Elinks

Cronos - 13a Temporada

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD, 1334 kbps, Qf: 0,190, 704x400
Codec audio:
Català Mp3 128kbps, 44,1 kHz, estèreo - VO Mp3 96 kbps, 44,1 kHz, mono
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Cronos -13x01- Carlemany
Savi i pietós per a uns; egocèntric, cruel i faldiller per a uns altres, a la seva època Carlemany ja era una figura controvertida. Aquest docudrama parteix de la biografia que en va fer un monjo coetani, Eginard, i la completa amb les intervencions d'historiadors de renom i la informació obtinguda amb les tècniques forenses més avançades. Amb actors de primera fila i nombrosos efectes especials i animacions en 3D, emprenem un viatge fascinant a les arrels de la cultura europea.
avi lopere 509 2016-10-04 00:41:47
Cronos -13x02- L’últim gal (dibuixos animats)
És l'any 53 abans de Crist. La Gàl·lia s'encén. Tanmateix, des de feia més d'un segle els gals i els romans coexistien en aquest territori que correspon aproximadament als territoris actuals de França, Bèlgica, Suïssa i Luxemburg. Els últims descobriments arqueològics han proporcionat informació nova sobre com era la civilització dels pobles gals, que malgrat que els anomenem amb un sol nom són una seixantena. No parlen el mateix dialecte. No veneren exactament els mateixos déus. No obeeixen els mateixos caps. I tanmateix, pertanyen a un mateix món cultural. Aquest documental ens en fa canviar la imatge que en teníem i també explica com va ser la derrota que van patir, sota les ordres de Vercingetòrix, davant de les legions romanes de Juli Cèsar.
avi lopere 329 2016-10-28 23:54:14
Cronos -13x03- Cristina de Suècia. Una reina lliure
Després de la mort del seu pare, Cristina es converteix en la reina de Suècia amb només sis anys. Educada severament per regnar com un home, quan arriba a l'edat adulta decideix trencar amb tot. Abdica del tron, abjura de la fe protestant i fuig a Roma a la recerca de la felicitat. En aquest docudrama revivim la història insòlita d'una dona que al segle XVII va decidir ser lliure.
avi lopere 299 2016-10-28 23:55:37
Cronos -13x04- Lusitània. 18 minuts que canviaren el món
El 7 de maig de 1915, a dinou quilòmetres de la costa d'Irlanda, el luxós transatlàntic Lusitania entra a la zona de guerra amb dues mil persones a bord. Amagat sota les onades, un submarí alemany U-20 dispara un torpede. Des del moment de l'impacte, el Lusitania només triga divuit minuts a enfonsar-se. Aquest documental reconstrueix els fets d'un episodi que va contribuir decisivament a l'entrada dels Estats Units a la Primera Guerra Mundial.
avi lopere 366 2016-11-02 22:59:45
Cronos -13x05- William Still, el pare del ferrocarril subterrani
William Still, membre de la primera generació de la seva família que va néixer en llibertat, es va establir a Filadèlfia els anys quaranta del segle XIX. Treballant per a la Societat contra l'Esclavitud de Filadèlfia, va contribuir a organitzar l'anomenat Ferrocarril Subterrani, una xarxa de resistència clandestina dedicada a ajudar els esclaus a fugir del sud. Gràcies a persones com William Still, milers d'homes, dones i nens van arribar al Canadà i van aconseguir ser lliures.
avi lopere 253 2016-11-15 00:47:13
Cronos -13x06- Joe McCarthy, l'autèntic americà
Aquest documental ens presenta Joe McCarthy, fill d'un granger d'Illinois, intel·ligent i ambiciós. Ens parla de la seva infància a la granja, els seus estudis i la seva nominació com el jutge de districte més jove de Wisconsin, quan només tenia 31 anys. Coneixerem la seva trajectòria meteòrica, en què va passar de senador a demagog caçador de comunistes. I finalment veurem la manca de previsió que el va abocar a protagonitzar tot un espectacle per als mitjans de comunicació en les audiències Exèrcit-McCarthy.
avi lopere 276 2016-11-19 20:02:00
Cronos -13x07- El somni de Champlain
Samuel de Champlain, geògraf i explorador francès a cavall entre els segles XVI i XVII, està considerat el pare de Nova França i el fundador del Quebec. Tot i el misteri que envolta algunes etapes de la seva vida, se sap que aquest aventurer somiava, ja de ben petit, amb viatjar al Nou Món i establir-hi assentaments. L'inusual respecte amb què va tractar els pobles indígenes de l'Amèrica del Nord li va permetre descobrir territori ignot i assolir fites fins aleshores desconegudes.
avi lopere 262 2016-11-26 23:12:08
Cronos -13x08- Les sis reines d'Enric VIII Cap. 1
L'any 1501, la princesa Caterina d'Aragó, filla de Ferran d'Aragó i Isabel de Castella, arriba a la cort anglesa per casar-se amb el príncep Artur, fill d'Enric VII i primer rei de la dinastia dels Tudor. Però poc després del casament, el príncep mor sobtadament i el rei decideix prometre-la al seu altre fill, Enric, d'onze anys, que sis anys després serà coronat com a Enric VIII.
avi lopere 368 2016-11-30 23:21:34
Cronos -13x09- Les sis reines d'Enric VIII Cap. 2
L'any 1529, Enric VIII d'Anglaterra i Caterina d'Aragó s'enfronten en un procés de divorci, ja que el rei, obsessionat per la idea de tenir el fill hereu que la reina no pot donar-li, es vol casar amb una de les seves ajudantes de cambra, Anna Bolena. La negativa del papa de Roma a concedir el divorci l'acabarà portant a separar l'Església anglesa de la catòlica.
avi lopere 312 2016-12-07 22:56:58
Cronos -13x10- Les sis reines d'Enric VIII Cap. 3
Anna Bolena, la segona esposa d'Enric VIII d'Anglaterra, és acusada d'adulteri i condemnada a morir decapitada. Tampoc li ha donat el fill hereu que ell tant anhela. Ben aviat, el rei es torna a casar, aquest cop, amb Joana Seymour, que per fi li donarà un príncep hereu però morirà poc després del part. I Enric prendrà una quarta esposa, Anna de Clèves, ara no pas per amor, sinó per política.
avi lopere 301 2016-12-17 17:04:17
Cronos -13x11- Les sis reines d'Enric VIII Cap. 4
L'any 1539, Enric VIII d'Anglaterra es divorcia d'Anna de Clèves, amb qui s'havia casat per motius geoestratègics, per poder-se casar amb Caterina Howard, una bellíssima dama de la cort de qui s'ha enamorat. Però unes suposades infidelitats li costaran el cap a Caterina. I finalment, el 1543 Enric es casa amb Caterina Parr, una vídua de 30 anys i devota protestant. Serà l'única que el sobreviurà.
avi lopere 303 2016-12-21 23:09:54
Cronos -13x12- Heroica
El 9 de juny de 1804, Ludwig van Beethoven va dur a terme un assaig obert de la seva magnífica tercera simfonia, "Heroica". La composició simfònica mai més tornaria a ser el mateix. Situada en el transcurs d'aquell dia històric, aquesta pel·lícula enllaça la representació de tota la simfonia amb algunes traces personals de la vida del compositor.

