Elinks

Ja t'ho faràs - 2a Temporada

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD
Codec audio:
MP3
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Ja t'ho faràs -2x01- Capítol 1 (10.01.2015)
En aquest primer capítol de la segona temporada de "Ja t'ho faràs" trobem en Rafel Vives fent un banc de rebedor amb el capçal i els peus d'un llit antic: un projecte important... però menys difícil del que sembla. El tornavís serà, aquesta setmana, l'eina protagonista. També decorarem amb globus diversos gots, copes i envasos comercials, amb un resultat sorprenent. A més, ens visitarà al plató la mestra Origlam, que ens ensenyarà la mil·lenària tècnica japonesa del Furoshiki per embolicar obsequis amb mocadors; i aprendrem què és la taxidèrmia Kawaii, que contra el que pugui semblar no es fa amb bèsties mortes, sinó amb preciosos ninots de drap... Com cada setmana aquesta temporada, en Rafel anirà a un paradís dels manetes. En aquest cas, la ganiveteria Roca: el popular Can Solingen de la plaça del Pi, a Barcelona, el cel de les eines de tall. També visitarem Millor que nou, on ens ensenyaran a reparar una torradora. I descobrirem l'obra de Toni Camarasa, que fa servir taps de suro, entre altres coses, en els seus irònics retrats de la realitat.
ed2k Ferriol 927 2015-01-19 21:37:04
Ja t'ho faràs -2x02- Capítol 2 (17.01.2015)
En el segon capítol de la temporada, en Rafel fa un objecte tan bonic com al·lucinant: un trofeu de caça, que en realitat serveix per penjar la bicicleta. També improvisa un futbolí per als nens i entrevista al plató Ariadna Mateu, de Corazón de Galleta, que ens ensenyarà a fer joies amb llapis de colors. A més d'això, viatgem al Pallars per descobrir la llana d'ovella xisqueta i allò que se'n pot fer amb una mica de gràcia; retem homenatge a la clau anglesa, que ens ha resolt tants problemes. I coneixem, amb en Rafel, el seu paradís de les rajoles hidràuliques: Otranto, un gran magatzem de materials reciclables de construcció, especialitzat en pisos de l'Eixample. L'artista de la setmana és en Noni Font, que fa peixos amb fusta i material de rebuig. I, a "Millor que nou", aprendrem a canviar un radi trencat de la bicicleta.
ed2k Ferriol 938 2015-01-28 01:02:25
Ja t'ho faràs -2x03- Capítol 3 (24.01.2015)
Al capítol 3, en Rafel Vives construeix una taula de cafè amb quatre caixes de fusta d'aquestes de fruita: un clàssic ràpid i funcional al qual posarem rodes perquè sigui més fàcil de moure. I, per si no hagués estalviat prou, encara fa una guardiola de porquet amb una ampolla de plàstic de suavitzant. Els pinzells són protagonistes de la secció "Tot el que has de saber de", on cada setmana ens concentrem en una eina o instrument de treball manual. Al plató, rebem la visita de Hanoch Piven, un caricaturista que fa servir tota mena de materials en els seus retrats, que tenen un fort ingredient psicològic. Sortint una mica, anem amb en Rafel a Ràdio Fabregat, el paradís de les bombetes "vintage" i altres elements elèctrics, i ens acostem al taller on l'Alba i la Sílvia, de Planeando truchas, fan amb les seves mans mobles de cartró sorprenentment sòlids. L'artista d'avui és Orson Buck, un alemany que viu a Formentera i treballa amb llaunes de conserva. A "Millor que nou", finalment, ens faran una classe pràctica sobre el trepant i les broques.
ed2k Ferriol 872 2015-01-28 01:04:04
Ja t'ho faràs -2x04- Capítol 4 (31.01.2015)
Per celebrar que arribem al quart capítol de la temporada, en Rafel Vives fa un llum d'allò més de disseny amb pinces d'estendre la roba, una peça ràpida i agraïda per començar. L'altra peça que fem al plató és més complexa: un balancí per a criatures fet amb mig pneumàtic i que posarà a prova la nostra habilitat per serrar, pintar i collar. És per alguna cosa que avui entrem al món de caragols i tirafons.I en una línia del tot diferent, fem un reportatge sobre el taller en què l'Eva Monleón, de misakomimoko.com, ensenya, a un grup de dones, unes tècniques de brodat modern que no tenen res a veure amb els típics brodats de l'àvia.Al plató ens visita la Míriam Alonso, que recicla bosses de plàstic tot convertint-les en un teixit força interessant i ens ensenya a imitar-la per fer-ne, després, bosses i carpetes. En Rafel surt al carrer en bicicleta i una punxada l'obliga a anar a Biciclot, una cooperativa on reciclen bicicletes i ensenyen a reparar-ne.Carlos Múgica, un forjador, fuster i escultor colombià format a l'Escola Massana, ens mostra els seus déus indígenes d'aspecte inquietant.I a "Millor que nou" aprenem a canviar per leds els llums d'un fluorescent.
