Elinks

Cronos - 11a temporada

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD, 1069 kbps, Qf: 0,190, 704x320 (2,21:1)
Codec audio:
Català MP3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo - V.O. mp3, 96 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Mono
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Cronos -11x01- Nancy Wake. Contra la Gestapo
Aquest docudrama narra la biografia de Nancy Wake, que va ser la dona més condecorada pels aliats i la persona més buscada per la Gestapo durant la Segona Guerra Mundial. Els alemanys li van posar el sobrenom de Ratolí Blanc per la seva habilitat per escapolir-se.

Quan va esclatar la guerra, era una jove casada amb un francès milionari que vivia luxosament a la cosmopolita ciutat de Marsella. Ho va abandonar tot per convertir-se en sabotejadora, organitzadora i combatent de la Resistència, en una lluita incansable contra els nazis.

La seva vida és un exemple de valentia i optimisme davant d'unes dificultats aparentment insuperables.
ed2k lopere 1321 2014-10-12 23:57:37
Cronos -11x02- Stauffenberg, la història verdadera
Avui sabem que l'adhesió majoritària a Hitler també va tenir clarobscurs. Més de dos-cents mil intel?lectuals es van suïcidar, d'altres exiliar i una minoria va complotar per acabar amb la vida de Hitler.

Claus Philipp Maria Schenk Graf von Stauffenberg va ser el protagonista del complot més seriós per acabar amb la vida d'Adolf Hitler, ja cap al final de la Segona Guerra Mundial. Malgrat que lluità lleialment durant la guerra, les atrocitats comeses pels nazis el faran anar gestant un atemptat que acabi amb la vida del dictador.

Quan Hitler pren el poder, l'any 1933, bona part de l'aleshores petit exèrcit alemany no és nazi. La majoria d'oficials són homes molt conservadors, i molts d'ells són aristòcrates que fan la carrera militar. Hitler, en primera instància, afavorirà l'exèrcit, però quan els nazis porten Alemanya a la guerra, una bona part dels oficials se sentirà incòmode amb la política hitleriana. Un d'ells serà Von Stauffenberg. Unes greus ferides de guerra, paradoxalment, li donaran l'oportunitat de treballar al costat del Führer. Aleshores aconseguirà organitzar una gran conspiració per acabar amb Hitler.
ed2k lopere 1305 2014-10-12 23:58:20
Cronos -11x03- La màfia roja. El KGB contra el ministeri de l'int
En els anys d'estancament polític durant el règim de Bréjnev, les dues principals forces del sistema polític de l'URSS s'embranquen en una exemplar batalla encoberta que implicarà Nikolai Shchelokov, ministre de l'Interior, i Iuri Andròpov, el poderós cap del KGB.

Un mes després de la mort de Bréjnev i de l'arribada al poder d'Andròpov, Shchelokov és destituït com a conseqüència d'una impressionant sèrie d'acusacions delictives. Un decret del Soviet Suprem l'inculpa d'abús de poder i li retira el rang militar de general soviètic.

La labor de recerca de la Lubianka, la seu central del KGB, havia donat molts fruits. Quedaven així exposades les activitats més il?lícites de la milícia russa i de l'aparell policial: suborns, desfalcs i ocultació de delictes. El sistema de corrupció arribava fins als més alts càrrecs del Ministeri de l'Interior. El mateix ministre, Nikolai Shchelokov, va tenir múltiples possibilitats d'enriquir-se durant l'exercici del seu mandat.
ed2k lopere 1239 2014-10-15 22:50:22
Cronos -11x04- La màfia roja. La màfia de l'exèrcit
Al maig del 1945 arriba el moment tan esperat pels soldats i els oficials soviètics: és hora de rebre les recompenses de guerra. Els constructors de la divisió militar DPS5 no en queden al marge. Més de 400 persones que van servir sota la supervisió de Nikolai Pavlenko, el comandant de la DPS5, obtenen ordres, medalles, trofeus i generoses bonificacions en efectiu. La majoria d'ells, però, no són conscients que la divisió a la qual van servir mai va existir oficialment.

