Elinks

L'experiment (Das Experiment)

Any:
2001
Categories:
Pel·lícula
Generes:
Drama, Terror, Thriller
Descripció:
Durada: 1h 54 minuts. - Mida: 1.55 Gigues

Dirigida: Olivier Hirschbiegel Rating: + 18 años Interpretes: Moritz Bleibtreu, Christian Berkel, Oliver Stokowski, Wotan Wilke

Tarek Fahd (Moritz Bleibtreu) participa amb 19 altres candidats en un experiment de simulació d'una presó durant dues setmanes. Els participants son seleccionats per un ordenador per ser presoners o guardians. L'experiment comença tranquil, però ràpidament es deteriora quan els guardians desenvolupen tendències megalomaniaques. El professor Klaus Thon (Edgar Selge), percep la deterioració com a reaccions psicològiques estàndard, i refusa ficar fi a l'experiment, malgrat les protestes de la seva ajudant, Dra. Jutta Grimm (Andrea Sawatzki). A mida que el temps passa, els guardes faran tot el possible per ocultar els seus actes i fer que l'experiment continuï, al mateix temps els presoners faran el que pugin per resistir.

Crítica: Inspirada en el tètric i verídic experiment de la presó de Stanford que va passar en Estats Units al 1971, el prometedor cineasta Olivier Hirschbiegel, reflexiona sobre els mecanismes de la submissió social i la pràctica de la violència com a principal forma de control de les masses. Ni que la pel·lícula pugui caure a vegades en els vicis interpretatius dels seus propis protagonistes, el missatge es contundent i el resultat lo suficientment impactant com per donar-li la volta a la majoria dels experiments televisius actuals sobre els models de conducta en la convivència.

Sinopsis (by Petiso): Gran hermano a lo alemany.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVD+TV L'experiment Català-Alemany 2001 2008-11-11 18:20:10

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.