Elinks

La comtessa descalça

Font:
DVD+VHS
Codec video:
XviD 560 x 400
Codec audio:
Català
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
La comtessa descalça
DURADA: 128 minuts. - MIDA: 1.06 gigues.

País: EUA DirecCIÓ: joseph L. Mankiewicz Guió: Joseph L. Mankiewicz Música: Mario Nascimbene Fotografia: Jack Cardiff Intèrprets: Humphrey Bogart, Ava Gardner, Edmond O'Brien, Marius Goring, Valentina Cortese, Rossano Brazzi, Elizabeth Sellars, Warren Stevens, Franco Interlenghi, Mari Aldon, Bessie Love

En l'enterrament de Maria Vargas, Harry Dawes, escenògraf a Hollywood veu desfilar tota la vida de la difunta a partir del dia en què l'ha conegut. Per una sèrie de flashbacks, assistim així al «descobriment» de Maria llavors ballarina en un night-club de Madrid pel productor Kirk Edwards i el seu equip. En principi reticent a la idea de fer cinema, Maria es deixa finalment convèncer per Harry.

Nous flashbacks: Maria és ara una estrella de Hollywood que ha agafat el nom de «d'Amata». Encensada pel públic, la jove no és tanmateix feliç i no se sent gaire al seu lloc. Torna a Madrid per defensar el seu pare acusat d'haver matat la seva mare i victoriosa torna a Hollywood. Més tard, afalagada per un multimilionari sud-americà, Alberto Bravano, Maria deixa Kirk Edwards que ha exercit la seva autoritat sobre ella i marxa en un creuer, l'ex-agent de premsa de Kirk, Oscar Muldoon, els acompanya. Oscar pren llavors la paraula al cementiri per narrar el seu viatge. Una baralla oposa Bravano a Maria en un casino i la jove el deixa en companyia del seu defensor el comte Torlato-Favrini.

El comte s'encarrega del relat i descriu l'idil·li que el lliga aviat a Maria, malgrat la desaprovació de la seva germana gran sola, conscient que no és un home com els altres. El matrimoni té lloc i el somni de Maria sembla realitzar-se quan s'assabenta de la terrible veritat: ferit durant la guerra, el seu marit és impotent.

Harry explica el final de la història: uns mesos després de la seva lluna de mel, Maria torna a confiar en el seu amic. Li comunica que està embarassada d'un criat i ho reconeixerà al seu marit el mateix vespre. Però quan Harry inquiet arriba a casa seva, el comte ha matat Maria i el seu amant.

Al final de la cerimònia, Harry entra a casa seva: tindrà «una bona jornada de treball» l'endemà.
ed2k Veixinacalenta 678 2015-07-02 23:46:59

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.