Nikolai Pavlenko era un desertor que va crear aquesta organització fictícia, anomenada "Upravlenie Voennykh Rabot" ("Departament de Constructors de Guerra") o UVR, l'any 1942. Va aconseguir ascensos alhora que saquejava propietats del govern, tot beneficiant-se dels recursos assignats a la seva unitat. D'una petita agrupació militar, l'UVR va arribar a convertir-se en una poderosa organització, amb 20 branques en les regions occidentals de l'URSS.

Com va poder existir una organització d'aquestes característiques sota el sever sistema de control de l'estalinisme? Sembla que alguns subordinats de Leónid Bréjnev en saben la resposta.
ed2k lopere 1237 2014-10-15 22:51:16
Cronos -11x05- La cançó de Roland
Milions de persones per tot Europa han estudiat a l'escola secundària "La cançó de Roland" que constitueix una peça essencial de l'herència cultural comuna. Però 1.200 anys després de les aventures que allà s'expliquen, la pregunta és: què hi ha de cert? "La cançó de Roland" és un viatge de 1.200 anys al passat, buscant els orígens i el significat d'una de les peces literàries més antigues i més conegudes de la cultura europea. El documental investiga els fets històrics que es relaten al "Cantar de gesta" mitjançant tres eixos narratius principals:

