Pel·lícules

El documental - En Hula i en Natan

Any:
0000
Categories:
Pel·lícula
Generes:
Història
Descripció:
Durada: 55 minuts. - Mida: 604 MB

"En Hula i en Natan", un film de l'israelià Robby Elmaliah premiat en festivals d'arreu del món que narra la tragicòmica història de dos germans que treballen com a mecànics en un descampat de Sderot, al sud d'Israel, sota l'amenaça constant dels míssils llançats des de Gaza.

El film segueix els dos germans durant un any, comprès entre la celebració del Dia de la Independència d'Israel del 2008 i la del 2009. Viuen gairebé al marge de la societat, en un entorn desgavellat on es troben com a casa, envoltats de cotxes vells, brutícia i oli, amb una oficina en una atrotinada caravana i la companyia d'una bona colla de gats, gossos i gallines. Discuteixen i s'insulten amb freqüència, amb uns diàlegs d'un humor negre dignes d'una pel?lícula de ficció.

Sobreviure per a ells no és fàcil. A més, la seva ciutat, Sderot, sovint pateix atacs dels míssils llançats per Hamas des de Gaza. El mateix Hula salva la vida de miracle quan un míssil fa explotar el cotxe que tenia al costat. Malgrat això, no celebra, com fan altres veïns, els bombardejos de l'exèrcit israelià sobre Gaza, on hi té amics i coneguts. En aquest sentit, el documental mostra la tràgica i complexa situació que afecta la regió fronterera entre israelians i palestins.

D'altra banda, tots dos germans se senten víctimes del poder de l'estat israelià quan els arriba l'ordre de desallotjament del descampat, del qual, segons el registre, ells són els propietaris. Malgrat la brutícia i que ni tan sols tracten gaire bé els seus clients, és el que els dóna un sou, per mínim que sigui, i sense aquesta feina se senten perduts. En Hula repeteix constantment que ha vingut a aquest món a patir, en comptes de a passar-ho bé, però el seu germà li treu del cap de seguida qualsevol temptació suïcida quan calcula el que costa un enterrament. Aquest és un dels moments més delirants del film, un retrat humà, social i amb molt de sentit de l'humor de la quotidianitat dels dos germans.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB El documental - En Hula i en Natan 0000 2015-11-05 01:06:14

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.