Beethoven va escriure "Heroica" quan tenia 33 anys. Originàriament, havia dedicat la simfonia a Napoleó, el jove heroi de la França revolucionària, que tenia gairebé exactament la mateixa edat que ell. Quan Napoleó va ser coronat emperador el 18 de maig de 1804, Beethoven va fer la famosa guixada del títol original, "Bonaparte".

Aquella primera interpretació privada d'"Heroica" va tenir lloc al palau del príncep Lobkowitz, mecenes i protector de Beethoven, en el mateix cor de Viena. La representació va marcar una fita en la música occidental: en aquell moment, les velles formes "clàssiques" eren substituïdes per nou ideal "romàntic", amb propòsits intel·lectuals i gens ortodox en el disseny, forjat en el batec revolucionari de principis del segle XIX. No obstant això, en aquell moment la vida personal de Beethoven era ombrívola. La dona a qui adorava li havia dit que si es casava amb ell, un home amb un estatus social més baix que el seu, perdria la custòdia dels seus estimats fills. Alhora, s'havia anat quedant sord en els últims cinc anys i patia un dolor intens d'oïda, discapacitat que el feia defugir la vida social. La seva desaparició va ser absoluta, amb l'excusa que només tenia afany de complir amb el seu potencial creatiu, que el prevenia del suïcidi.

Filmada a Viena en escenaris d'una gran precisió històrica, la pel·lícula conté una representació òptima de la innovadora simfonia al mateix Saló Eroica del Palau Lobkowitz, en què va tenir lloc aquell primer assaig, i ens proporciona una visió de Beethoven –interpretat per un extraordinari Ian Hurt– amb problemes per donar forma a la simfonia i amb la seva particular manera de treballar amb els músics per tal que poguessin interpretar una música que era revolucionària. El compositor austríac Joseph Haydn, present en aquella audició, va concloure amb un profètic comentari sobre la música, que es faria famós: "Després d'avui, res tornarà a ser el mateix".
avi lopere 330 2017-03-22 23:32:15

Última actualització Tuesday 30th of August 2016 09:58:31 PM.