Elinks

L'ofici de viure - L'ofici de (sobre)viure especials crisi del corona

Font:
HDTV+HDTV
Codec video:
WEBRip 720p
Codec audio:
Català
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
L'ofici de viure -01- Les abraçades pendents
La pandèmia del coronavirus ha tingut moltes repercussions psicològiques i emocionals. El primer programa especial de L'Ofici de SobreViure se centrarà en com la distància social ha modificat el concepte del contacte físic i ha fet, en algunes ocasions, que tinguem por d'abraçar-nos o fer-nos petons. Els testimonis i la participació de la ciutadania ens explicaran quines emocions i experiències personals els han fet despertar el confinament i la desescalada. Per la seva banda, els experts i els psicòlegs ens donaran resposta a l'hora de gestionar l'ansietat i la por. A més, també parlarem de les relacions i si poden sortir més enfortides d'aquesta pandèmia. Coneixerem com ha viscut aquests mesos la Mari Carmen, que va contagiar el seu marit de coronavirus i que ha estat més d'un mes a l'UCI en coma induït. Al costat de la psicòloga Mercè Conangla, ens parlarà de com ha viscut la incertesa i el patiment durant tots aquest temps sense poder veure la seva parella. Comptarem amb el testimoni de la Marta, una dona que està acostumada a tenir una vida social molt activa que ha descobert com li ha produït molta angoixa tornar a sortir de casa després del confinament. Juntament amb la psicòloga Begoña Odriozola, ens explicarà amb quines eines està fent front a aquesta ansietat. A més, tindrem una taula rodona sobre com estan evolucionant les relacions entre les persones amb els psicòlegs Eva Bach i Joan Quintana, i l'expert en comunicació interpersonal Ferran Ramon Cortés. Tot plegat des d'un espai que normalment és ple de vida però que des de fa uns mesos és buit: l'escenari emblemàtic del Palau Sant Jordi de Barcelona.
ed2k 210 2021-09-05 22:55:35
L'ofici de viure -02- Els dols interromputs
Durant aquests mesos de confinament, moltes famílies no han pogut acompanyar o ni tan sols acomiadar familiars i éssers estimats en la recta final de la seva vida. Al dolor de saber les circumstàncies en què han mort, s'hi afegeixen els sentiments d'impotència i de ràbia. El segon especial de "L'ofici de (sobre)viure", amb Gaspar Hernàndez, parla de la importància dels rituals, de com ajuden a alleujar el dolor i compta amb testimonis que expliquen com gestionen moments tan complicats. El programa arrenca amb el testimoni de l'actriu Gemma Deusedas, que ha perdut la mare durant el confinament. Després que una ambulància se l'emportés quan va emmalaltir, la família ja no la va veure més. Al costat de la psicòloga Olga Barceló, la Gemma explica com decideix organitzar una petita cerimònia de comiat per videoconferència. L'altre testimoni del programa és el de la Meius Ferrés, que fa temps ja va perdre el seu marit i recentment ha viscut la mort de la seva sogra, que era com la seva mare. A la conversa s'hi afegeix l'Adela Torres, fundadora i presidenta d'AVES, el grup de dol al qual assistien tant la Meius com la seva sogra. Les dues parlaran de com passar en grup el procés d'una pèrdua. Finalment, les experiències i els dubtes dels espectadors i el debat sobre l'acceptació de la mort i els rituals que es poden fer, amb Eva Juan, psicòloga; Francesc Torralba, filòsof i teòleg, i Alexis Racionero, escriptor i terapeuta.
ed2k naroatna 120 2021-09-05 22:56:12
L'ofici de viure -03- Qui cuida els cuidadors?
Qui cuida els cuidadors? Des del Recinte Modernista de Sant Pau, donem eines psicològiques per al sector sanitari que està patint les conseqüències de l'estrès al qual ha estat sotmès durant la pandèmia.
ed2k naroatna 144 2021-09-05 22:56:53
L'ofici de viure -04- Del resistiré a la resiliència
La crisi sanitària de la Covid-19 ha comportat també una crisi econòmica i social: pèrdua de llocs de treball, ERTOs que no s'han cobrat i negocis tancats. Una situació incerta que té conseqüències psicològiques i emocionals. En aquest últim especial de "L'Ofici de (Sobre)Viure" ens preguntem per què hi ha persones que s'enfonsen, i d'altres tiren endavant. Què ho fa que hi ha persones més resilients que altres. I donarem eines per treballar la fortalesa emocional. Davant d'una adversitat, algunes persones són capaces de trobar-hi el sentit i la part positiva per sortir-ne millor, més fortes. És el que es coneix com a resiliència. Aquesta capacitat innata de l'ésser humà és fonamental per encarar situacions com la dels nostres testimonis. En Muhamadou Sowe va marxar de Gàmbia amb 15 anys. Quan va arribar a Catalunya dormia al carrer i gràcies a Caritas va aconseguir feina i formació. Ara, que ja tenia estabilitat laboral i havia reagrupat la família, ha patit un ERTO i ha hagut de tornar a demanar ajuda a Caritas per menjar. Al costat de la Llum Delàs, presidenta de la Fundació Roure, ens explicarà com ha viscut aquesta situació i com l'està superant. En Juan Niubó a principis de març va fer reformes a la botiga de complements que encara tenia. El confinament va impedir la reinauguració i, amb l'allargament de l'estat d'alarma, va haver de tancar-la definitivament. Per a en Juan ha estat l'oportunitat per prendre la decisió de dedicar-se a la seva passió, la pintura. Un exemple de reinvenció com el del Xavier Guix, que fa anys va passar de ser actor a psicòleg. Tot això a l'espai de Fira de Barcelona, punt emblemàtic i que marca l'inici d'aquesta crisi amb la cancel·lació del Mobile World Congress.
ed2k naroatna 150 2021-09-05 22:57:29

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.