Elinks

Concert Tricentenari 1714 - Catalunya 1714

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD, 1335 kbps, Qf: 0,190,704x400
Codec audio:
MP3, 192 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Concert Tricentenari 1714 - Catalunya 1714
Durada: 40 minuts. - Mida: 437 MB

Des de la sala Pau Casals de l'Auditori de Barcelona. Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)

Coral Càrmina.

Daniel Mestre, director.

Cor de cambra de Granollers Josep Vila i Jover, director

Cor jove Amics de la Unió de Granollers David Gómez, director

Salvador Brotons, director

Salvador Brotons (Barcelona 1959): Catalunya 1714

Vàrem assistir al concert “Tricentenari 1714″ i el que hauria pogut ser un concert mes, fora de la temporada de l’OBC, es va convertir en un dels més extraordinaris concerts que hem viscut mai, tant per les peces musicals que es van interpretar, com molt especialment pels sentiments de pertinença al nostre país, Catalunya, en l’actual moment històric que almenys nosaltres, estem vivint plenament, per tal d’aconseguir la independència, si aixi el poble de Catalunya ho vol.

L'OBC aquest cop va estar dirigida pel mestre Salvador Brotons, que a la vegada és l’autor de l’estrena que escoltaríem i que per altra banda era la raó de ser d’aquesta vetllada.

La sorpresa va estar extraordinària i deixant de banda els nostres sentiments per pertànyer a la nació catalana, musicalment ens va impactar molt favorablement; tant és així que en finalitzar ens vàrem adonar que havíem assistit a un esdeveniment musical històric.

Aquest poema musical, està dividit en vuit parts, sense cap pausa: “Neguit turbulent”, “Processó”, “Tristos presagis”, “Atac borbònic”, “Desfeta i dolor”, “Plany al temps passat”; aquestes sis primeres parts ens expliquen quasi visualment l’atac dels Borbons contra la nació catalana l’any 1714.

Per últim els dos darrers moviments, ens mostren el moment actual ? “Creixença i voluntat de ser” que inclou el nostre himne Nacional, el Cant dels segadors??i el darrer?.“Afirmació Nacional”, aquest últim ens explica en música i cors, les darreres manifestacions del poble de Catalunya els darrers 11s de Setembre, al crit de IN, INDE, INDEPENDÈNCIA!!!
ed2k lopere 657 2014-09-22 21:25:39

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.