L'argentí Mauro Paganini és un artista transversal: llicenciat en Belles Arts, músic, compositor, actor i constructor d'instruments inventats com la "violata", un creuament de violoncel i pots de llauna, o el "baix-tauleta de nit". Hem descobert algun dels seus "reciclàfons" i hem compartit amb ell l'experiència de tocar al carrer. El "bharatanatyam" és una de les danses clàssiques mil?lenàries de l'Índia. Una tècnica gestual i una filosofia per connectar l'ànima individual amb l'ésser universal. Cada gest i fins i tot cada peça de roba tenen un significat transcendental. La professora Núria Sala Grau ens convida a iniciar-nos en les nou emocions del Bharatanatyam, començant per l'espectacular ritual de la vestició, durant un taller a la Casa Àsia de Barcelona.
ed2k lopere 996 2013-01-13 12:37:01
La Sonora -51- Guillem i Marta Roma - Altisent (24-1-2013)
A la furgoneta dels germans Guillem i Marta Roma // Altisent, cantautor revelació. En Guillem és líder de la Camping Band Orchestra i la Marta és una violoncel·lista becada a Berkeley que investiga nous llenguatges pel violoncel. Lluís Torné Altisent és un osteòpata i cantautor que presentarà el seu prime al Tradicionàrius.
ed2k lopere 1003 2013-01-27 00:14:38
La Sonora -52- Orxata Sound System - Escola Xamfrà.(31-1-13)
La Sonora -052- (31-1-13) El nou folk electrònic dels Orxata Sound System // Una experiència pedagògica a l'escola Xamfrà. Fa unes setmanes celebràvem la fi del món a la sala Apolo de Barcelona, amb una sessió intensa del millor nou folk electrònic amb els valencians Orxata Sound System i els catalans Ensaladilla So Insistent. Els vam acompanyar abans i durant l'actuació, per descobrir com es fusionen les cançons tradicionals amb l'electrònica. Les escoles Xamfrà i Can Ponsic treballen en un projecte pedagògic per iniciar els infants del Raval, a Barcelona, en la música i la dansa tradicionals. Els infants aprenen danses tradicionals i instruments com el flabiol i el tamborí, el violí tradicional o la tarota, entre d'altres. lopere l’ha editat per darrera vegada el dia: dg. feb. 03, 2013 9:57 am, en total s’ha editat 18 vegades.
ed2k lopere 1019 2013-02-03 14:03:09
La Sonora -53- La Rumbé - Fausto Gramola (7-2-13)
La música compromesa de La Rumbé // Boleros i humor amb Fausto Gramola.

Visitem el local d'assaig de La Rumbé en la preparació de la gira de presentació del seu segon disc. Fausto Gramola, "alter ego" del dinamitzador contracultural vigatà Joan Puigdollers "Pursa". Un cantant de boleros fascinat per Antonio Machín.
ed2k lopere 1045 2013-02-11 00:35:55
La Sonora -54- Navegant amb Al Tall (14-2-2013)
Navegant amb Al Tall Els membres d'Al Tall repassen l'experiència dels 38 anys del grup. Canten i recorden moments inoblidables durant una llarga sobretaula, després de cruspir-se un "all i pebre" i navegant per l'Albufera de València.
ed2k lopere 999 2013-02-16 23:52:07
La Sonora -55- Guillem Ballaz i La Coixinera - El projecte Àniam
La Sonora -055- (21-2-13) Guillem Ballaz i La Coixinera // El projecte Àniam Guillem Ballaz ha recuperat el pandero quadrat i les tonades que cantaven les dones de les confraries del Roser al segle XVI. Àniam és un trio que combina els instruments tradicionals del Mediterrani o l'Índia amb les noves tecnologies.
ed2k lopere 1016 2013-02-25 23:47:29
La Sonora -56- La fusió de Kaulakau i la Cobla S. Jordi - Eulàlia
La Sonora -056- (28-2-13) La fusió de Kaulakau i la Cobla Sant Jordi // Eulàlia: una barcelonina rebel del segle quart. La fusió de Kaulakau i la Cobla Sant Jordi, descobrim per dins i per fora el resultat d'aquest magnífic treball. I la passió d'una jove i rebel barcelonina del segle VI: Santa Eulàlia a la Catedral de Barcelona de la mà de l'Esbart Ciutat Comtal.
ed2k lopere 1003 2013-03-06 23:45:20
La Sonora -57- Boogie-boogie amb Lluís Coloma -Ed. Boileau
Boogie-boogie amb Lluís Coloma // Un segle d'edició musical a l'Editorial Boileau.