- El relat del guionista i director Olivier van der Zee, després que descobrís en el País Basc una placa en homenatge als soldats bascos que van derrotar l'emperador Carlemany, contradient el que ell va aprendre de nen, que un exèrcit de 400.000 sarraïns va aniquilar la seva rereguarda comandada per Roland. - La recreació històrica de la campanya de l'exèrcit de Carlemany, de l'any 778, per la presa pacífica de Saragossa, els governants de la qual van sol?licitar la seva protecció davant l'emirat de Còrdova. - Les prospeccions arqueològiques en els llocs on es va poder produir l'atac, tractant de trobar evidències que permetin determinar l'escenari real d'aquella emboscada coneguda com la batalla de Roncesvalls.
ed2k lopere 1374 2014-10-21 23:29:30
Cronos -11x06- Bella proesa - 1a part
La Revolta de Pasqua del 1916 va ser un intent dels nacionalistes irlandesos de proclamar una república independent per la força. La milícia anomenada Voluntaris Irlandesos va ocupar diversos edificis de Dublín en un moment que la Gran Bretanya estava concentrada en la Primera Guerra Mundial i el seu exèrcit no tenia prou efectius a Irlanda. Però els britànics van reaccionar ràpidament i van reprimir la revolta en una setmana.
ed2k lopere 1143 2014-11-25 20:00:28
Cronos -11x07- Bella proesa - 2a part
La Revolta de Pasqua del 1916 va ser un intent dels nacionalistes irlandesos de proclamar una república independent per la força. La milícia anomenada Voluntaris Irlandesos va ocupar diversos edificis de Dublín en un moment que la Gran Bretanya estava concentrada en la Primera Guerra Mundial i el seu exèrcit no tenia prou efectius a Irlanda. Però els britànics van reaccionar ràpidament i van reprimir la revolta en una setmana.
ed2k lopere 1036 2014-11-25 20:00:58
Cronos -11x08- L'últim estiu de pau
El 28 de juny de 1914, l'arxiduc Francesc Ferran, hereu al tron d'Àustria, és assassinat a Sarajevo. El crim va ser el desencadenant de la Primera Guerra Mundial, que va començar al cap de cinc setmanes. Aquest documental reprodueix detalladament les cinc dramàtiques setmanes prèvies a l'inici de la guerra, i intenta reflectir les complexes motivacions i les decisions que van prendre els dirigents polítics i els diplomàtics europeus. Basat en documents originals, el documental fa un recorregut pels despatxos i sales de reunions dels diferents nuclis de poder del continent europeu, i també per les cafeteries i llocs de trobada de Berlín i Viena, on tenien lloc les converses entre ambaixadors, militars i representants de partits polítics.
ed2k lopere 1170 2014-11-25 20:01:48
Cronos -11x09- Clemenceau, el pare de la victòria
Charlotte Beauséjour, una jove periodista quebequesa, viatja a França per escriure una biografia de l'estadista francès Georges Clemenceau, heroi de la Primera Guerra Mundial. El 1917, les tropes alemanyes, reconstituïdes després del fracàs al front oriental, amenacen París, mentre que l'exèrcit francès pateix una onada de motins. Amb l'aigua al coll, França necessita un salvador. Contra tot pronòstic, el 1917, Clemenceau, "el Tigre", -malnom que dóna fe de la seva reputació- és nomenat president del Consell i es fa càrrec del govern i, per tant, de la direcció de la guerra. Malgrat les reticències inicials de Clemenceau, el president i la periodista arriben a travar amistat, fet que permet a Charlotte copsar els matisos de la personalitat del mandatari i l'ajuda a entendre, també, la seva política.
ed2k lopere 1141 2014-12-05 22:34:35
Cronos -11x10- La nit en que no volíem morir ofegats
La nit del 16 de febrer de 1962 un temporal assola el nord d'Alemanya. A Hamburg els dics cedeixen de manera completament inesperada. Les masses d'aigua inunden gran part de la ciutat i sorprenen la major part d'habitants dormint. Amb testimonis de primera mà i actors de primera fila aquest docudrama reconstrueix aquella nit dramàtica que va causar més de 300 morts i va deixar més de 10000 persones sense casa.
ed2k lopere 1144 2014-12-20 00:36:53
Cronos -11x11- Adolf Eichmann. Amor, traïció i mort
L'any 1957, el periodista holandès Willem Sassen entrevista l'extinent coronel de les SS Adolf Eichmann (responsable dels "transports" als camps d'extermini i resident a Buenos Aires amb nom fals), amb la intenció d'escriure'n un llibre en pro del nazisme.El fiscal Fritz Bauer (el que iniciaria els processos d'Auschwitz a l'Alemanya Federal) contacta amb el Mossad quan rep informacions des de l'Argentina sobre el parador d'Eichmann: un home cec, supervivent de l'holocaust, el localitza perquè la seva filla manté relacions amb un antic company d'escola, fins que descobreix que és el fill gran d'Adolf Eichmann. Per haver-lo delatat, aquesta família viurà sota contínues amenaces de mort i, encara ara, la filla es nega a parlar dels fets. El 1960, el Mossad va decidir finalment segrestar Eichmann per jutjar-lo a Israel i, l'1 de juny de 1962, els tribunals israelians el van condemnar a la forca per ser un dels culpables de l'assassinat de gairebé sis milions d'europeus de religió o ascendència jueva.
ed2k lopere 1207 2015-01-04 02:52:47
Cronos -11x12- L'heroi cec
Aquest docudrama recrea la resistència que va oposar un home cec al règim nacionalsocialista. Una de les seves protegides, Inge Deutschrkron, supervivent de l'Holocaust, explica com, amb suborns i molt d'enginy, l'empresari berlinès Otto Weidt mirava de protegir de la Gestapo els seus treballadors, jueus i gairebé tots cecs. Amb l'Alice, una noia jueva de bona família, l'unia un lligam molt especial que va fer que emprengués un viatge molt arriscat fins a Auschwitz per salvar-la d'una mort segura.
ed2k lopere 1101 2015-04-21 21:14:26
Cronos -11x13- La meva filla Anna Frank
La jove Anna Frank i la seva família van estar més de dos anys amagats en una casa d'Amsterdam, fins que algú els va denunciar i l'SS els va detenir. Aquest documental conté escenes de ficció basades en el diari de la noia.
ed2k lopere 1285 2015-04-21 21:14:30
Cronos -11x14- Marie Curie, una dona al front
Quan esclata la Primera Guerra Mundial, Marie Curie ja és una científica reconeguda a qui li han concedit el premi Nobel de Física i el de Química. Marie decideix implantar la radiologia als hospitals de campanya.
ed2k lopere 1166 2015-05-02 01:38:10
Cronos -11x15- Pasteur
Pasteur va inventar la vacuna de la ràbia. Però com va fer aquest descobriment? Per què la va provar per primera vegada en un nen? I, quin producte li injectava, un dia rere l'altre, en el secret més absolut? Aquest documental ens permet reviure les setmanes decisives de la primera vegada que es va provar la vacuna en una persona, i descobrirem les esperances i els temors del gran científic. I també repassa els descobriments que va fer Pasteur: des dels primers microorganismes vius a la pasteurització, de l'asèpsia al mecanisme de contagi, fins a la preparació de la primera vacuna.
ed2k lopere 1055 2015-05-13 23:23:33
Cronos -11x16- Vides reals, guerra real - El primer dia
La Primera Guerra Mundial ja ha esclatat, però els soldats britànics encara no han entrat en combat. A Mons, una ciutat envoltada de ponts, s'hauran d'enfrontar a les tropes alemanyes, més nombroses. L'estrena dels britànics en la guerra no podria ser pitjor.
ed2k lopere 1143 2015-06-03 22:28:46
Cronos -11x17- Vides reals, guerra real - El batalló dels Col·leg
Vides reals, guerra real - El batalló dels Col·legues.

