Elinks

El documental - El pes de la palla

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD, 1334 kbps, Qf: 0,190, 704x400
Codec audio:
Mp3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
El documental - El pes de la palla
Durada: 35 minuts. - Mida: 368 MB

Durant els darrers anys, la crisi econòmica ha posat en relleu la descomposició dels valors que sostenien la cultura occidental. Alhora, hi ha persones que continuen travessant les fronteres europees amb la il?lusió d'un món millor. No comparteixen els codis occidentals i observaran, doncs, aquest nou món a la deriva a través d'una mirada estranyada, perplexa.

"El pes de la palla" retrata una d'aquestes mirades per plantar un mirall davant dels ulls dels occidentals i els planteja els següents interrogants: quines són les pors dels occidentals? Quin valor donen a la paraula? Com viuen el temps? Hi ha alguna cosa sagrada entre ells?

Aquest documental captura una veu carregada de sentit comú, que sembla recordar al desconcertat món occidental alguna cosa que podria haver oblidat. Aquesta peça neix a partir d’unes converses entre un occidental i un africà. Aviat ens vam adonar que, durant les converses, passava una cosa molt especial: les paraules de l’africà començaven a traspuar un sentit comú impepinable, una mena de lògica aplastant i rotunda sobre les nostres maneres de fer i desfer aquesta nostra societat, filla de la tradició occidental. Parlava des d’una mena d’eix humà interior que s’expressava amb una contundència aclaparadora sobre nosaltres i les nostres maneres.

Quan les converses prenien aquesta volada, ens quedàvem muts. La seva visió i els seus punts de vista adquirien una tal força que no podíem fer altra cosa que reconèixer-ho i callar. Vam voler caçar això. Vam utilitzar la càmera com a instrument privilegiat d’escolta davant d’aquesta paraula?font.

La intenció va ser deixar una traça d’aquest sentit comú extraordinari que algunes persones són capaces de desplegar. Un Sentit Comú que sembla contenir les llavors d’alguna cosa fonamental i que, en posar el punt de mira en nosaltres, els occidentals, ens pot arribar a colpir com una martellada al dit gros del peu.
ed2k lopere 574 2014-12-21 13:24:46

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.