El prestigiós pianista Lluís Coloma ens convida al Hony Tonk Bar, a Barcelona, perquè ens iniciem al boogie-boogie i a altres gèneres pianístics. Visitem la històrica Editorial Boileau de partitures, per conèixer l'edició musical.
ed2k lopere 944 2013-04-02 00:18:45
La Sonora -58- Névoa presenta nou disc - La música a Mèxic abans
Névoa presenta nou disc // La música a Mèxic abans dels espanyols.

La cantant de fado catalana Névoa presenta nou disc, "Orlando", que descobrim passejant i cantant al castell de Castelldefels. Com era la música a Mèxic abans dels espanyols? El musicòleg Octavio Beltrán ens ho mostra.
ed2k lopere 1197 2013-04-02 00:19:04
La Sonora -59- Percussió i reciclatge amb Residual Gurus
Percussió i reciclatge amb Residual Gurus // Víctor Bocanegra, música i literatura.

Els Residual Gurus són un quintet de percussionistes català que transformen en música objectes reciclables. El cantant i poeta Víctor Obiols Llandrich, Víctor Bocanegra, presenta nou disc. El visitem a casa seva.
ed2k lopere 940 2013-04-13 12:57:54
La Sonora -60- A la furgoneta de La Pegatina
A la furgoneta de La Pegatina // Desembarquen els eivissencs de Projecte Mut.

Ens plantem al local d'assaig de La Pegatina, els acompanyem a la furgoneta, ens fiquem als camerinos i no els deixem fins a l'escenari de la sala Apolo de Barcelona, i els eivissencs de Projecte Mut desembarquen a Barcelona.
ed2k lopere 1089 2013-04-13 12:58:59
La Sonora -61- Un dia amb els músics de La Principal de la Bisbal
La Bisbal per dins: una "road movie" imprescindible per saber com viuen els músics la música... fora de l'escenari. Des de la sortida de casa d'un dels músics, fins a la ballada, la sobretaula, el concert i els camerinos.
ed2k lopere 1112 2013-04-13 12:59:02
La Sonora -62- Rubén Simeó, Ciutat de Girona - Llúmia
El virtuós trompetista Rubén Simeó, amb la cobla Ciutat de Girona // Llúmia, fusió de folk atlàntic i pop íntim. Assistim a un assaig del projecte que ha unit el jove i virtuós trompetista Rubén Simeó amb la cobla Ciutat de Girona, I tot seguit, Llúmia: la fusió de folk atlàntic i pop íntim amb la presentació del disc "Trossos d'una vida sencera".
ed2k lopere 1051 2013-04-15 20:34:10
La Sonora -63- Obeses sense etiquetes - Els Batak i la imatgeria
Obeses sense etiquetes // Els Batak i la imatgeria festiva. La Sonora -063- (18-4-13) Obeses sense etiquetes // Els Batak i la imatgeria festiva Anem fins al Collsacabra per conèixer la gent d'Obeses, un quartet que no respon a etiquetes. I tot seguit visitem el taller de l'escultor de gegants i capgrossos Aumedes de Granollers per descobrir Batak.
ed2k lopere 1025 2013-04-21 01:03:03
La Sonora -64- De gira... Paul Fuster - Los Sirgadors de l'Ebre
De gira en bicicleta amb Paul Fuster // Los Sirgadors de l'Ebre desembarquen a Barcelona. El cantautor nord-americà d'arrels catalanes Paul Fuster, de gira per Catalunya per presentar el darrer disc, "Repte". Los Sirgadors és un grup que mescla el folk de l'Ebre amb el blues del Mississipí.
ed2k lopere 1017 2013-04-28 22:57:11
La Sonora -65- Percussions i danses africanes amb Guem
La Sonora -065- (2-5-13) Percussions i danses africanes amb Guem // Joves virtuosos del flabiol.

