Elinks

Els tresors de Sarah Wiener

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD, 1336 kbps, Qf: 0,190, 704X400
Codec audio:
Català MP3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo - V.O. (francès) mp3, 96 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Mono
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Els tresors de Sarah Wiener -01- Els tomàquets del Vesubi
Comença per Itàlia i la badia de Nàpols. Aquí és on viuen els Giordano, que conreen un dels millors tomàquets del món: el Corbara. Antonio Giordano té 8000 tomaqueres, totes plantades a mà. El tomàquet Corbara deu el seu gust al sol napolità i a la terra volcànica del Vesubi. La seva carn és ferma i extraordinàriament aromàtica. Un cop sec, proporciona una matèria primera inigualable per a salses. Això no obstant això no és un plat de spaghetti el que Sarah Wiener ofereix a la família Giorgano com a agraïment. Pel seu sopar de comiat els fa rotllos d'albergínies laminades i pa enrotllat amb tomàquet.

ed2k lopere 877 2014-10-13 21:47:54
Els tresors de Sarah Wiener -02- El pa de Baviera
Sarah Wiener se'n va a Baviera, al sud d'Alemanya, per buscar un pa que la faci feliç. Es troba a la granja biològica d'Anna i Engelhardt Troll. La parella i els seus fills exploten unes 77 hectàrees i conreen a més a més de blat, espelta, sègol, faves i col arrissada. També tenen 85 caps de bestiar. La llavor especial que utilitzen per al seu blat és produeixen a partir de varietats antigues i no requereix cap fertilitzant ni insecticida químic. El blat es cull a finals d'agost, quan el clima és encara sec. Anna Troll utilitza el blat per fer pa que el seu marit Engelhardt ven al mercat. Però hi ha blat i blat, i també en poden fer alguna cosa més que pa. El xef Christian Birnkammer del restaurant Birnis a Neuötting sorprèn Sarah proposant-li tres plats a base de tres tipus de blat, espelta, blat Khorasan (kamut ®) i blat tendre. Sarah no es vol quedar enrere, i prepara per al seu sopar de comiat unes postres sorpresa que ve de l'antiguitat i el seu nom alemany ("zerrissener Fleck") evoca un crep estripat. Es tracta d'una saborosa massa decorada amb panses, nous i prunes.
ed2k lopere 834 2014-10-13 21:48:34
Els tresors de Sarah Wiener -03- Les pomes del Semmering
Sarah Wiener va cap a Àustria, a la frontera d'Estiria i la Baixa Àustria. El municipi de Breitenstein és a 90 km al sud de Viena. Allí, en els empinats vessants dels Pre Alps orientals, els Schneidhofer fa tres generacions que exploten l'Althammerhof - una granja orgànica on cultiven pomes i crien ovelles. La topografia no permet fer la recol?lecció mecanitzada, els fruits s'han de collir a mà. En els seus camps creixen no menys de 30 antigues varietats de pomes, amb noms inusuals com Brünnerling, Schafnase (nas d'ovella) o Lederrenette (cuir vermellós). Cada una té el seu sabor i caràcter. Algunes són perfectes per al strudel, d'altres són pomes per a sidra, i n'hi ha que milloren passant l'hivern sobre uns bastidors: es seu aroma es desenvolupa a la primavera. Sarah sorprèn a la família que l'acull amb una recepta inusual, sopa de pomes.
ed2k lopere 922 2014-10-13 21:49:49
Els tresors de Sarah Wiener -04- La llet de Transilvània
Sarah Wiener viatja avui a la pàtria llegendaria de Dràcula a la recerca de la llet dels seus somnis. La troba a casa dels Schuster: Willi, la seva esposa Lavinia i els seus quatre fills. Willi és un dels saxons de Transilvania, una minoria alemanya que viu aquí des de fa nou segles. En una vida anterior era intèrpret. És per casualitat que va descobrir la seva passió per la terra. Fa dotze anys, va deixar la ciutat i es va mudar amb Lavinia a Mosna i es va llançar a l'explotació de la seva granja. El seu major orgull és una vaca Mokanizca, una antiga raça bovina romanesa de la qual descendeixen totes les altres races del país. Oficialment, aquestes vaques han desaparegut, però encara se'n poden trobar algunes a les altures dels Carpats. Per a Willi, l'ideal seria tenir-ne tot un ramat. Pel que fa als formatges, la mantega, el mató i la nata, la família Schuster és autosuficient gràcies a les produccions de Lavinia. Per al sopar de comiat, Sarah prepara amb productes de la granja de Willi un plat de pastes picants amb formatge blanc escorregut i un deliciós strudel a la crema.
ed2k lopere 772 2014-10-13 21:50:18
Els tresors de Sarah Wiener -05- La gallina gascona
Anant a la recerca de la millor gallina, Sarah Wiener l'ha trobat a la terra dels mosqueters, a Gascunya. És a Puydarrieux que Sophie Deffis i Laurent Bonnin exploten una granja orgànica amb 300 porcs negres de Bigorra i 800 gallines Gascones que corren tot el dia per fora i a la nit les fan tornar per protegir-les de les guineus. Aquestes gallines són de races antigues, la carn de les quals té un sabor excel?lent, però van estar a punt de desaparèixer fa uns deu anys. Sophie i Laurent no volen sentir parlar de la cria en bateria ni de la cria selectiva. Pel seu sopar de comiat, Sarah prepara una gallina cuita al forn dins d'una escorça de pa, i per postres, sorprèn als hostes amb una recepta vinguda directament d'Àustria: creps amb formatge blanc passats pel forn.
ed2k lopere 941 2014-10-13 21:50:51
Els tresors de Sarah Wiener -06- L'oli d'oliva de Creta
Quan arriba l'hivern a Europa Central, la temporada de les olives a Grècia està en ple apogeu. Per tant, Sarah Wiener va a Creta per assistir a la collita de la fruita conreada durant mil?lennis. Vol saber els secrets d'un bon oli d'oliva. Coneix al productor Manolis Koutoulakis, un ex comerciant d'antiguitats. Leonardo reclutat per a la collita, ensenya a Sarah com triar les millors olives per a la degustació i la forma de conservar-les en salmorra amb llimona. Llavors té una cita amb Dimitris i Petros per a la recol?lecció: amb l'ajuda de pintes elèctriques, recullen les olives que cauen en les xarxes posades sota els arbres. Sarah pot delectar-se amb el nèctar més saborós i més car: l'oli de la primera premsada. Per al sopar de comiat, prepara pollastre amb llimona cuit a foc lent amb olives confitades.
ed2k lopere 899 2014-10-15 22:53:56
Els tresors de Sarah Wiener -07- El bacallà de les illes Lofoten
ed2k lopere 717 2014-10-24 23:21:33
Els tresors de Sarah Wiener -08- El xai de l'Alta Provença
ed2k lopere 801 2014-10-24 23:22:00
Els tresors de Sarah Wiener -09- La mel de Suàbia
ed2k lopere 757 2014-10-24 23:22:25
Els tresors de Sarah Wiener -10- Les patates d'Estíria
ed2k lopere 748 2014-10-24 23:22:52

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.