ed2k Ferriol 839 2015-02-04 23:28:13
Ja t'ho faràs -2x05- Capítol 5 (07.02.2015)
Avui, cinquè programa de la temporada, en Rafel farà a plató una taula de Mecalux, aprofitant que li han donat unes barres metàl·liques de les que es feien servir sobretot els 70 i els 80 per fer prestatgeries modulars. Això ens donarà peu a parlar de l'esmoladora, una eina que fa respecte.En Rafel també farà una guitarra de cartró, amb cordes i tot, per tocar amb els nens. Mentrestant, al plató hi treballen un grup d'"urban knitters", les senyores del grup Pim Pam Punt, de Llançà (Alt Empordà), que ens fan una peça exclusiva en directe, i ens explicaran en què consisteix aquesta activitat. Sortint del plató, en Rafel ens porta a Girona, a la Forja Cadenas, on el convidaran a veure molt de prop com s'hi treballa i les eines que s'hi fan servir i, fins i tot, s'arriscarà a fer algunes peces amb en Sergi, serraller i artista.L'artista d'avui és l'Irma Marco, una valenciana que a més a més de fer música, fa art amb capses i caràtules de cassets. Assistim a un taller de disfresses de reciclatge amb la Clara Mallart, al Lantoki, de Barcelona, i aprenem a cosir un botó d'abric al "Millor que nou".
ed2k Ferriol 801 2015-02-11 00:43:55
Ja t'ho faràs -2x06- Capítol 6 (14.02.2015)
El capítol d'avui és un monogràfic que bé es podria anomenar "Me'n vaig al lavabo". Gairebé tot el que hi passa té a veure amb aquesta estança de la casa, començant per les peces que en Rafel fa al plató: un armariet amb mirall, construït a partir d'una maleta vella, i un dispensador de sabó líquid. L'eina per la qual avui ens interessem és el nivell, que ens permetrà assegurar que l'armariet quedi penjat perfectament recte a la paret. També a plató,rebem la visita de Mercè Castells, experta i mestra en la tècnica de fer sabó manualment amb oli i sosa càustica. Ensenyarà en Rafel a fer sabó amb l'oli que guardem després de fer-lo servir a la cuina. Al reportatge veurem com podem fer a casa no només sabó, sinó també diverses cremes, olis i mascaretes facials, tot amb productes propis del que s'anomena "cosmètica natural". I, molt oportunament, el paradís a què ens porta en Rafel aquesta setmana és una drogueria centenària, la drogueria Boter, de Badalona, on el deixen xafardejar en centenars de calaixets amb productes misteriosos que tant serveixen per fer cremes de bellesa com per enllustrar unes botes, enganxar dues peces de fusta o preparar una emulsió fotogràfica. L'artista de la setmana és Tucho Bergeret, que fa vaixells de fusta, i la visita a "Millor que nou" ens ensenya a canviar el cable del fre d'una bici.
ed2k Ferriol 862 2015-02-17 18:56:08
Ja t'ho faràs -2x07- Capítol 7 (28.02.2015)
Just enmig de l'emissió del programa, al capítol d'avui aprendrem què és el capitonat i com fer-lo a casa. En Rafel aplicarà aquesta tècnica d'entapissat per decorar un tamboret que havia fet abans amb un bidó de llauna. Aprofitarem per saber unes quantes coses de la serra de vogir i, de passada, folrarem alguns botons. En Rafel també farà diversos models de menjadora d'ocells amb elements tan senzills com un tetrabric o una ampolla de plàstic. Al plató ens visita l'Ana Romero, dissenyadora i il·lustradora, que ens ensenyarà la tècnica del marbrejat sobre paper, per fer meravellosos estampats jugant amb l'aigua i la tinta. En Rafel viatja a Tarragona per visitar la Cereria Corderet, un establiment tan antic com curiós on ho saben tot sobre ciris i espelmes. A Barcelona, i concretament al Vostok, un establiment especialitzat en gravat i estampació, fem un taller de cal·ligrafia amb l'Oriol Miró, un dels gurus moderns d'aquesta disciplina. L'artista del dia és Xavi Bassols, que fa fotografia artesanal amb materials inesperats. A la fusteria de "Millor que nou", finalment, aprenem a canviar el frontal i el tirador d'un calaix trencat.
