Pel·lícules

Descongela't

Any:
2003
Categories:
Pel·lícula
Generes:
Comèdia, Drama
Descripció:
DURADA: MIDA: 950 megues

Els personatges: Justo Santos (Pepón Nieto), és un artista disposat a preservar la seva inesperada sort al preu que sigui. Fins i tot ocultant un mort. Iris (Candela Peña), és la dona de Justo Santos, i dóna classes de cuina al barri. De sobte veient aquest futur negoci, es torna una dona ambiciosa. Katy (Loles León), és la mare de l'actor, una ex vedette convertida en addicta al menjar congelada i als amants ocasionals. Berto (Rubén Ochandiano), ex presidiari i germà de Justo. Ho ha passat malament en la vida i ara vol ser "normal".

El barri de Lavapiés, i el seu ambient cosmopolita, modern i solidari, és l'escenari d'una comèdia agredolça però realista, on una humil família d'artistes de l'espectacle, Los Santos, tracten amb prou feines de sortir endavant sense que la sort els hagi acompanyat mai.

Justo és un actor que treballa en un cabaret de Lavapiés regentat pel seu germà, Berto, un jove expresidiari que a més trafica amb pastilles. Iris, l'esposa de Justo, és una dona dolça que es dedica a donar classes de cuina a les senyores del barri. Encara que el cabaret i les classes no són activitats massa lucratives, Iris i Justo porten una vida bohèmia i senzilla, no tenen grans ambicions, viuen feliços.

La sort fa que una nit aparegui pel Cabaret el director de cinema de moda, Aitor, una mena de enfant terrible de vida camikaze, que es queda meravellat amb el cutre-show de Justo i cec de coca li ofereix l'oportunitat de la seva vida : un protagonista en cinema en una producció important.

Iris, Berto i fins i tot la pròpia mare de Justo, Katy, una ex vedette addicta als congelats, veuen en aquesta oportunitat que la vida li ofereix a Justo, la solució a les seves pròpies misèries.

La qüestió es complica quan una nit abans de signar el milionari contracte el director mor accidentalment a casa de Justo i Iris, fent que s'esvaeixin els somnis de prosperitat de la família Santos. Iris es nega a acceptar que han perdut i proposa amagar el cadàver fins que se signi el contracte. Justo, propens als quadres d'ansietat, es nega a tan desgavellat pla, però acaba accedint davant les amenaces d'abandonament de la seva dona, que mostra una faceta ambiciosa fins ara desconeguda. El que sembla un pla simple es complica per mitjà d'una infinitat de punts de girs en una trama trepidant i de to àcid en què participaran un munt de personatges: des del productor de la pel·lícula, un madur recent separat que posa els seus ulls en la mare de Justo, fins Anita, la núvia pija i neuròtica del director o Chava, un captaire del barri, yonky de veu cascada que al final no és el que aparenta ...

La casualitat, la ironia de la vida i l'ambició són el tema de fons d'aquesta comèdia negra.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Descongela't 2003 2010-04-21 18:54:06

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.