A causa de les nombroses baixes sofertes, el govern britànic crea els anomenats "batallons d'amics", formats per col?legues de feina i amics de barri. La confiança entre els soldats és la pedra angular d'aquests batallons, però un desertor pot fer trontollar tots els esquemes.
ed2k lopere 1026 2015-06-14 01:37:30
Cronos -11x18- Vides reals, guerra real - La màquina de guerra
Els britànics esperen donar un cop d'efecte i decantar la balança a favor seu amb una nova arma de guerra: el tanc. A la terrible batalla d'Amiens, aquests vehicles rudimentaris destrossen les desconcertades tropes alemanyes, però a un preu molt alt.
ed2k lopere 1052 2015-06-21 23:25:30
Cronos -11x19- La batalla de Bannockburn
Documental que explica la lluita per la corona escocesa que s'esdevé al començament del segle XIV en plena ocupació anglesa d'Escòcia, els esdeveniments previs a la batalla de Bannockburn, el 1314, i el desenvolupament d'aquesta batalla llegendària del poble escocès. A Bannockburn s'enfrontaren el poderós exèrcit anglès, comandat pel rei Eduard II, i Robert de Bruce i els seus homes, molt menys nombrosos però decidits a lluitar per la causa de la nació escocesa, que havia patit la crueltat del rei Eduard I, culpable de la mort del rebel escocès William Wallace.
ed2k lopere 1116 2015-06-22 23:49:15
Cronos -11x20- Lady Liberty, el naixement d'un símbol
El maig de 1965, un escultor jove, Auguste Bartholdi, va a un sopar organitzat per Edouard de Laboulaye, un republicà convençut i opositor acèrrim de Napoleó III. Laboulaye llança una idea audaç: desafiar l'emperador oferint als Estats Units un monument per al centenari de la seva república. Així és com neix l'Estàtua de la Llibertat. Però del somni a la realitat hi ha un gran pas, que durarà 20 anys. El jove Bartholdi s'ha de fer un nom. Coneix Ferdinand de Lesseps, promotor del llegendari canal de Suez, que l'impressiona tant que decideix proposar la seva primera estàtua monumental a Ismaïl Paixà, khediv d'Egipte. Però és un gran fracàs. Bartholdi no té temps de lamentar-se, la guerra francoprussiana de 1870 acaba d'esclatar. Amb la derrota i la pèrdua de la seva Alsàcia natal, se'n va als Estats Units, que l'obsessionen. El president Grant i els financers més importants de Nova York el reben, però no entenen el seu projecte. Un altre fracàs, però determinat, Bartholdi comença la construcció de la seva estàtua als tallers Gaget de París. És massa tard per al centenari dels Estats Units, però quan l'estàtua finalment arriba a París amb 8 anys de retard, esdevé immediatament una icona.
ed2k Petiso 1029 2015-08-07 00:54:41

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.