ed2k Ferriol 906 2015-03-13 00:21:42
Ja t'ho faràs -2x08- Capítol 8 (07.03.2015)
"Comencem el capítol 8 fent la competència a la NASA i, de passada, arruïnant la nostra migdiada: fem coets autopropulsats d'aire comprimit amb ampolles de plàstic. Però aquesta és la peça petita; la grossa, força espectacular, és una taula hivernacle feta a partir d'una finestra d'aquestes antigues i un gran calaix fariner. Allà podrem enviar els cactus a passar l'hivern sense por que agafin fred. I, de passada, tot fent l'hivernacle descobrim el xerrac, la nostra eina del dia. En Rafel entrevista a plató la Marisa Stinga, que ens farà unes originals pinyates fent servir, entre altres coses, paper de diari i cola feta a casa. El taller que veiem avui va de serigrafia aplicada sobre ceràmica en volum: dit així sembla molt complicat, però no és senzill, no. Per compensar, a ""Millor que nou"" aprendrem a apedaçar uns texans. L'artista del dia és la basca Aran Santamaria, que intervé, modifica i transforma llibres antics reconvertint-los en la seva creació. En Rafel viatja avui a Girona per conèixer una mítica fusteria i veure de prop com són la feina, les eines i els materials amb què treballen els fusters."
ed2k Ferriol 853 2015-03-13 00:21:45
Ja t'ho faràs -2x09- Capítol 9 (14.03.2015)
"Comencem el capítol d'avui amb poques complicacions, però resultats molt vistosos: en Rafel reciclarà les xapes de refresc que col·lecciona en imants per a la nevera, pins per a la solapa, anells o penjolls. I les reciclarà pel sistema d'afegir-hi resina. La nostra eina protagonista avui és el martell, que ens serà molt útil per muntar també una lleixa de fusta, envellida i embellida, amb pots de vidre enganxats. La visita al plató és ben especial: la Judith, una maga que treballa amb elements màgics reciclats i que ens farà diferents trucs... i ens ensenyarà com es fan! Avui també visitarem una microcerveseria, on seguirem pas a pas l'elaboració tradicional de cervesa i, acompanyant en Rafel, coneixerem un dels seus paradisos: Casa Parramon, luthiers especialitzats en instruments de corda fregats amb arc: a en Rafel el fascina descobrir les fustes que fan servir, les eines i les seves tècniques de treball. A ""Millor que nou"", on aprenem a reparar per no llençar, aprendrem a canviar el cul d'un calaix foradat."
ed2k Ferriol 845 2015-03-17 20:22:30
Ja t'ho faràs -2x10- Capítol 10 (21.03.2015)
En Rafel Vives intenta organitzar les vambes dels seus fills fent uns prestatges amb els monopatins vells... L'operació, que implica desmuntar-los, polir-los, foradar i collar, no és gaire complicada, però el resultat és ben bonic i molt pràctic. L'eina protagonista d'avui no és ben bé una eina: es tracta del paper de vidre.L'altra peça que avui farà en Rafel no és una, sinó diverses: guarnirà els testos de la terrassa, tan monòtons, amb diferents materials: mosaic, llana, puntes...Una activitat senzillíssima, que pot canviar l'aspecte del balcó, fent-lo molt més cuidat, i ajudar les plantes de casa que llueixin molt més. Entre una i l'altra peça, en Rafel aprendrà a muntar un llum de paper fet amb la tècnica de l'origami, mentre l'Estela Moreno (Cartoncita), la bloguera i dissenyadora especialista en aquesta tècnica japonesa, ens mostra moltes altres peces fetes pel mateix sistema. La música Eli Gras, que extreu estranyes sonoritats d'instruments insòlits, és l'artista de la setmana. I el paradís del manetes a què aquesta setmana ens porta en Rafel és la drogueria Farreny, a la Bisbal, on dedicarem especial atenció a les pintures, vernissos, imprimacions, pinzells i tota mena de materials per pintar. El reportatge, el dedicarem a la impressió en 3D i a algunes de les seves possibilitats en relació amb els treballs manuals. A "Millor que nou", finalment, ens ensenyaran a canviar la cremallera d'una dessuadora...
