Elinks

Concert de Sant Esteve de l'Orfeó Català 2016 (Escrit a les estrelles)

Any:
2016
Categories:
Producció Catalana, Altres
Generes:
Música
Descripció:
Durada: 107 minuts. - Mida: 1,14 GB

"Escrit a les estrelles"

Cicle Coral Orfeó Català Concert de Sant Esteve Dilluns, 26 de desembre de 2016 - 19 h Sala de Concerts

Cor Petits de l’Orfeó Català (Mercè Pi, directora) Cor Mitjans de l’Orfeó Català (Glòria Fernàndez, directora) Cor Infantil de l’Orfeó Català (Glòria Coma i Pedrals, directora) Cor de Noies de l’Orfeó Català (Buia Reixach i Feixes, directora) Cor Jove de l’Orfeó Català (Esteve Nabona, director) Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (Simon Halsey, director) Orfeó Català (Simon Halsey, director; Pablo Larraz, sotsdirector)

Pianistes Laia Armengol (Cor Petits i Cor Mitjans de l’Orfeó Català) Jordi Armengol (Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana) Josep Buforn (Orfeó Català) Pau Casan (Cor Infantil i Cor Jove de l’Orfeó Català) Josep Surinyac (Cor de Noies de l’Orfeó Català)

Músics col·laboradors Ferran Armengol, percussió Margarita Arnal, arpa Adam Lakti Khali, percussió Carme J. Pons, viola Juan de la Rubia, orgue

Cantaires solistes Maria Genís, soprano (Chichester psalms de L. Bernstein) Assumpta Cumí,contralt (Chichester psalms de L. Bernstein) Aniol Botines, tenor (Chichester psalms de L. Bernstein) Germán de la Riva, baix (Chichester psalms de L. Bernstein) Maria Ferriol de Ciurana, soprano (“L’estel” d’El pesebre de P. Casals)

Aina Quiñones, actriu Mercè Arànega, actriu Joan Maria Segura, assistent de direcció i coreografies Marc Rosich, direcció escènica i dramatúrgia.

En aquesta edició, el concert, que com sempre té un contingut nadalenc, està dedicat al 125è aniversari de l'Orfeó Català i comptarà també amb la participació de les actrius Mercè Arànega i Aina Quiñones, que interpreten els papers de mare i filla que reciten poemes de Nadal. També, com a novetat, hi ha la intervenció de l'organista Juan de la Rubia. Aquest serà el primer concert de Sant Esteve que dirigeix Simon Halsey, el nou responsable de l'Orfeó Català.

El director d'escena, Marc Rosich, ha dissenyat un concert amb jocs de llum, moviments i elements escènics que el faran, sens dubte, àgil i molt sorprenent.

Conceptualment, el concert de Sant Esteve es divideix en dues parts. La primera està basada en cançons de Nadal de tots els temps, amb fragments de poemes d'autors com ara Josep M. de Sagarra, Joan Salvat-Papasseit, Josep Pedrals, Apel·les Mestres i Jacint Verdaguer. La segona part del concert és un triple homenatge a Ramon Llull, amb motiu dels 700 anys de la seva mort, a William Shakespeare pel quart centenari de la seva mort i a Enric Granados, pel centenari també de la seva mort.

Les formacions de l'Orfeó Català i del Cor de Cambra interpretaran cançons en català, anglès, àrab, hebreu i llatí. I Mercè Arànega i Aina Quiñones llegiran fragments de textos de Ramon Llull, Shakespeare, Salvat-Papasseit i Narcís Comadira.

El concert de Sant Esteve es tancarà, com és tradicional, amb "El cant de la senyera".
Font Format Nom Idioma Any Afegit
DVB Concert de Sant Esteve de l'Orfeó Català 2016 2016 2017-01-21 21:25:36

Última actualització Thursday 28th of June 2018 01:03:32 AM.