Elinks

El documental - L'estrambòtic naixement de Venus

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD, 1335 kbps, 704x400, Qf: 0,190 – 84% Test compressibilitat,
Codec audio:
MP3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
El documental - L'estrambòtic naixement de Venus
Durada: 54 minuts. - Mida: 563 MB

L'Empordà (Girona). Quim Hereu es prepara per començar l'obra més ambiciosa de la seva carrera artística, "L'estrambòtic naixement de Venus", una visió molt personal d'un dels grans temes de la pintura universal, creada en un format de dimensions colossals: 12 x 6m en una sola peça. Aquesta pintura és la primera d'una trilogia en què està representant els colors primaris de la humanitat: el Temps, el Poder i la Llibertat. Seran els 3 quadres més grans pintats mai a Catalunya. Amb aquest projecte, el projecte STRAM, el pintor vol donar a conèixer l'estrambotisme, un corrent artístic gairebé desconegut nascut a l'Empordà i que ara ell està redefinint i impulsant.

Construeix un entorn especial per poder-la realitzar. Un entramat complex que porta mesos de preparació i anys d'estudi. I, finalment, arriba el gran dia. Fa la primera pinzellada del que serà un dels olis sobre tela més grans del món i d'un estil personalíssim, l'Estrambòtic. Dubte sobre el temps que trigarà a concloure la pintura. Potser un any i mig. Ha traçat un pla, però no vol posar-se límits fixant dates concretes. L'objectiu és que el resultat final sigui el que vol. Sap que comença una aventura que canviarà la seva vida. Durant un any està tancat en una nau industrial que ha convertit en el seu estudi. En aquest cas, més que mai, té sentit la frase: "La soledat del pintor amb la seva obra". Ell es va apassionant a mesura que ella va creixent, però mai abandona la seva quotidianitat, la que li dona l'equilibri necessari per poder tirar endavant.

Hereu manté contacte amb el seu cercle més pròxim. El visiten les seves filles, la seva dona i alguns amics. Entre ells el pintor Joan Fuster -que d'alguna manera és el seu mentor-, amb qui manté unes converses plenes de cordialitat, tendresa i complicitat. També passeja pels indrets inspiradors del seu estimat Empordà, amb el mar sempre de rerefons.
ed2k lopere 554 2014-04-20 11:49:02

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.