Elinks

Com ens ha fet la Terra

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD, 1335 kbps, 704x400, Qf: 0,190 – 59% Test compressibilitat,
Codec audio:
Català MP3, 128 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Estèreo- anglès: 96 kbps, 44,1 kHz, Cbr, Mono
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Com ens ha fet la Terra -01- L'interior de la Terra
El primer episodi explora la relació entre l'interior de la Terra i el desenvolupament de la civilització humana visitant una extraordinària cova de cristalls a Mèxic, esmunyint-nos per un pou fet a mà al desert iranià i arrossegant-nos per túnels de més de 6.000 anys d'antiguitat a Israel.

Aquesta exploració mostra que a través de la història els nostres avantpassats es van sentir estranyament atrets per les línies de falla, llocs que connecten la superfície amb l'interior del planeta. Aquestes línies de falla donaven accés a fonts de recursos importants, però també comportaven greus perills.
ed2k lopere 1017 2013-04-26 23:00:38
Com ens ha fet la Terra -02- L'aigua
En aquest episodi estudiarem la nostra complexa relació amb l'aigua. Anant a indrets espectaculars a Islàndia, el Pròxim Orient i l'Índia, veurem com el control de l'aigua ha estat vital per a l'existència humana.

Experimentarem a vista d'ocell el cicle de l'aigua del qual depenem, descobrirem com els habitants de les estriacions de l'Himàlaia construeixen ponts vivents a partir de les arrels dels arbres per lluitar contra el monsó i visitarem Egipte per revelar el secret de l'èxit dels faraons. Al llarg de la història, l'adaptació i el control dels canvis constants en les fonts de proveïment d'aigua han estat la clau de la supervivència i de l'èxit.
ed2k lopere 936 2013-04-26 23:00:42
Com ens ha fet la Terra -03- El vent
Navegarem en un dels vaixells de regates més ràpids que mai s'hagin construït mentre explorem la nostra turbulenta relació amb el vent. Viatjant a llocs paradigmàtics, entre els quals hi ha el desert del Sàhara, la costa oest de l'Àfrica i el Pacífic sud, descobrirem com la gent ha aprofitat el poder del vent durant milers d'anys.

El vent és una força aparentment caòtica, però els sistemes que informen l'atmosfera han modelat el destí dels continents i són al centre d'alguns dels moments més assenyalats de la història humana....
ed2k lopere 895 2013-04-28 16:30:58
Com ens ha fet la Terra -04- El foc
En aquest episodi explorarem la relació de l'home amb el foc. Començarem experimentant una trobada ben especial amb aquesta extraordinària i terrible força de la natura caminant a través d'un virulent incendi.

El foc ha estat la nostra principal font d'energia durant molt de temps. Mostrarem com aquesta força vinculada al nostre planeta ha estat a l'origen, entre d'altres, de la revolució industrial a Anglaterra mentre mantenia aturat el desenvolupament de la Xina. Tot fent camí ens submergim en un llac misteriós a Oregon, escalem una glacera de sal, travessem una cova extraordinària a l'Iran i prenem un bany terapèutic en petroli cru.
ed2k lopere 874 2013-04-28 16:31:22
Com ens ha fet la Terra -05- El planeta humà
En els episodis anteriors aquesta sèrie ha fet una ullada a quatre forces geològiques que han modelat la història de la humanitat. En aquest darrer episodi explorarem una força completament nova: els humans.

És relativament senzill pensar avui en dia en el nostre impacte sobre el planeta en clau negativa, però, com descobrirem, no sempre ha estat així. El que és clar és que avui tenim unes possibilitats sense precedents de controlar la majoria dels cicles geològics del planeta. La qüestió és com utilitzarem aquest poder en el futur...
ed2k lopere 894 2013-04-28 16:31:54

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.