Elinks

Pel rei i la pàtria (VOSC)

Font:
HDDVD+HDDVD
Codec video:
XviD 720p 1280 x 720
Codec audio:
VO (anglès) Subtitulada en català
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Pel rei i la pàtria (VOSC)
Durada: 86 minuts. - MIDA: 726 MB.

En Joseph Losey planteja en aquest film un sublim al·legat antibèl·lic i antimilitarista. Ell mateix va dir això sobre Pel rei i la pàtria: «És un film de guerra en què no es tira cap tret, fora de l'escena de l'execució. No hi ha cap violència física. Però em penso que hi ha molta violència moral i espiritual, si més no ho espero.»

Pel rei i la pàtria ens acosta al patiment i l’horror dels soldats, sotmesos a la disciplina militar que els pot jutjar i afusellar-los. Per altra banda, ens convida a reflexionar cruament sobre la cara més criminal de l’ésser humà: la que acaba per imposar-se mitjançant l’ús de la força i la violència, quan no hi ha arguments. Els militars devaluen la personalitat de cada home, i la mateixa vida humana.

Adaptació de l’obra teatral de John Wilson “Hamp” i el relat de James Lonsdale Hodson “Return to the Wood”. A les trinxeres de Flandes, el soldat Hamp, allistat voluntari, lluita durant tres anys; tots els seus camarades ja han estat morts. Ell no pot més i es posa a caminar sense rumb? Serà acusat de deserció. A mi m'ha romàs la frase d'un soldat que diu: Tant li fa qui et mati, oi?

Pel·lícula no doblada en català. Subtítols catalans incrustats al vídeo amb el so original anglès.
ed2k Veixinacalenta 627 2016-09-18 22:53:40

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.