ed2k Ferriol 916 2015-03-25 22:39:38
Ja t'ho faràs -2x11- Capítol 11 (28.03.2015)
"I una setmana més, comencem amb una peça pensada especialment per als nens: un tipi, la tenda tradicional dels indis, si més no, en la versió popularitzada per les pel·lícules de l'Oest. Només haureu d'agafar un llençol del calaix, o un vestit de l'armari...i unes quantes canyes llargues. El segon objecte que fem al programa d'avui és un portacoberts tan bonic com pràctic, amb sis llaunes de tomàquet en conserva, un tros de fusta i un cinturó vell. Penseu, sobretot, a posar-vos guants. La llima, que farem servir força, és l'eina de la setmana. Rebrem al plató la visita de Les Luthiers Drapaires, un grup que fa música ¿o sons, si més no- amb joguines i utensilis trobats a l'abocador, convertint-los en ginys tan curiosos com la màquina de l'amor, que només sona si hi ha contacte físic entre almenys dues persones. Al reportatge visitem un taller on diversos artistes i artesans treballen amb vidre reciclat i donen una segona vida ¿molt més bonica, s'ha de dir- a ampolles i altres objectes d'ús quotidià. En Rafel ens portarà al seu paradís de les cordes, la Corderia Farrés, a Barcelona i coneixerem l'obra del col·lectiu 1,2,3 Pica Paret! A "Millor que nou" canviarem la reixeta del cul d'una cadira, una operació ni tan simple ni tan ràpida com podríem pensar..."
ed2k Ferriol 781 2015-04-11 01:02:38
Ja t'ho faràs -2x12- Capítol 12 (04.04.2015)
"En Rafel fa uns prestatges amb caixes de plàstic -de fruiteria- per a l'habitació dels nens. Una peça molt senzilla i vistosa que triomfarà molt entre els que són poc exigents o tenen poc temps. L'altra peça que aprenem a fer ens permet reciclar una garrafa d'aigua, tot i que un cop acabada ningú diria que es tracta d'un objecte tan comú. El resultat? Un llum de plàstic que ja s'ensenya en diverses escoles de disseny i que té molta gràcia. El cúter, una eina essencial per tallar plàstic, és l'eina protagonista aquesta setmana. Al plató entrevistem Clàudia Font, que ha recuperat la tècnica del macramé ¿que semblava una mica passada de moda- i li ha donat un aire modern. En Rafel aprendrà amb ella el que no van aconseguir ensenyar-li a la classe de treballs manuals de l'escola. Sabeu què és l'enquadernació belga? Es tracta d'una de les tècniques més clàssiques d'enquadernació, i nosaltres assistim a una taller on ensenyen a fer-ne. També visitem, amb en Rafel, el paradís dels amants de la vitralleria, l'Art del Vitrall, un preciós taller de Sabadell dedicat a aquesta tècnica de ressonàncies medievals. Mentrestant, a "Millor que nou" ens ensenyaran a descalcificar una planxa. L'artista de la setmana és en Joaquim Riera, que crea paisatges i objectes insòlits amb materials recuperats de la brossa."
ed2k Ferriol 824 2015-04-11 01:02:41
Ja t'ho faràs -2x13- Capítol 13 (11.04.2015)
"En aquest últim capítol de la temporada, en Rafel farà un objecte inesperat a partir d'un televisor vell d'aquells que ara ens semblen tan pesants. Els televisors de tubs (un cop buits, clar) ens sorprenen reencarnant-se en peixeres o casetes per al gat. L'altre objecte a què aquesta setmana donarem una segona vida és el típic conjunt de taula i cadires de plàstic blanc que tothom té al balcó, la terrassa o el jardí i que sembla immortal. Ja que no es trenca ni s'espatlla, encara que hagi agafat un color lleig, el recuperarem amb un toc de glamur. Ara que s'acosta el bon temps, amb això la terrassa o el jardí adquiriran un aire nou. L'eina de la setmana no serà una eina, sinó una caixa d'eines: quines són les peces imprescindibles per a la supervivència. Ens visitarà al plató la Marta Barberà, bloguera i manetes a qui ja coneixíem de les samarretes estampades amb plastidecors. Avui ens ensenyarà una altra tècnica d'estampat, que implica un raspall de dents i molt amor per l'astronomia. En Rafel visita una històrica ferreteria de Mallorca: la Central (i, de passada, el veiem en el seu element i xerrant amb altres illencs com ell). El reportatge ens porta a una altra tècnica antiga, la cistelleria, si bé amb un punt de vista contemporani. L'artista de la setmana és en Miquel Àngel Joan, que crea joguines amb material recuperat. I a ""Millor que nou"", finalment, ens ensenyaran com fer el manteniment i la posada a punt de la nostra bicicleta."
ed2k Ferriol 837 2015-04-15 00:59:23

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.