Pel·lícules

Hollywood contra Franco

Any:
2008
Categories:
Documental, Pel·lícula, Producció Catalana
Generes:
Biografia, Documental, Història
Descripció:
DURADA: 1 h 31 minuts. - MIDA: 946 MB

El director Oriol Porta va debutar en la direcció de llargmetratges amb "Hollywood contra Franco" (2009), un apassionant projecte de recerca que va optar al Premi Gaudí al millor documental.

"Hollywood contra Franco" parteix de la biografia personal d'Alvah Bessie (1904 - 1985), guionista americà que va lluitar a la Guerra Civil espanyola amb les Brigades Internacionals i que, més tard, va engrossir les llistes negres del "maccarthisme". A partir de les seves riques vivències, Porta construeix amb l'ajuda de Romà Gubern un relat sobre la lluita del cinema americà contra el feixisme i sobre els revessos, inesperats i paradoxals, de l'allargament en el temps d'aquesta confrontació.

La pel?lícula es construeix amb escenes de títols coneguts com "Casablanca", "¿Por quién doblan las campanas?", "Les neus del Kilimanjaro" o "Tal com érem", entre altres. Diferents testimonis enriqueixen el debat de la pel?lícula entorn al compromís ideològic del cinema: els guionistes Arthur Laurents i Walter Bernstein, l'historiador Patrick McGilligan o l'actriu Susan Sarandon.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Hollywood contra Franco 2008 2012-01-31 00:57:29

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.