Elinks

Camins de glòria (VOSC) (v2) - Versió HD 1080p

Font:
HDDVD+HDDVD
Codec video:
MKV x264 1080p 1792 x1082
Codec audio:
VO (anglès) Subtitulada en català
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Camins de glòria (VOSC) (v2)
Durada: 88 minuts. - MIDA: 1.61 GB.

Camins de glòria (Paths of Glory) és una pel·lícula estatunidenca dirigida l'any 1957 per l'Stanley Kubrick. Encara que considerada una obra mestra del director, ha patit un llarg periple de prohibicions a tot el món pel seu contingut antimilitarista. Va ser prohibida a França fins al 1975 i a l'Estat espanyol fins al 1986. La TVC la va emetre doblada l'any 1996 i no l'ha tornada a emetre. Per això presentem aquesta VOSC d'una qualitat d'imatge destacable (1080p).

Camins de glòria es pot considerar, tal vegada, el film antimilitarista més punyent. Es disputa, si de cas, aquest lloc amb Pel rei i la pàtria, que podeu trobar aquí.

En Kubrick porta fins a les darreres conseqüències la seva visió dels militars, dividits de manera radical en dirigents i dirigits. No hi ha cap personatge ni cap pla intermedi entre els oficials (els poderosos) i els soldats (els pobres i desvalguts), dos mons separats per insuperables diferències socials i ideològiques i entre els que no existeix cap mena de comunicació ni voluntat de diàleg. En Kubrick subratlla visualment aquesta brutal oposició entre els oficials militars i els soldats gràcies a un elaborat treball de posada en escena, que a la vegada confereix al film l’estilització suficient per universalitzar el conflicte. En Kubrick ens mostrarà les baixeses dels militars que, per miserables esglaons pujats dins de la seva odiosa jerarquia, per justificar la necessitat de l'exèrcit o per "servir la pàtria", són ben capaços d'assassinar homes totalment innocents, amb sang freda. Tot plegat ben embolicat amb uns judicis (consells de guerra) que no són altra cosa que una befa de la justícia, i unes macabres cerimònies per transformar els assassinats en quelcom esplendorós. Després d'assassinar tres homes, un militar encara té la barra de comentar que "han mort meravellosament". Per fugir corrents, si veiem cap d'aquests monstres amb uniforme, vaja.
ed2k Veixinacalenta 829 2018-10-22 00:02:48

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.