Elinks

Un botí de 500.000 dòlars (Thunderbolt and Lightfoot)

Any:
1974
Categories:
Pel·lícula
Generes:
Acció, Aventures, Comèdia, Crim, Drama
Descripció:
Idioma versió original: anglès Producció: Robert Daley per a Malpaso i United Artists, 1974 (Estats Units) Direcció i guió: Michael Cimino Durada: 145 minuts Fotografia: Frank Stanley (color DeLuxe) Música: Dee Barton Intèrprets: Clint Eastwood (Thunderbolt), Jeff Bridges (Lightfoot), George Kennedy (Red), Geoffrey Lewis (Goody), Catherine Bach (Melody), Garey Busey (Curly)

Un famós lladre de bancs, conegut amb el malnom de Thunderbolt, s'associa amb un amic seu que es diu Lightfoot, per continuar la seva carrera delictiva. Dos antics socis de Thunderbolt reclamen la part que els correspon d'un botí de 500.000 dòlars, producte d'un robatori anterior i que Thunderbolt ha amagat en una vella escola de Warsaw, a Montana. Quan arriben al lloc, troben que l'escola ja no existeix i en el lloc on era hi ha un modern edifici. Davant d'aquesta situació decideixen repetir el cop a la mateixa companyia.

Michael Cimino va debutar en el cinema com a guionista en films de Clint Eastwood, fins que va realitzar el primer llargmetratge, dirigint aquest actor en "Un botí de 500.000 dòlars". En aquesta història sobre la recerca d'un tresor, Cimino va demostrar el seu talent de realitzador elegant i àgil. En el seu segon film," El caçador" (The Deer Hunter, 1978) va triomfar plenament i va ser premiat amb cinc Oscar de l'Acadèmia de Hollywood, entre els quals hi havia el de la millor pel·lícula i el de la millor realització.
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Un botí de 500.000 dòlars 1974 2008-08-05 15:20:20

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.