De la mà del prestigiós percussionista Guem ens endinsem en les percussions i danses africanes per al creixement personal. Aleix Vaqué i Albert Fontelles són dos joves virtuosos del flabiol i ens mostren les seves múltiples possibilitats.
ed2k lopere 1054 2013-05-05 12:04:34
La Sonora -66- Nova chanson amb Fanny Roz
La Sonora -066- (7-5-13) Nova chanson amb Fanny Roz // El Son de la Chama, mestissatge de factura tarragonina. Fanny Roz, artista nascuda al sud de Tolosa que reinventa la chanson francesa amb tocs de jazz, cabaret i fins i tot Debussy. El Son de la Chama és una jove banda tarragonina amb mirades al folk, al reggae i fins i tot al punk-ska.
ed2k lopere 993 2013-05-15 00:03:54
La Sonora -67- Toti Soler - Carlos Torijano (16-5-2013)
La maduresa d'un gran artista, Toti Soler // El piano flamenc, amb Carlos Torijano. Compartim conversa amb el guitarrista Toti Soler. En repassarem la trajectòria artística des de casa seva, a l'Empordà. El pianista barceloní Carlos Torijano ens explica quina relació té la física amb el piano flamenc.
ed2k lopere 1241 2013-05-23 01:06:13
La Sonora -68- Músiques de Creta amb Yorgos Xylouris
La Sonora -068- (23-5-13) Músiques de Creta amb Yorgos Xylouris // Calella Ciutat Gegantera 2013. Yorgos Xylouris forma part d'una nissaga de músics cretencs que descobrim al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí. Gegants, capgrossos, bestiari, balls, gastronomia, cercaviles a la proclamació de Calella Ciutat Gegantera 2013.
ed2k lopere 945 2013-05-28 00:04:59
La Sonora -69- La rumba amb Peret Reyes - La taverna del CAT
La rumba més genuïna, amb Peret Reyes // La taverna del CAT.

Una guitarra, una taula i una veu: és, diuen, la rumba més genuïna, la que ens proposa el veterà Peret Reyes. A la taverna Via Fora del CAT hi hem descobert dos joves talents de la nova escena folk: Koldo González i Ferran Brossa.
ed2k lopere 943 2013-06-02 23:55:43
La Sonora -70- Obrint Pas - Taverners (06-06-2013)
La Sonora (6-6-13) El comiat acústic dels Obrint Pas // neofolk mallorquí amb Taverners Els Obrint Pas s'han acomiadat al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona i hem seguit l'actuació per parlar de vint anys de música. El jove quartet mallorquí Taverners presenta el seu primer disc, "No hi ha temps que no torn".
ed2k lopere 944 2013-06-13 00:40:23
La Sonora -71- Pepet i Marieta - Divendres a la plaça del Rei
La Sonora -071- (13-6-13) Torna el folk trangressor de Pepet i Marieta // La criatura verda als "Divendres a la plaça del Rei" Pepet i Marieta, la banda ebrenca més gamberra, torna amb el seu folk contaminat de mil influències i unes lletres carregades d'humor i denúncia. Continua el cicle "Divendres a la plaça del Rei", a Barcelona, una cita imprescindible.
ed2k lopere 951 2013-06-16 22:29:35
La Sonora -72- L'Anna Roig més folk - Sardana de Pau Casals
La Sonora -072- (20-6-13) L'Anna Roig més folk // Descobrim una sardana inèdita de Pau Casals. Anna Roig prova el seu cantó més folk al costat de l'Aula de Música Tradicional de Salt. L'entitat sabadellenca Músics per la Cobla presenta una primícia mundial: una sardana inèdita, mai estrenada, del mestre Pau Casals.
ed2k lopere 982 2013-06-28 19:10:10
La Sonora -73- Fem caramboles amb els Ai, Ai, Ai (18-07-2013)
Tornen els Ai, Ai, Ai, uns clàssics de la rumba catalana, amb un format més íntim però igualment intens. Després de trenta anys damunt dels escenaris, el trio format per Rafalito Salazar, David Torras i Pep Lladó segueixen trobant noves estratègies per reinventar-se. A més de fer bona música, rebem unes lliçons de billar d'un gran mestre del billar i de la rumba: Rafalito Salazar.
ed2k lopere 941 2013-07-20 12:36:28

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.