Elinks

Escapades a baix cost - 1a. Temporada

Font:
DVB+DVB
Codec video:
XviD 1.2.2 (Bitrate: 1578 kbps – Qf: 0.234) Resolució: 704 x 392 px (aspect ratio 1,77:1)
Codec audio:
MP3 @ 128 kbps, ABR, 48000Hz, joint estèreo
Nom Format Muntador Audio Mida Clicks Afegit
Escapades a baix cost -1x01- Marroc
Primera escapada: Marroc. Des de fa un temps, ja hi ha vols de baix cost a les dues ciutats més turístiques del Marroc: Fes i Marràqueix. Per això, la Rosa i la Laia hi han volgut fer la primera escapada. En cinc dies, visiten les dues medines imperials, considerades les més maques i importants del país, i fan dues excursions a la muntanya i a la costa.
ed2k Oliana Molls 766 2009-07-24 18:16:04
Escapades a baix cost -1x02- Centreeuropa
Segona escapada: Centreeuropa Praga, Viena i Bratislava són tres capitals del centre d'Europa que són a molt pocs quilòmetres de distància i, per això, la Rosa i la Laia han decidit fer-hi una altra de les seves escapades. Totes tres formaven part de l'antic imperi austrohongarès, però la història particular de cadascuna les ha fet molt diferents. Praga Com que fa bon dia, la Laia i la Rosa aprofiten per visitar Praga d'una manera diferent i lloguen un patí de pedals per fer una volta pel riu. La següent parada és per conèixer la famosa cervesa txeca, cosa que fan amb unes noies txeques que, curiosament, estudien català. Karlovy Vary Cada dia surten des de Praga desenes d'autocars cap a la ciutat balneària de Karlovy Vary, on hi ha un centenar de fonts considerades curatives. La Laia i la Rosa s'apunten a prendre les aigües i a altres tractaments típics de balnearis. Viena La Rosa i la Laia agafen un tren durant quatre hores per anar de Praga a Viena. A la capital austríaca, visiten la pastisseria Demel, una de les més antigues de la ciutat, on veuen com es fa el Sacher i l'Strudel, dos dels pastissos més famosos de Viena. També intentaran aprendre a ballar vals! Segon dia a Viena Cada diumenge al matí, al palau de Hofburg, canten els Nens Cantors de Viena. La Rosa i la Laia fan cua per aconseguir entrades gratuïtes i sentir un dels cors de veus blanques més antics i apreciats del món. Per matar la calor, després se'n van a una piscina que és al mig del canal del Danubi. Bratislava Bratislava, la capital d'Eslovàquia, és a poc més d'una hora en ferri de Viena. La Laia i la Rosa hi fan una visita per conèixer el centre històric, un entramat de carrers atapeïts de palaus barrocs i edificis rococó, on les dues reporteres juguen a trobar unes estàtues de bronze que les guies turístiques no diuen on són.
ed2k Oliana Molls 811 2009-07-24 18:16:53
Escapades a baix cost -1x03- Sud d'Espanya i Lisboa
Tercera escapada: Sud d'Espanya i Lisboa L'alta velocitat no només ha acostat Barcelona a Madrid, sinó que també ens ha posat més a prop d'Andalusia. Cada dia hi ha un AVE de Barcelona a Sevilla i la Rosa i la Laia l'han volgut estrenar per fer la tercera de les seves escapades. Volen conèixer els encants d'Andalusia i també de Portugal. Des de Sevilla, però, aniran fins a Cadis, i fins a Lisboa per carretera. Sevilla A la Rosa i la Laia, els fa una especial il·lusió viatjar amb l'AVE fins a Sevilla. A la capital andalusa fa tanta calor que no tenen més remei que fer una bona becaina per agafar forces per poder aguantar una nit típica sevillana a Casa Anselma, on cada dia hi ha flamenc en directe. Cadis La calor a Sevilla és tan forta que la Laia i la Rosa decideixen marxar a Cadis. Allà s'està commemorant el bicentenari de la Constitució Espanyola del 1812, que es va promulgar en aquesta ciutat, i una de les activitats que fan és una ruta teatralitzada en un "vaporcito". Al vespre, totes dues noies se'n van de "tapeo". Segon dia a Cadis La Rosa i la Laia s'afegeixen a la gimnàstica matinal que cada dia s'organitza gratuïtament a la platja gaditana de La Caleta. Després visiten la torre Tavira, on contemplen les vistes de la ciutat a través d'una càmera obscura. Pels carrers, es troben un festival de folklore internacional i s'hi apunten. Lisboa La Rosa i la Laia visiten Lisboa, la ciutat blanca. No es volen perdre els pastissets típics del barri de Bélem i se'n van a la pastisseria que en té la recepta original, que és secreta. A la tarda, van a veure una "corrida" de toros on, a diferència d'Espanya, no maten l'animal. Segon dia a Lisboa La Laia i la Rosa pugen al tramvia més famós de Lisboa, el 28, i fan la seva llarga ruta pels barris històrics de la ciutat. Baixen al Campo de Santa Clara, on cada setmana es fa la Fira del Lladre, una espècie de mercat dels Encants amb molta història. Acaben el dia sentint veïns del barri de l'Alfama cantar "fados" en una taverna.
ed2k Oliana Molls 764 2009-07-24 18:17:31
Escapades a baix cost -1x04- Sud d'Itàlia
El sud d'Itàlia té molts encants. Nàpols, les ruïnes de Pompeia, el Vesubi i l'illa de Sicília, la més gran del Mediterrani. Allà van la Rosa i la Laia en l'última de les seves escapades. Nàpols És la ciutat més caòtica, anàrquica i sorollosa del sud d'Itàlia, però és precisament tot això el que la fa especial. La Rosa i la Laia s'endinsen pels seus carrers i descobreixen els tallers de pessebristes i la pizzeria més concorreguda de la ciutat. El Vesubi i Pompeia Si es va a Nàpols, no es pot deixar de pujar al Vesubi, el volcà que està adormit però no extingit i que, justament fa 2.000 anys, va enterrar la ciutat de Pompeia sota les seves cendres. Aquesta gran catàstrofe va generar les ruïnes romanes més ben conservades del món. De Nàpols a Sicília Tot i que Sicília és una illa, des del continent s'hi pot anar en tren ja que, per travessar l'estret de Messina, es fica dins d'un ferri. La Rosa i la Laia hi viatgen de nit i arriben a Palerm de bon matí. La primera visita que fan a la ciutat és a les famoses catacumbes. Palerm Palerm és una ciutat molt decadent amb una gran quantitat d'edificis històrics pendents de restauració. La Rosa i la Laia la recorren amb un guia d'excepció, el director de l'Institut Cervantes, Miguel Spotorno, que les acaba portant a una exposició d'art espanyol. Tot seguit, visiten un taller de les famoses marionetes sicilianes. L'illa de Vulcano L'últim dia a Itàlia, la Rosa i la Laia se'n van en ferri a Vulcano, una de les set illes eòlies, on la gent fa tractaments amb el fang de les seves aigües. Quan ja en tenen prou, se'n van a recórrer els bonics paisatges volcànics de l'illa.
ed2k Oliana Molls 859 2009-07-30 14:09:56

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.